Şimdi Ara

Voip için yardım + bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar yakında voip için Linksys Pap2T almayı planlıyorum , ancak kafamda bazı soru işaretleri oluştu.

sorulara gelecek olursak;

1)ben bu adaptör'ü kurduktan sonra elektirikler kesildiğinde arayanlar bana ulaşabilecek mi?

2)bağlantısı aşağıdaki şekilde yapılıyor ben aradığımda internet üzerinden karşı taraf aradığınıda normal hat üzerinden bağlantı sağlandığını öğrendim ama karşı tarafın bana ethernet üzerinden nasıl ulaşacağını bir türlü anlayamadım bilen biri söylerse sevinirim.

Voip için yardım + bilgi

3)benim alacağım modelin (linksys pap2t) 2 adet telefon portu bulunuyor iki telefon için ayrı hesaplarmı gerekli yoksa tek hesap yetiyormu?

4)Kredi nereden ne sıklıkla alınıyor? (90 günde bir kere 10 euro diye duydum)

5)Bilgisayardanda arama yapılabiliyormu?

6)airties rt 205 modemin var tek portlu olduğu için swich alıcam swich ile kullana bilirmiyim?ip dağılımında bir sorun yaşanırmı?

7)bilgisayarın hep açık kalmasına gerek varmı?

evet bu sorulara verebildiğiniz kadar cevap vere bilirseniz hem beni hemde dh ı bilgilendirmiş olacaksınız.

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 24 Şubat 2009; 18:47:27 >

• birazda bilgi vreyim bildiğim kadarıyla böylelikle bilmeyen arkadaşlarda en az benim kadar kou hakkında bilgi sahibi olurlar.

voip internet üzerinden telefon görüşmesi yapabilme imkanı sağlayan teknolojidir.

voip in açılımı ; voice over internet protocol' dür.

voip teknolojisiyle türktelekoma sadece 11,15 lira sabit hat ücreti ödersiniz ek olrak voip kullanabilmek için üye olduğunuz sağlayıcıya ortalama 7 lira ödersiniz , aylık toplam 18,15 liraya uzunca konuşabilirsiniz.(bizim neredeyse hiç konuşma olmadığı halde 30 lira geliyor)

internet üzerinden yapılan ses akışı internet paketleri halinde gerçekleştirilir.

bir şema üzerinde gösterecek olursak;

Voip için yardım + bilgi

voip tarifeleri için aşağıdali link e göz atabilirsiniz.
    http://www.eniyitarife.com/index.php?route=voip

http://www.voipkredisi.com/tr/tarifeler.php

http://backsla.sh/betamax

http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-2.html

http://voiprehberi.blogcu.com/voip-bedava-aratan-betamax-firmalari_34022671.html

• Arkadaşım ben sorularına cevap vereyim..
    1- Elektrikler kesilirse seni kimse arayamaz sende arayamazsın. (Keisntisiz güç kaynağı alırsan o başka... FAKAT telekomdan aranabilen cihazlarda mevcut. Bu cihaza bir adet telefon Line (PTT) portu bir adet Ethernet portu ve telefona bağlantı için en az bir adet TELEFON hattı girişi bulunur.. (PAP de bu YOK)
    2- Siz sağlayıcı ile normal hatları arayabilirsiniz (internet üzerinden) Direk aranmaz yani. Fakat Türkiye için henüz sabit hatlar ulaşamaz. Eğer ulaşılasını istiyorsanız ki arayan kişinin işine gelmez. Bunun için yurt dışından telefon numarası alınıyor.. Yani arayacak kişi örneğin almanya kod no çevirdikten sonra sizin voip noyu çevirecek milletler arası ücret ödeyecek.. Ama korkmayın. MSN den bile sizin voip telefonunuzu arayabilirler. Yeterki internet olsun bedava...
    3- 1 Hat için tek hesap yeterli. Aynı anda 2 hesap kullanabilirsiniz. 2 telefon ile aynı anda konuşabilirsiniz.
    4- O işlem servis sağlayıcıya göre değişir.. 120 gün de 90 günde bedava sabit hatları arattıranlar var... Zaten cep telefonları da ucuz olduğundan ücret bitiyor ve yeni kontör alma ihtayacı hissediyorsunuz..
    5- Evet bilgisayardanda aranmak mümkün. İnternet olsun yeter Cep telefonuna yüklenen programlardan bile aranabilirsiniz..
    6- Swich le bir problem olmaz (Swich sağlamsa )
    7- Bilgisayarla hiç bir ilgisi yok bu cihazların.. Bilgisayar hiç açmazsanızda olabilir.. (Ayarlamak için kullanılıyor sadece...) Ama elbette modem, swich, PAP voip, ve resimdeki telsiz telefonunuz fişte takılı olması lazım

