Şimdi Ara

Volkswagen Bora 1.9 TDI ler hakkında düşünceleriniz??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
60.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

BORA 1.9 TDI otomatik sahibi olarak BORA satın alacakların dikkatine:
    aşağıdaki önerilerime uymanız menfaatinizedir.

1-aracın yakıt tüketimi şehir içi 8.5 lt/100 km,viteslilerde daha az.

2-chip tuning vs yalanlarına inanıp paranızı kaptırmayın

3-aracın orjinal lastiği 205/55/16/V olup ben 205/60/16/V taktırdım artık aracın ÖN TARAFI VURMUYOR.
    lastikçilerin 205/55/16 satmakta israr ederler teknik falan inanmayın çünkü 60 lastik fazla bulunmuyor
    aracı 2cm %3 yükseltiyor mükemmel bir çözüm bu arada VW nin bu konuda teknik açıklaması varmı
    bilgim yok.Ben kullandım oldu.

4-aracın yurt dışı 2.el değeri 1000 dolardır !!!

5-aracın yapabileceği hız 160 km/h yol tutuşu Golf lerden daha kötü,her ikisinide kullandım.

6-ben yaptım siz yapmayın eski araba alıp paranızı sokağa atmayın yazık günah, 2005 yaş altı araç almayın...

selametler

• quote:

Orijinalden alıntı: hadilanbe

Beyler İyi Günler

3-aracın orjinal lastiği 205/55/16/V olup ben 205/60/16/V taktırdım artık aracın ÖN TARAFI VURMUYOR.
    lastikçilerin 205/55/16 satmakta israr ederler teknik falan inanmayın çünkü 60 lastik fazla bulunmuyor
    aracı 2cm %3 yükseltiyor mükemmel bir çözüm bu arada VW nin bu konuda teknik açıklaması varmı

5-aracın yapabileceği hız 160 km/h yol tutuşu Golf lerden daha kötü,her ikisinide kullandım.

6-ben yaptım siz yapmayın eski araba alıp paranızı sokağa atmayın yazık günah, 2005 yaş altı araç almayın...

selametler

1- Düz viteste 7.5 8 litre şehir içi yakıt tüketimi doğru.
    2- Yaptırmak isteyen yaptırır bişey diyemeyiz ben yaptırmak istiyorum ilerde bakalım nolucak. Siz yaptırdınız sanırım sonucunu söylermisiniz nasıl etkiledimi gidişi vs.?
    3- Kilometre az gösterir böyle yaparsanız.
    4- Abartmayın. Her aracın yurtdışı 2. el değeri Türkiye ye göre düşüktür.
    5- Aracınız kaçlık bilmiyorum ama sizinkinde sorun olabilir. Ki şöyle birşeyde var lastik ölçüleriylede oynamışsınız ondan da az gösteriyor bir miktar.
    6- Kalitesiz yeni araç alıcağımı kaliteli güvendiğim eski bir aracı almayı tercih ederim. Bu da kişisel bir tercih.

• quote:

Orijinalden alıntı: hadilanbe

Beyler İyi Günler

selametler

1- Şehir içi 7,5 civarı yakıyor .. Gayet makul bir değer 1,9 motora göre
    2- Ben orjinalini bozmam aracımın
    3- Denemedim denememde.. Orjinal orjinaldir.
    4- Diğer markaların yurtdışı değerleri nelerdir incelediniz mi ?
    5- Ben kısa mesafede 180 km/h yaptım yol müsait olsa idi 200 km/h geçebilirdi.
    6- Güvenliği olmayan araç alacağıma güvenliği olan kendini kanıtlamış bir araç her zaman en iyisidir. 180 km/h ile köpeğe çarptım sadece 20 tl lik ızgara kırıldı. Daha fazla söze gerek yok.

