Şimdi Ara

Vodafone Smart Mini Rootlama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
22.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elinde bu telefon olan varsa kesinlikle root olayına yeni rom yükleme olayına girmesin telefon en hızlı kendi öz haliyle çalışıyor hard format deneyebilirsiniz cihazınızı hızlandırmak için ama roottan uzak durun olaki root attınız geri stock roma dönmek istersenizhttp://forum.donanimhaber.com/m_97484591/tm.htm anlattım burda.
  • daha 2 ay önce yine bu konudan heveslenerek root yapmaya çalışmıştım - başaramamıştım.Başka bir yerdeki konuyu uygulamıştım .cihaz servislik olmuştu.cihaza yazılım atıp göndermişlerdi fakat hergün gelen kuruntulara dayanamayıp cwm yükledim.stock yedeği aldım ve b1b romunu kurdum.cihaz dil seçme ekranında hata verip durdu ve bir sonraki menüye geçirmiyordu.Bende bi rahat davranıyor zaten stocklamışım dedim.ve stock romumu yüklemeye çalıştım.Bunu en az 10 kere yükledim.yükleme başarılı bitiyor.ve restart dediğimde daha önce yüklediğim b1b romu açılıyor ve dil seçme ekranında duruyor.Cihazı garantiye versem bir daha yapacaklarını sanmıyorum.öneriniz nedir

Edit: Bu arada stock romu kuramadım ama kullanabilecekler için sıkıştırılmış haliylehttps://db.tt/K9JfeZAh bu linkten indirebilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouLLeSs GuarDiaN -- 15 Kasım 2014; 1:39:24 >

• hala bulunmadı mı türkce stock? arkadaslar bende yedekledigim rom var ama yukledigim zaman hic faydası olmuyor yine custom rom açılıyor. bilgisi olan var mı ve bu işlerden anlayan :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce de rootlu ve açılmayan telefonu servise vermiştim yapılmıştı , bu seferde burdaki yöntemi denemiş bootloaderi açıp smarmix romunu kurmuştum ve telefon brick olmuştu.yine servise verdim ve o haldeki telefonu sağolsun yapmışlar.Evet arkadaşlar bu model telefon sahiplerine sesleniyorum.Telefonunuzda yüklü jellybean 4.1.x romu hali hazırda çok stabil ve hızlı.ve hiçbir custom romdan da bu rom gibi verim alamazsınız.eğer çok gerekli ise framaroot programı ile basit bir şekilde root edebilirsiniz ve root yetkilerini alabilecek programları kısıtlayın ki başınız ağrımasın.sağlıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Normal hali nasıl bu telefonun acaba? kullananlar biraz bahsedebilirlermi, sorunları nedir, iyi yönleri nedir.

https://www.youtube.com/watch?v=38W2mYTZMb8 kardeş burada var video altında link var bi dene derim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesSinan

hala bulunmadı mı türkce stock? arkadaslar bende yedekledigim rom var ama yukledigim zaman hic faydası olmuyor yine custom rom açılıyor. bilgisi olan var mı ve bu işlerden anlayan :D

https://www.youtube.com/watch?v=38W2mYTZMb8 karde şburada var işine yarar belki ha ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mabdussamed

daha önce de rootlu ve açılmayan telefonu servise vermiştim yapılmıştı , bu seferde burdaki yöntemi denemiş bootloaderi açıp smarmix romunu kurmuştum ve telefon brick olmuştu.yine servise verdim ve o haldeki telefonu sağolsun yapmışlar.Evet arkadaşlar bu model telefon sahiplerine sesleniyorum.Telefonunuzda yüklü jellybean 4.1.x romu hali hazırda çok stabil ve hızlı.ve hiçbir custom romdan da bu rom gibi verim alamazsınız.eğer çok gerekli ise framaroot programı ile basit bir şekilde root edebilirsiniz ve root yetkilerini alabilecek programları kısıtlayın ki başınız ağrımasın.sağlıcakla...

hocam servis sizden ücret aldımı bide yedeğiğ bana cwm yoluyla gönderebilirmisinz ?
  • Arkadaşlar telefona ROM veya ROOT kesinlikle yapmayın. Özellikle bu telefona. Mediatek işlemcili olduğu için zaten stock rom'dan farkı yok. Telefonun stabilitesini bozmaktan başka işe yaramıyor. Önermiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YereDusenAdam

Arkadaşlar telefona ROM veya ROOT kesinlikle yapmayın. Özellikle bu telefona. Mediatek işlemcili olduğu için zaten stock rom'dan farkı yok. Telefonun stabilitesini bozmaktan başka işe yaramıyor. Önermiyorum.

rom değilde root şart.aldığımdan beri rootlu kullanıyorum.100 den fazla uygulama yüklü kasma falan da yok.ama yedeklerinizi kesinlikle alın ve custom romlardan uzak durun
  • bu telefon babamın eski telefonuydu ben aldım .google play açılmıyo ve güncelleme felan yapmıyo araştırdım biraz rootlanması gerekiyomuş ama benim bu konuda hiç bilgim yok nasıl rootlanır diye kaç gündür bununla uğraşıyorum .sonuç olarak telefonun rootlanmasımı gerek . yoksa başka bi çözümü olabilirmi yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YereDusenAdam