• quote:

1- Elektrikler kesilirse seni kimse arayamaz sende arayamazsın. (Keisntisiz güç kaynağı alırsan o başka... FAKAT telekomdan aranabilen cihazlarda mevcut. Bu cihaza bir adet telefon Line (PTT) portu bir adet Ethernet portu ve telefona bağlantı için en az bir adet TELEFON hattı girişi bulunur.. (PAP de bu YOK)

2- Siz sağlayıcı ile normal hatları arayabilirsiniz (internet üzerinden) Direk aranmaz yani. Fakat Türkiye için henüz sabit hatlar ulaşamaz. Eğer ulaşılasını istiyorsanız ki arayan kişinin işine gelmez. Bunun için yurt dışından telefon numarası alınıyor.. Yani arayacak kişi örneğin almanya kod no çevirdikten sonra sizin voip noyu çevirecek milletler arası ücret ödeyecek.. Ama korkmayın. MSN den bile sizin voip telefonunuzu arayabilirler. Yeterki internet olsun bedava...

hocam çok yardımcı oldun ama bu iki maddede anlamadığım kısımlar var.

1. maddede eksik olalan bieşeyden bahsetmişsin yani bu alet benim amacım için uygun değil mi?

2. mddede de sanırım sadece sabit hatları araya bileceğimi söylemişsin yani cep v.s arayamıyorum bu aletle öylemi??

• Voip aparat yerine voip ozelligi olan bir modem alabilirsin. ve net uzerinden gorusme yapabilirsin gayet ucuz birsekilde fakat voip hesaba sahip olman gerek
    fiyatlari voip account alacagin sitelerde karsilastir

Türkiye 4.9 kuruş /dk komturk de mesela bazilarinda sehir ici ucretsi olanlar bile var. :D il ici ttelekom y.disi ve cepleri voipden ariyorm ben.

orn modem Wav - 140, Wav 180 vb.
    orn voip account siteleri (nonoh - komturk vb..

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 15 Şubat 2009; 0:35:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onr4249

quote:

hocam çok yardımcı oldun ama bu iki maddede anlamadığım kısımlar var.

1. maddede eksik olalan bieşeyden bahsetmişsin yani bu alet benim amacım için uygun değil mi?

2. mddede de sanırım sadece sabit hatları araya bileceğimi söylemişsin yani cep v.s arayamıyorum bu aletle öylemi??

1- Bu alacağın aletle Heryeri çok ucuza arayabilirsin hatta bedavada olabilir ve sadece internet üzerinden aranabilirsin. Normal bir telefonla arayan olmaz. Çünkü yurt dışı ülke kodu filan çevirmesi gerekir ki yapmaz cepten arar daha hesaplı olur..