• konuyu hortlatalım bora TDİ 160 yapar diyen arkadaşın aracında kesinlikle bir problem var.aracın fabrika verisi 180 zaten.düz yolda da tam 190 yapıyor daha fazlası yok.55 yerine 60 yanak takmak da aracın atikliğini azaltır bunu da unutmamak lazım.sonuçta lastiğin çevreyi büyütüyorsunuz .benimki 90 lık bu arada.ben bu modelde olup da yola yağ gibi akan başka bir araç daha tanımıyorum.yeni modellere bile taş çıkaran bir teknolojisi var.şunu da eklemek gerekir;VW nin yeni modeller dahil yaptığı en kaliteli araçlar Bora,Golf IV ve passat B5 tir.iyi muhabbetler...
  • onra tekrar gündeme taşıyorum konu başlığını :)
    Şu an VW Bora dizel otomatik almayı düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz var mıdır? Şu saatten sonra (bunu hakaret olarak algılamayın 15-16 yaşında oldukları için diyorum) bora alınır mı?
  • Hocam dizeline hiç binmedim ama Km sinden kesinlikle emin olun , dostlarimdan 1.9 tdi boradan agzi yanan 2 kişi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.akkus

onra tekrar gündeme taşıyorum konu başlığını :)
    Şu an VW Bora dizel otomatik almayı düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz var mıdır? Şu saatten sonra (bunu hakaret olarak algılamayın 15-16 yaşında oldukları için diyorum) bora alınır mı?

Temizi bulunduktan sonra alınır rahatça binilir.Ben de bora (benzinli) kullanıyorum gerçekten çok kaliteli araç.Satsam bu kadar güvenlikli konforlu donanımlı araç bulamam.Dizelleri biraz seslidir ama gidişi de güzeldir.110 luk tavsiye ederim.90 lik lar bence bu arabalara az.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya tesadüf rastladım. Bora'da kullanılan 1.9TDI motor konusunda hiçbir fikrim yok fakat düşeş gelen Audi B6 kasa A4 alıcaktık bir yakınımıza.

Yakın bir tanıdığımız olan ve sadece Volkswagen grubu araçlara bakan Ayan Otomotiv sahibi Ömer ustaya aracı gösterdik ivedik sanayi de.

Motorda üfleme olduğunu (yağ kapağından) ve bu sorunun 1.9TDI motorlarda kronik olduğunu söylemişti seneler önce.

Bora da kullanılan ile aynı motor mudur bilemem fakat ikiside 1.9TDI motor. Almadan önce iyi baktırın başınız ağrımasın.
  • Merhabalar Bora 1.9 TDI hakkında büyük bir gelişme sonucu siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedim.

Aracı 1 yıldır kullanıyorum Elde ettiğim veriler bunlar.

90 hp 210 tork 1.900 cc gt17 turbo (orjinal)

2001 model 190 binde aracım.

Otomatik vites Klima açık şekilde şehir içi 8 litre yakıt tüketimi var. 2500 deviri geçmeden sakin kullanımda.

Modifiyeden korkan biriydim. Megachips ile tanışana kadar.

Aracımı dyno verisine tabi tuttular 82 hp 195 tork motor %80 çıktı :D

Turbo ömrünü yemiş dediler Yeni nesil turbo takalım dediler 1500 TL ücret istediler ama Aracın performans ve yakıt tüketiminde ciddi seviyeler elde edileceğinin garantisini verdiler.
    Birde Aracın yazılımını güncellediler (Kısaca Chiplediler )

Chip ücretide + 750 TL

aracın son halinin dyno verisi inanılmazdı görünce dalga geçiyorlar zannettim Taaki Kullanana kadar.

Aracım Yeni nesil turbo ve Yazılım ile 205 Hp 385 Tork çıktı. Bu değerleri görünce çok şaşırdım dedim. Motora zararı olmasın. 10 bin km Garanti verdiler.

