Şimdi Ara

Vodafone garip bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gün önce 99 mbit lik tarifesi için evrakları doldurdum. Bugün de gelip modem kurulumu yapacaklarını söylediler. Saat 16 da geliriz diyip 16:30 da geldiler,neyse sıkıntı etmedim. Gelen ekipten bir kişi evin içindeki telefon kablosunu çekti diğer kişide binanın ana elektrik hattının olduğu yerden kontrol edip hareket yok dedi. Bu işlemler 5 dakika sürdü sürmedi. Bana dönüp duvarın kırılıp bakılması gerektiğini ve ya bir elektrikçi çağırmamı bu durumda kurulum yapamayacaklarını söylediler. Hiç internet bağlatmak için duvar kırıldığını duymadım, şaka gibi resmen. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır?

Not: bina 10 yaşında çok eski bir bina değil, binada 10-15 tane superonline fiber 1-2 tanede Vodafone fiber kullanan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werewolf21 -- 25 Şubat 2020; 0:59:13 >

• Sıkıntı neymiş ki, onu anlamadım ben. Fiber kablo nereden geçip nereye götürülecek? Telefon kablosu ile ne işleri var?
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ev 3.katta bina 13 katlı anladığım kadarıyla binanın tüm elektrik kablosu telefon kablosunun geçtiği asansörlerin karşısında kapaklı bir bölüm var burdan evlerin içine hem telefon hem elektrik sistemi geçen kablolar görülüyor. Dediklerinden anladığım kadarıyla fiberin kablosunu ordaki telefonun kablosunun içinden gönderecekler benim evin içine kadar, ancak ordaki kabloları çektiklerinde benim evin içindeki telefon kabloları hareket etmediği için hangisi olduğunu anlamadılar . Yani ben bu şekilde anladım en azından . İşin tuhaf yanı adamlar duvarın kırılıp bu sistemde sıkıntı nerde onu anlamalisiniz dedi. İlk defa böyle saçma bir şey duydum. 5 dakika bakıp gittiler.
  • werewolf21 W kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla sizler evde sabit telefon hizmeti kullanmadığınız için sizlerin mevcutta bulunan telefon kablonuz tespit etmiş olsaydılar onun yardımı ile birbirine bağlayıp yeni fiber kabloyu oradan cekeceklerdi bir nevi susta olarak kullanacaklardı nerede ikamet ediyorsunuz.
  • Ozcan.babacan kullanıcısına yanıt
    Ankara Keçiören de oturuyorum. Ancak binada yaklaşık 20 adet fiber internet kullanan kişi var. Bunun başka bir yöntemi yok mudur? Duvar kırıp internet bağlamak nedir?
  • Sıva üstü olarak cekilebilir hocam İstanbul olmus olsaydı destek olabilirdim.
  • Bizim de duvar deldiler öyle geldi
  • Vodafone garip bir sorun
  • Arkadas sıva üstü kabloyu görünce vazgeçti 😁😁 ama bazen ne yazık ki bu şekilde olması gerekiyor.
    Evet mutahitler in suçu bu kablolar için yer yapmiyolar
  • Yeni binalarda kablo cekiyorlar veya ekstra her odaya kablo vs cekimi için bos boru bırakıyorlar önümüzdeki 30 yıla kadar bu sorunlar çözülür diye düşünüyorum.
    Evet bizim evde eski değil ama yapmamışlar ev 10 yıllık.
  • Fiber altyapıya hala önem vermeyen cok mütahit var zamanla hepsi binayı yapmadan bunlara öncelik vereceklerdir.
    Açıkçası bu şekilde baglanacaksa baglanmasın istemem. binaya şöyle bir baktım internet için diğer binalarda hiç duvarda açılan delik görmedim. Kablonet ve turknet hakkında bilginiz var mı aynı sisteme ihtiyaç duyuyorlar mıdır?
    Binanızda kablonet var ise yine sisteme göre değişir ama kutusu merkezi sistemin yanında ise mevcut tv kablonuz üzerinden hizmet alıyorsunuz.
    Bulunduğum yerde yokmuş zaten kablonet mecburen diğer firmalara bakacağım. Turknet acaba fiberi Superonline Vodafone gibi aynı sistem üzerinden mi sağlıyor? Duvarı kırıp deldirmeden yolu yok mudur bu işin?
    Bir elektrikçi ile anlaşıp sıva altından o kablonun çekilmesi konusunda destek alabilirsiniz.Gelen arkadaşlar bu konuda biraz acemi olup yapamamıştı olabilirler.
    Uğraşamadım iptal ettim. Millenicom a başvurdum bir de onlar uğraşsın, yok yapamıyoruz edemiyoruz derlerse telefon hattından alacam artık interneti adsl oluyor o herhalde. Eski oturduğum yer TOKİ ydi , bina 10 yaşında idi, orada da Vodafone fiber kullanıyordum. Adam bağladı gitti 1 saatte. Sağol hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.