2- İstediğiniz her yeri arayabilirsiniz. Sabit hat derken örnek olarak kullandım.. Cep telefonlarını, sabit hatları, Bilgisayarları, diğer voip aygıtlarını ulaşılabilen her yeri arayabilirsiniz. Ama internet dışından aranmak, arayan için oldukca zor.. Zor demeyelimde külfetli olur. (PAP cihazı için)

• o zaman kullanım şu şekilde olacak;

evde şu anda kullandığın telefon yine olduğu gibi duracak ve beni arayan o telefondan ulaşacak

ben arama yaparken voip kredili telefondan yapacağım böylece 11.15 aylık sabit ücret + aylık 10 lirada voip (bukadarı biraz fazla bile) doya doya konuşabileceğim.işte budur olay.ortalama bir eve aylık tel faturası 30 lira geliyor.

evet konu paylaşıma açık başka sorusu olan arkadaşlarda burada sorup cevap alabilirler

yardımlar için mehmet_alp ve ccnablade e teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 15 Şubat 2009; 8:43:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım speedtouch 780 wl diye bir modem var ondan alırsan bence daha iyi olur. Çünkü bu modemde elektirikler kesilse bile dışardan arama gelir ve sende ararsın sadece senin aramaların telekom hesabına yazar yani normal hattı kullanmış olursun ayrıca güzel bir WiFi modeminde olmuş olur. Linksys Pap2T 112 tl civarında, speedtouch 780wl 175 tl civarında. http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=1064 bu adreste var incelersin. Ayrıca Linksys Pap2T ile dışardan gelen aramaları alman için biraz uğraşman gerekli yada normal hattına bir telefon daha takıp dışardan gelecek aramalara oradan cevap verirsin. Eğer illede Linksys cihazı alacam dersen o zaman tavsiyem; Linksys SPA2102 2 Port FXS veya Linksys SPA3102 1 Port FXO olurdu

speedtouch 780 wl
     Voip için yardım + bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalli58 -- 24 Şubat 2009; 14:45:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sakalli58

Arkadaşım speedtouch 780 wl diye bir modem var ondan alırsan bence daha iyi olur. Çünkü bu modemde elektirikler kesilse bile dışardan arama gelir ve sende ararsın sadece senin aramaların telekom hesabına yazar yani normal hattı kullanmış olursun ayrıca güzel bir WiFi modeminde olmuş olur. Linksys Pap2T 112 tl civarında, speedtouch 780wl 175 tl civarında. http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=1064 bu adreste var incelersin. Ayrıca Linksys Pap2T ile dışardan gelen aramaları alman için biraz uğraşman gerekli yada normal hattına bir telefon daha takıp dışardan gelecek aramalara oradan cevap verirsin. Eğer illede Linksys cihazı alacam dersen o zaman tavsiyem; Linksys SPA2102 2 Port FXS veya Linksys SPA3102 1 Port FXO olurdu

speedtouch 780 wl
     Voip için yardım + bilgi

hocam sağolasın ben bunu pap2t den sonra fark ettim ve ciddi anlamda düşündüğüm cihaz bu şu sıralar.Aslında voip işine kalkışırsam şu anda kullandığım airties rt205 e ek olarak tek portlu olduğu için bir tane swich+voip adaptör alacaktım toplamda 140 lirayı bulacaktı ve evde moden + swich + voip adaptör kargaşası olacaktı.

bu modemle hem bu kargaşadan kurtulmuş olucam hemde önündekü wireless açıp kapama düğmesi bayağı işime yarıyacak.

Airties de wireless i kapatmak için ethernet ile modeme bağlanıp kapatmam gerekecek ve buda çok uzun iş hemde benden aşka evde kimse bu işi yapamayacağından alırsam bu modemi alacağım.

tek üzüldüğüm nokta yaklaşık yılda bir modem değiştiriyorum modemlere acıyorum.