Neyse Yola çıktım 500 km yol yaptım uzun yolda aracım klima açık uzun yolda 120-160 km aşağı düşmeden 100 km de 5.5 litre yaktı bu arada aracın Max hızını merak edenler için önceden 210 na çıkana kadar anam ağlıyordu.
    Şuanda 4000 devirde 240 çizgisini görüyorum 5500 devire kadar gidiyor ama motora zarar verir diye basmadım .

Gaz tepkimesi inanılmaz. 0-100 ölçtüm 7 saniye civarı tabi bunu yarım gazla ile elde ettim tam gaza basınca araç çok acayip şeyler yapıyor açıkcası korktum kontrolden çıkacakmış gibi hissettim. :D

yolda 2016 model 320d ile kapıştım hem kalkışta hem uzun yolda 1 tır mesafe açtım adama :D

inşallah uzun vadede problem çıkarmaz teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pakan

Merhabalar Bora 1.9 TDI hakkında büyük bir gelişme sonucu siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedim.

Otomatik vites Klima açık şekilde şehir içi 8 litre yakıt tüketimi var. 2500 deviri geçmeden sakin kullanımda.

Turbo ömrünü yemiş dediler Yeni nesil turbo takalım dediler 1500 TL ücret istediler ama Aracın performans ve yakıt tüketiminde ciddi seviyeler elde edileceğinin garantisini verdiler.

Chip ücretide + 750 TL

aracın son halinin dyno verisi inanılmazdı görünce dalga geçiyorlar zannettim Taaki Kullanana kadar.

Aracım Yeni nesil turbo ve Yazılım ile 205 Hp 385 Tork çıktı. Bu değerleri görünce çok şaşırdım dedim. Motora zararı olmasın. 10 bin km Garanti verdiler.

Neyse Yola çıktım 500 km yol yaptım uzun yolda aracım klima açık uzun yolda 120-160 km aşağı düşmeden 100 km de 5.5 litre yaktı bu arada aracın Max hızını merak edenler için önceden 210 na çıkana kadar anam ağlıyordu.
    Şuanda 4000 devirde 240 çizgisini görüyorum 5500 devire kadar gidiyor ama motora zarar verir diye basmadım .

Gaz tepkimesi inanılmaz. 0-100 ölçtüm 7 saniye civarı tabi bunu yarım gazla ile elde ettim tam gaza basınca araç çok acayip şeyler yapıyor açıkcası korktum kontrolden çıkacakmış gibi hissettim. :D

yolda 2016 model 320d ile kapıştım hem kalkışta hem uzun yolda 1 tır mesafe açtım adama :D

yaklaşık 2500 tl harcamışsınız, umarım yakın zamanda siyah duman, şanzuman arızası! gibi arızalar ile karşılaşmazsınız.

bilgilendirme için teşekkürler.

• quote:

Merhabalar Bora 1.9 TDI hakkında büyük bir gelişme sonucu siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedim.

Chip ücretide + 750 TL

10binde birşey olmaz zaten, eski nesil tdıler sağlamdır. sonrası için hayırlısı be gülüm diyelim

• pakan P kullanıcısına yanıt
    hocam bu isler bu kadar oluyomu yazilim, turbo 120 hp elde edilmis . . .

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

hocam bu isler bu kadar oluyomu yazilim, turbo 120 hp elde edilmis . . .

Yazılım ile zaten en kötü 30-40 hp Artıyor bunu biliyordum ancak turbonun bu kadar etkilediğini Kullandıktan sonra öğrendim. Test sonuçlarına hiç inanmadım ilk başta hadi ordan şişirilmiş felan dedim içimden. Yola çıkınca anladım.
    Anladığım kadarıyla wolswagenin 2016 2.0 TDI Bluemotionlarda kullanılan turbo lardan takmışlar oyüzden bu kadar yüksek HP üretiliyormuş. Bana söylenen buydu. eski turbo ile yeni turboyu gösterdiler boyut ve hacim olarak hatta görüntü olarak pek fark göremedim. Ama performans ciddi anlamda fark ediyormuş.

