Şimdi Ara

Vodafone GPS destegi var mi yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle belirtmeliyim ki sadece forum da degil google'da da arastirdim. daha once turkcell hat kullanmaktaydim ve turkcell hatta kapali bi alanda dahi bulunsam konum bulmam en fazla 15-20 sn.mi aliyodu. fakat vodafone'a gectigim gunden beri gps'i kullanamiyorum. kullansam da konumumu bulmam yaklasik 5 dk.mi aliyo. google'da aradigimda ayni durumdan muzdarip baska kisilerinde oldugunu gordum fakat onlarda sebebini tam olarak anlayamamislar ztn. yardimci olucak arkadaslar varsa simdiden tesekkur ederim.

tel: Nokia X6
    konumlama yontemleri: bluetooth gps haric hepsi acik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu baz istasyonu kaynaklıdır bu. Bulunan baz istasyonundan bir diğerine geçiş yapılırken sorun yaşanıyor olabilir. Bu durumda baz istasyonlarının nerede olduğunu araştır MH'yi ara.
  • bende sorunsuz a-gps calisiyor. Konumlama sunucusu ve konumlamada kullanilan erisim noktasini bi kontrol edin.

• Ben de Google Earth ile baz istasyonuna çok uzak bir noktada konumum özelliğini kullandım. Şimdi baz istasyonun dibine gitsem de GPS'i açmazsam Google Earth beni 5 KM uzakta gösteriyor. :D
  • konumlama sunucusu otomatik gozukuyor erisim noktasi vodafonelive ve sunucu adreside supl.nokia.com zaten hic degismedi

• Benim bildigim gps cihazda olur. Operatörler baz istasyonlarını kullanarak sadece tahminde bulunarak bulunduğun alanı tesbit eder. O tahminin de hiç tuttuğunu görmedim. En az 2-3 km yanılgı payı var.

• dogru biliyosun dostum. operatorler yalnizca konumlandirmanin 2-3 km.lik alandaki sinyalini gps verisi olarak uyduya iletiyo ya da onun gibi bisey... benim demem bu onu yapmiyo. dolayisiyla da yer bulma cok zorlasiyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: teco89

konumlama sunucusu otomatik gozukuyor erisim noktasi vodafonelive ve sunucu adreside supl.nokia.com zaten hic degismedi

ayarlar duzgun gözüküyor. Bu arada, hattiniz gprs erisimine acik dimi. Cunku vodafonda varsayilan olarak kapali oluyordu sanirim.

• Telefonun kendi GPS anteni kullanılmadan çalışan yer belirleme özelliği etkili değildir. Neden?
    GPS sistemi çok sayıda atomik saate sahip uyduyla haberleşip uydularla olan iletişimin zamanı ile vs. hesap yapan ince ve oldukça pahalı bir sistemdir.
    Telefonlardaki bunun yerine kullanılan alternatif ise bar olan baz istasyonlarının konumlarına ve sinyal aldıkları hücre ID'leri ve sinyal güçlerine göre bir veri tabanı ile karşılaştırma yapılarak yapılar çok daha basit bir sistemdir.
    Öncelikle sistemde bir veri tabanı vardır. Çeşitli uygulamalar ile GPS antenine sahip cihazlardan internet üzerinden bulundukları bölgede hizmet aldıkları operatör ve basit baz istasyonu verileri alınıp kaydedilir. Bir daha buraya GPS anteni olmayan bir kişi girip telefonundan sorgu gönderdiğinde, önceden kaydı yapan cihazın konum bilgilerine ulaşır. Tabi bu da oldukça yanıltıcı sonuçlar verebilmekte. Sıkıntı oldukça fazla kişinin GPS destekli cihazı ile veri toplayıp bu veri tabanlarına bu verileri girmemesidir. Bundan dolayı da elde olan az miktarda kayıt tam bir sağlıklı konumlama için yeterli değildir.

• gprs aktif durumda. ztn vodafone'un vflive sınırsız internetini kullanıyorum. o yüzden pek sıkıntım yok o konuda.

benim derdim tam konum doğruluğunu yakalamak değil ztn. yalnızca telefon üzerinden kısmi bi şekilde de olsa bağlantı kursun aradığım yeri kolayca bulabileyim. önceden turkcell'deyken hattım gayet rahat bi şekilde gps'e bağlanabiliyodum hava koşullarının kötü olması ii olması ya da kapalı mekanda olmam hiç fark ettirmiyordu. sanırım anladığım o ki vodafone yer gösterme konusunda biraz eksik. şahsen geçen gün wi-fi yardımıyla tıpkı eskide ki gibi 1 dakikadan kısa sürede konumumu bulduğuna şahit oldum. belki ileriki günlerde bu aksaklığı vodafone çözer die inanıyorum ki görünen o ki problem telefonumda değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.