şimdi gelelim bu modem hakkında oluşan yeni soruya

linksys da beni arayanların nasıl ulaşacaklarını anladım bu modemdede düzen aynımı??yoksa birazcık dahamı farklı? ((sorularım bitmek tükenmek bilmiyor kusura bakmayın ama dh içinde iyi kaynak oluyor.))

birde kredi işi ilginç bazı firmalar ücretsiz arma eriyorlar (sabit hatlara)bu haftalık xx dk ile sınırlı(90 gün) ben bu sınırı aşmadığım sürece sabithatlarla konuşurken ücret ödemeyip sadece cep telefonlarına mı kredi ödeyeceğim?

• Linksys WAG54GP2 almayı da düşünebilirsin 120 lira civarında... fakat sabit hattan aranma olmuyor.

Bu cihazda sabit hattı da bağlıyorsun. Zaten kullanım klavuzunda yazar.

Bunun dışında bedava verenler 10 euro kredi yüklüyorsun mesela, 10 euro kredin bir yerde duruyor sana 120 gün haftada 300 dakika veriyor. 300 dakikayı geçersen 1 cent/dk ile konuşuyorsun. Cepleri ise her aradığında 6-10 cent civarı(Tam hatırlamıyorum) konuşuyorsun. Bu konuşmaların 10 euro luk kredinden düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 24 Şubat 2009; 18:57:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Linksys WAG54GP2 almayı da düşünebilirsin 120 lira civarında... fakat sabit hattan aranma olmuyor.

Bunun dışında bedava verenler 10 euro kredi yüklüyorsun mesela, 10 euro kredin bir yerde duruyor sana 120 gün haftada 300 dakika veriyor. 300 dakikayı geçersen 1 cent/dk ile konuşuyorsun. Cepleri ise her aradığında 6-10 cent civarı(Tam hatırlamıyorum) konuşuyorsun. Bu konuşmaların 10 euro luk kredinden düşüyor.

hocam modemi ve fiyatını görünce çok şaşırdım ama modemin tek kötü yanı tek bir firmaya bağlı olarak voip hizmeti vermesi yani speedtouch 780 wl ibi değil tele kutu firmasından başka hiçbir firmadan voip hizmeti alamıyorsun.

bu arada voip ile görüşme yaparken seslerde gecikme yaşanıyor mu? net hızım 1mbps

• quote:

quote:

Linksys WAG54GP2 almayı da düşünebilirsin 120 lira civarında... fakat sabit hattan aranma olmuyor.

hocam modemi ve fiyatını görünce çok şaşırdım ama modemin tek kötü yanı tek bir firmaya bağlı olarak voip hizmeti vermesi yani speedtouch 780 wl ibi değil tele kutu firmasından başka hiçbir firmadan voip hizmeti alamıyorsun.

bu arada voip ile görüşme yaparken seslerde gecikme yaşanıyor mu? net hızım 1mbps

http://forum.donanimhaber.com/m_29360428/tm.htm
    efendim anlayamadım?

ses gecikmesi ping sonucuna bağlı. google.de adresine ping atınca 150 yi geçmiyorsa sorun yoktur.

• quote:

quote:

quote:

efendim anlayamadım?

ses gecikmesi ping sonucuna bağlı. google.de adresine ping atınca 150 yi geçmiyorsa sorun yoktur.

hocam yani oradakileri yapınca telekutu dışına çıkabiliyor , istediğimiz firmadan voip hizmeti alabiliyoruz (değil mi?)

• quote:

quote:

quote:

quote:

efendim anlayamadım?

hocam yani oradakileri yapınca telekutu dışına çıkabiliyor , istediğimiz firmadan voip hizmeti alabiliyoruz (değil mi?)

evet, karışamıyor onlar sana

• sağolasın oldukca güzel bilgiler aldım.

vakit oldukca konu güncellenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 24 Şubat 2009; 20:22:02 >
  • quote:

sizi buraya alalım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_27093611/mpage_1/key_/tm.htm

tmm silin benim konumu bu ne ben bunu niye görmedim. ezik.gif
  • arkdşlar bende yeni aldım ama bu voip şifresini kıramıyorum linke tıkladım ama kaldırılmış sanırım nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.