Şimdi Ara

Vodafone USB Stick (Huawei 2540) İle Turkcell GPRS Bağlantısı Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kampanya kapsamında 1 yıllık 1GB GPRS aboneliği taahhüt ederek Vodafone Mobile Connect USB Stick'i hediye olarak aldım. Bu modellerde Internet uzerinden ya da SMS atarak güncel kullanımınızı göremiyorsunuz sadece 444 0 542 yi arayarak eğer sistemde bir sorun yoksa kullanımınızı KB cinsinden ogrenebilirsiniz. Ogrendiginiz bu değeri 1024 e bölerek MB cinsinden tekrar 1024 e bölerek GB cinsinden kullanımınızı ogrenebilirsiniz. 1GB lık sınırı aşma durumunda ucretlendirme çok pahalı oldugu icin bu konuya cok dikkat etmenizi öneririm. (Bu ay 0.98GB 'da olayı sonlandırmış birisi olarak :) )

Esas konuya gelirsek ay sonuna yaklasık 15 gun olmasına ragmen 1GB lık sınırı doldurmugum icn onumuzdeki aylarda da benzer sorunlar yaşayacagımı dusunerek limiti arttırmak istedim fakat Vodafoneun kampnyasında bu sozkonusu degil yani 1GB dab 3GB lık pakete gecemiyorsunuz. Bu duruma yapılacak tek şey Avea ya da Tcell aboneliklerinden birisini almaktı ben de Tcell i tercih ettim . Bunun oncesinde de Vodefone Mobile connect USB Stick'in diğer hatlara kilitli olup olmadıgını sordum . Herhangi bir kilit olmadıgını sadece yazılım özelliklerini kullanamayacagımı fakat eskiden telefonu modem olarak kullanaak baglandıgımız sistemdeki gibi cevirmeli ağ tanımlayarak baglanabilecegimi soyledi Vf çağrı merkezi.

Sorun ise şu : Daha once hic Tcell GPRS kullanmadım cagrı merkezini aradıgımda ise Huawei 2540 yani VF'un verdigi USB Stick için hangi numaranın cevrilecegini bilmediklerini soylediler. Genel numara olarak ta *99# yi cevirmeli agda numara olarak girmemi , kullanıcı adı ve sifre kısımlarını ise bos bırakmamı istediler.

Fakat bu sekilde ayarları yaptıgımda uzak bilgisayarla baglantı kurulamıyor. Tcell kullanıcılarından bu konuda yardım istiyorum acaba numarayı mı yanlış girdim. Simdi okudugum kadarıyla *99***1#diye bir numara daha varmış ve o son kısım sanırım Class ID sini belirtiyor ve bu alet için Class ID 16 onu da denedim fakat yine çalışmadı .

Yardım edeceklere ve okuyanlara şimdiden teşekkürler biraz uzun anlatmısım fakat eger kampanyayı kullanmak isteyenler varsa onlar icin tecrube olsun diye konu hakkında bildiklerimi de ekledim.

• Cevap veren olmadı . Ben sorunu cozdum. Aramanız gereken numara *99***16# imiş. Bu sekilde butun operatorlerle calısıyor. Tcell Avea denenmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polonezkoy

Cevap veren olmadı . Ben sorunu cozdum. Aramanız gereken numara *99***16# imiş. Bu sekilde butun operatorlerle calısıyor. Tcell Avea denenmiştir.

Vodafone kullanım deneyiminiz hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ? iyi/orta/kötü.
    Bunu kullanarak bankacılık işlemleri yapmak güvenli midir ?

Tcell ve Avea ile aynı USB Stick'i modem olarak kullanarak DialUp bağlantı yaptığınız ifade etmişsiniz. SIM kartı taktıktan sonra
    nasıl bir ortama *99***16# numarası giriliyor. Burada *** bir numaramadır yoksa sadece yıldız mıdır ? DialUp ile bağlandığınızda
    fax çekmeniz mümkün müdür ?
  • Bahsi gecen numarayi ag baglantilarindan yeni bir dial-up baglantisi olusturup, aranacak numara kismina giriyorsunuz. numara aynen gorundugu gibi girilir, yani yildizlar farkli numaralar degil.
  • iki ayrı hatta gprsden internet kampanyası kullandığınıza göre ilerde almayı düşünenler açısından rehber olması için iki ayrı hat arasında hız farkı hakkında bilgi verebilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

iki ayrı hatta gprsden internet kampanyası kullandığınıza göre ilerde almayı düşünenler açısından rehber olması için iki ayrı hat arasında hız farkı hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Aynı şeyi ben de isteyeceğim ve pek çok kişinin de bu karşılaştırmaya ihtiyacının olduğuna inanıyorum.Mobil internet konusu günden güne daha da ilgi çekiyor.Vodafone ve diğer hattınızla ilgili mobil internet yorumlarınızı paylaşabilir misiniz?
  • Kesinlikle önermiyorum vodafonun ınternetını.
    cunku verdikleri programın limit göstergesi fatura kesim tarihleriyle alakasız.
    bi ay 136 bi ay 141 TL fatura geldi itiraz ediyorum hic ilgilendikleri bile yok. ben aramasam cevap gelmiyo hicbi sekilde. mail de yolladım ondan da ses yok.
    bayiden alırken bunu size söylemeleri gerekiyodu diyolar bayiye gidiyorum oda bize gec bilgi geldi haberimiz yoktu diyor. resmen adamların benim sorunumu cözmesini beklerken ben onların sorunlarıyla ugrasıyorum.