Arkadaşlar merhaba şu anda elinde Vodafone Smart Mini (Vodafone 875 olarak ta biliniyor) olupta root atmak istiyenler için bir rehber hazırlamak istedim
     Vodafone Smart Mini Rootlama

Uyarı!
    Bu işlemler sonucu telefonunuza gelecek herhangi bir hasardan ben sorumlu değilim.Ancak dediklerimi tamamen düzgün bir biçimde uygularsanız böyle bir sorun çıkmayacaktır. Telefona rom yüklemek ve root atmak için Hafıza kartınız olması gerektiğini unutmayın.Ayrıca root sonucu telefonunuzun garantiden çıkacağını unutmayınız!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recovery Yükleme

Öncelikle telefonumuza custom rom ve root yapmak için bir custom recovery'ye ihtiyacımız var.Bunun için biz de ClockWordMod(CWM) yi kullanağız.

1-) Öncelikle gerekli dosyayı indirin CWM

2-) Dosyayı indirdikten sonra bir klasöre çıkartın,telefonu USB ile PC'ye bağlayın ve telefondan USB Hata ayaklamayı (Ayarlar>Gelişmiş Ayarlar'dan) açın ve klasör içinde bulunan VCOM driverını ve PDAnet driverını yükleyin.

3-) SPA Flash tool klasöründe bulunan Flash Tool'u açın.

4-) Açtıktan sonra Scatter Loading e basın.Çıkan pencerede,arşivi çıkarttığınız klasördeki MT6575_Android_scatter_emmc.txt bulup seçin.

5-) Telefonu kapatın ve USB yi çıkartın.

6-) Telefonun pilini çıkartıp birkaç saniye bekleyin ve tekrar takın.

7-) Flash tool dan Download a basın.

8-) Telefonu USB ye tekrar bağlayıp işlemin tamamlanmasını bekleyin.

9-) Bittikten sonra (bende olmuştu) telefonunuz kilitli kalabilir.Bu durumda pili çıkartın biraz bekleyin ve tekrar takın.

10-) Recovery ye girmek için Güç tuşu+Ses açma tuşlarına aynı anda basın.İşlem tamam

11-) Herşey bittikten sonra telefonun ayarlarından hata ayıklamayı kapatmayı unutmayın.

Rom Yükleme ve Rootlama

1-) Bu siteden en son çıkan romu seçip indirin.(B1b tavsiyemdir)

2-) İndirdiğiniz rar dosyasını telefonun hafıza kartına atın.(Bunun için telefonu USB ile pc ye bağlayın ve ordan hafıza kartına direk olarak atın)

3-) Attıktan sonra telefonu kapatıp birkaç saniye bekleyin.Ardından Güç tuşu+Ses açma tuşuna aynı anda basarak Recovery'ye girin.

4-) Bu adımlar önemli mounts and strorage ye girip format /system'i seçin (gün tuşu seçme ses açma kısma tuşları yukarı aşağı) ve YES diyin.

5-) En aşağıdan go back diyip en baştaki sayfaya geri gelin ve wipe data diyin.Aynı şekilde yes diyin ve tekrar en baştaki sayfadan wipe Cache diyin.

6-) En baştaki sayfadan install zip from sdcard ı seçin.

7-) Choose zip from sdcard ı seçin.

8-) Hafıza kartına attığınız zip dosyasını bulup seçin.Genelde en altta olur.

9-) Yes diyin ve yüklenmesini bekleyin.

10-) Herşey bittikten sonra En baştaki sayfaya geri gelerek Reboot system diyin.

11-) Herşey bitti telefonunuz artık Rootlandı.

Not:Telefonun açılışında dil ispanyolca olucaktır.Şu an için Türkçe desteği yok ancak ingilizceyi seçip google play store den MoreLocale2 yi indirip türkçe yapabilirsiniz.

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar
    Ben telefonu böyle rootladım vede gözle görülür bir performans artışı gördüm.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir

pek irootu nasıl kaldırıcaz :)

• Beyler cevap yazan yokmu?

• Rootu nasıl kadırabilirm telefondan ???????
  • ahmetensar12 A kullanıcısına yanıt
    Telefon çok eski sat kurtul

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigtygt@

Telefon çok eski sat kurtul

eski meski kullanamk zorundayız nasıl kaldırabilirm bi bilgin varmıdır ?
  • Arkadaslar yanlıslıkla formattım attım gerı donusu varmı telefonun yardımcı olursanız sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetensar12

Rootu nasıl kadırabilirm telefondan ???????

Supersu programinin icinde sagdaki menude aaagida unroot diye bi secenek ver oradan yapabilirsiniz
    Ya da framaroot programi kullaniyorsaniz unroit secenegi on da da var
    Arkadaslar bu telefonla ilgili ve roit konusunda herkese yardimci olabilirim sorularinizi beklerim

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan_68

Arkadaslar yanlıslıkla formattım attım gerı donusu varmı telefonun yardımcı olursanız sevınırım

Geri donus malesef yok
    Keske root atip titanium backup ile yedeklseydiniz

• Telefoncu 20 tl karsılıgında yapayım dıyo bazıları 50 tl ıstıyor. Gerı donusu yok ıse nasıl yapılabılıyor ?
  • Yanlıslıkla format attım yardım edecek bır arkadas yok mudur ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.