• Merak içindeyim motor ne kadar dayanacak, elinize alırsanız yeni motor yaptırırken buraya yazarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Merak içindeyim motor ne kadar dayanacak, elinize alırsanız yeni motor yaptırırken buraya yazarsınız.

Hemen hemen 1 aydır uzun yol yapıyorum aracımla malum mayıs ayı tatil beldeleri ucuz oluyor. Son mesajımdan bu yana yaklasık 3500 km yol yaptım. Hiç bir problem arıza yada siyah duman görmedim. Tabi 3000 deviri hiç geçmeden kullandım. Yakıtı Opetten alıyorum sürekli uzun yolda 18 kuruşa kadar düşürdüm şehir içinde 23-25 kuruş arası seyrediyor. Geçenlerde Konya Drag yarışları vardı oradan geçerken dikkatimi çekti uğrıyım dedim. Serçe ile kapıştım az daha geçiyordu beni 180 km den sonra geçebildim. araca ne yapmışsa uçuyordu resmen. Şuanda aracımdan memnunum yakında yağ ve yağ filitresini değiştiricem bi sıkıntı olursa tekrar yazarım teşekkürler.

• quote:

quote:

Merak içindeyim motor ne kadar dayanacak, elinize alırsanız yeni motor yaptırırken buraya yazarsınız.

Hemen hemen 1 aydır uzun yol yapıyorum aracımla malum mayıs ayı tatil beldeleri ucuz oluyor. Son mesajımdan bu yana yaklasık 3500 km yol yaptım. Hiç bir problem arıza yada siyah duman görmedim. Tabi 3000 deviri hiç geçmeden kullandım. Yakıtı Opetten alıyorum sürekli uzun yolda 18 kuruşa kadar düşürdüm şehir içinde 23-25 kuruş arası seyrediyor. Geçenlerde Konya Drag yarışları vardı oradan geçerken dikkatimi çekti uğrıyım dedim. Serçe ile kapıştım az daha geçiyordu beni 180 km den sonra geçebildim. araca ne yapmışsa uçuyordu resmen. Şuanda aracımdan memnunum yakında yağ ve yağ filitresini değiştiricem bi sıkıntı olursa tekrar yazarım teşekkürler.

bu tür modifiyeler kişinin tercihi ama satılırken orjinal 90hp temiz diye satarsınız muhtelemen

• quote:

quote:

quote:

bu tür modifiyeler kişinin tercihi ama satılırken orjinal 90hp temiz diye satarsınız muhtelemen

Kendin ile karıştırma başkasını neyse onu yazarım ben. Sen öyle yapıyorsun diye başkalarıda yapacak değil ya.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kendin ile karıştırma başkasını neyse onu yazarım ben. Sen öyle yapıyorsun diye başkalarıda yapacak değil ya.