ayrıca vodafon konturum dusuyor diyenler icin yazıyorum:
    Ben kendi işimle ilgili vodafona gittigimde biri daha geldi kontur kendi kendine dusuyor diye şikayet etti. vodafonun verdigi cevap da su: size sms gelmiş bi uyelikle ilgili onu İPTAL yazıp cevaplamamıssınız bu yuzden sistem olumlu algılamıs. uye olmussunuz 2tane farklı servislere uyelik goruluyor...

bu düpedüz sahtekarlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilgili modemle xp li laptopla nete girilebiliniyor mu? ben beceremedim vistada direk giriyor...ben daha cok palm cihazla giriyorum..turkcel hattımlada telefonumu modem olarak kullanıyorum bazen...usb modemle vodafonla da girmek istiyorum ama xp'de giremiyorum...
  • Gec te olsa cevabımı yazayım. Bahsettigim olayların baglandiginiz yere gore cok degistigini dusunuyorum. Fakat benim tecrubelerim sunlar:

1. Vodafone : Ben her gun baglanıyordum is sebebiyle. Ayda ortalama 4-5 kez arızalı olur. 444 lu hattı arayıp arıza bildirmeniz cogunlukla 2-3 saat icerisinde sonuc verir ve bilgilendirme telefonu ya da SMS i alırsınız. Vodafone'un verdigi yazılımdaki kullanım miktarına inanmayın. Yapmanız gereken bir veri miktarı ölçen program indirip aylık fatura kesim tarihlerinizi girerek kendi kontrolunuzu yapmanız.

2. Turkcell : Benim baglandigim yerlerde gercekten berbattı servis kalitesi. Sanırım baz istasyonu eksikligi sozkonusuydu. Malum GPRS konusma ile aynı bant genisligini kullanıyor haliyle konusmadan GPRS e oranla daha fazla para kazanıldıgı icin ses cagrılarına veri cagrılarına gore bir öncelik (QoS) vermis olabilirler diye dusunuyorum. Turkcell in en fazla aboneye sahip olduklarını varsayarak.

3. Avea: Gercekten cok kaliteliydi ve hızlıydı. Bu da yine abone sayısının azlıgından kaynaklanabilir. Avea'nın aylık GPRS paketlerine abonelik baslatır yada bitirirken fatura tarihlerinizi iyi kontrol edin. Eger fatura kesim tarihiniz ayın 20 si ise ve siz ayın 18 inde abonelik sonlandırma mesajı atıyorsanız o gun aboneliginizi kapatarak o zamana kadarki kullanımınızı normal GPRS uzerinden fiyatlandırarak size inanılması zor bir miktarda fatura gonderebilirler. Eger bu durumda telefonlarınız ve isteklerinize geri donus olmuyorsa sikayet sitelerine not bırakmanızı oneririm. Benim basıma geldi ve faturayı duzelttiler.

Son Not : Artık GPRS kullanma zorunlulugum sadece tatil ve geziler dısında sıfırlandı. Kullanırken de simdi de aynı seyleri dusunuyorum size de belirteyim isin bir de saglık yonu var.

Bilgisayarınıza baglı usb connect kart devamlı veri gonderip alıyor yani cep telefonuyla konusmada aldıgınız radyasyona benzer bir durum internete baglı kaldıgınız surece hep oluyor. Bu yuzden usb connect kartı eger surekli kullanım sozkonusu olacaksa usb uzatıcı kablolarla uzak bir yerlere koymanızı tavsiye ederim.

• bu vodafone modemi midir nedir
    artık ne karın ağrısı nasıl bir dertse
    bununla turkcell bağlantısı kurmak mümkün mü
    ben beceremedim arkadaşın dediği gibi 16# şeklinde yaptım
    olmadı ... olmuyor. olmucak, pek olacak gibide durmuyor...

mc950d diye bir modem, benim aldığım üstüne vodafone patenti vurulmamış olanı...
    aama turkcell için ayarı yok, bunun çözümünü bilen üstadlara saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderak

bu vodafone modemi midir nedir
    artık ne karın ağrısı nasıl bir dertse
    bununla turkcell bağlantısı kurmak mümkün mü
    ben beceremedim arkadaşın dediği gibi 16# şeklinde yaptım
    olmadı ... olmuyor. olmucak, pek olacak gibide durmuyor...

mc950d diye bir modem, benim aldığım üstüne vodafone patenti vurulmamış olanı...
    aama turkcell için ayarı yok, bunun çözümünü bilen üstadlara saygılar..

Arkadaşım aslında çözüm basitmiş. Ben yaptığım yoldan sana anlatayım.
    Birincisi vistada sağ tarafta bulunan ağ bağlantılarını sğ tıklayıp, yeni bir ağa bağlan de. Burdan vodafone 'ye basıp bağlan.
    İkincisi yine aynı yerden ağ ve paylaşım merkezine git. Sol tarafta bulunan kısımdan yeni bir ağ kur de. açılan bölümden çevirmeli bağlantı kur'u seç. burada çevirmeli telefon no kısmına *99***1# yaz. Bağlantı adını yaz. kullanıcı adı ve parola gerekmez. Ama isterse kullanıcı adı kısmına turkcell yazarsın. şifre yazmana gerek yok. Bundan sonra bağlanabilirsin. Bundan sonra bağlantı kısmına yeni kurduğun bağlantıda eklenecektir. Yeni bir ağa bağlan kısmından herzaman yeni kurduğun bağlantı yolu üzerinden bağlanabilirsin. Bu iki şekildede bağlanman gerekiyor. Ben problem yaşamadım. işaallah problemini çözersin.

• bu ayarlar 3G windows XP icinde gecerlimidir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.