Arabam yok ne ara modifiye ettim de sattım haberim yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Tam hortlama zamanı gelmiş bu konunun. Bende 2 gün içinde inşaallah bir tane 2001 model 1.9 TDI 90 HP otomatik vites bora comfortline sahibi olacağım. Bugün baktırıyorum. Aracı dün 5 dk kullandım. Az yakacak diye almadığımı öncelikle belirtmek isterim. Lakin LPG li atmosferik araçlardan sanayi dertlerinden sürekli LPG ve motor şanzıman sorunlarından kurtulup sanayiye harcadığım parayı yakıta vermeyi tercih ediyorum diyelim. Sorun şu klima arızalı maliyeti belli değil. Lakin fiyat uygun geldi. Değişeni yok hasar kayıtsız ama bel altı boyalı diye bilgi verildi. Çekişi idare eder 230 bin km olan bir araç özelinde konuşuyorum. Dahası aracın konforundan çok etkilendim. Sıfır km Clio EDC, sıfır km 1.2 TSI polo, Astra H sedan vb çok aracım olmuştu ama bu araç gibi yumuşacık kullanım yaşamadım hiç. Passat B5 gibi ama Passat tabi daha viraj mukavemeti olan bir araç. Yakıtta dizellerde mutlaka kullanım ve aracın bakımlı olması en büyük etken. Birisi kırmızı ışık görünce gazı bırakır birisi gider lambanın dibine kadar gaz verir orda sert fren yapar misal. Ben oldukça sakin kullanan biriyim. Gerektiğinde hakkını veririm o ayrı. Elimde 1.4 1.9 2.0 2.5 gibi TDI seri (cr olmayan eskiler) motorlar için bir chipbox var. Bunu 12 sene önce Almanya'dan getirtmiştim, üstünde Audi Vw amblemi var. 1.4 TDI Cordoba arabamda kullanmıştım. Şimdiki RaceChip benzeri ama kablosuz basit kutu. Çok fark ettirdi ama ölçüm olmadı. Sürüşten verdiği his olarak söylüyorum. Ayrıca yakıtı da düşürdüğü garanti, zira defalarca ölçüm yapmıştım. Bu boraya da denemeyi düşünüyorum, uyumlu olursa çok güzel olacak bence. O aşamaya gelince tekrar paylaşırım. Cihaz kömürlükte bir yerlerde inşaallah bulunca foto da atarım. Yoksa da eBay üzerinden aratır bakarız. Cihpli chipsiz yakıt verilerini de paylaşırım. Tabi trafik seyri eğim gibi çok etken var. Şehirler birbirini tutmaz. Misal 1.3 Corsa c otomatik araçla Konya'da karma kullanımda 90 hızı geçmeden 1300 km yapmıştım. Yine 1.5 90 HP EDC Clio SportTorer ile 2.8 ortalama tüketim yakalamıştım sabit 80 km hız ile. 1.2 TSI 90 HP manuel sıfır km araç ile 15 bin km de ş.içi Max 5.8 litreyi geçmemiştim. Genel ortalama 5.2 litre benzinli karma kullanımda. Eski nesil 2000 model Clio 1.6 RTE otomatik araçla ş.içinde 8 litre LPG ile daha geçen haftaya kadar geziyordum. Zorlamayınca araçlar ekonomik oluyor ve tabi bakım çok önemli.

Her arabamda (sıfır olan hariç) yağ değiştirmeleri kendim yaparım. Eski yağa iç temizleyici katıp güzelce temizlemeden yeni yağ katmam. Yeni yağı mutlaka mobil, motul, Castrol gibi bilinen kaliteli ve orijinal seçerim. Çok kalın 15w50 gibi yağlara hatta 10w40 gibi yağlara genellikle bulaşmam. Motor sıhhati etkilendiği anda muhakkak baktırıp sorunu çözerim. Asla kötü lastik kötü fren araç kullanmam. Motor freninden daima faydalanırım boşa hiç sallamam. (Bazı denemeler dışında.) Ara sıra çeşitli yakıt ve motor katkıları kullanırım ve mutlaka önce araştırma yaparım. Misal son gözde ürünüm würth motor yağı performans iyileştirici denen 60 liraya shellerde satılan ürün oldu. Motorsilk bor da kullanırım. Araç eski ise 1 sefer usulü ile engine restorer gibi bir ürün denerim. Başarısız olursa anında yeni yağ katarım. Yaz yaz bitmez. Genelde benden araç alanlar teşekkür etmek için arar. Bende genelde önceki sahipleri pek iyi yad edemiyorum maalesef. İçine edip satıyorlar alıştım. Bir de anlarsam el beceri var. Otomatik şanzıman yağını dahi kendim değiştiririm. Filtreler genel bakım zaten bende. Bir seferinde Corsa ön Akis tamiri bile yaptık dört dörtlük olmamasına rağmen inanın özel servislerin çoğundan gene de daha iyi oldu. Adamların 500 lira istediği işlemi 8 liraya sadece iç kafa keçesi yenileyerek çözdük. Gibi gibi.... Selametle. Bora ile ilgili paylaşımlar için takipteyim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.