Şimdi Ara

Volkswagen Golf III alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
53.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -MorphY-

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Herzaman kaliteli olsun ama modeli eski olsun düşüncesindeyim.Çevremde gözlemlediğim kadar modeli yeni olupta markası güven vermeyen araçlar daha çok sorun çıkartıyor. Araç 2005 model vermediği arıza kalmamış model ismi verip şimdi tartışma ortamı yaratmak istiyorum. İlla ki bu forumdan birilerinin arabasıdır ve hemen savunmaya geçecektir. Bizim forumda objektif olabilen insan sayısı çok az.

Bu düşünceniz yanlış bence. Mümkün olduğu kadar yüksek model araçlara bakmanızı öneririm. Kalite önemli ancak araba eski olunca sorun çıkarma ihtimali artar, bunun aksini söylemek mümkün değil. Mutlaka bazı markalar vardır ki düzgün kullanılmışsa kendisinden 3-5 yaş küçük arabalardan daha sorunsuz olabilirler en azından aynı ayarda olabilirler.

Ancak sizin konunuzla ilgili somut bir örnek vermek gerekirse ; (aklıma geldiği için söylüyorum) 14000 e 97-98 model Golf almaktansa, bu paraya 2005-2006 model Kalos alabilirsiniz mesela. Emin olun daha sorunsuz olacaktır. Diyebilirsiniz ki aralarında segment farkı var. Ama , birde 8-9 yıl gibi bir fark var. Bir arabanın 10-12 yıldaki yıpranma payı hangi marka olursa olsun göz ardı edilemez.

Hiçbir zaman bağnaz düşünce yapısı içinde olmak istemedim. Bu mesajınız düşüncelerimi değiştirmeye başladı, biraz araştırma yaptım kalos değilde 2004 Lacettiler hoşuma gitti. Ama burda açılan konuhttp://forum.donanimhaber.com/m_26729273/tm.htm gene gözümü korkuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 12 Haziran 2010; 15:05:47 >

• eski araçlara o kadar para verme taraftarı değilim... sırf marka fanatikliği sayesinde millet para etmeyen arabalara dünya kadar para istiyor... 89model adı audi olan arabalara 10binTL hangi akla hizmet Allah aşkına?

yemişim sınıfını, markasını modelini, motorunu.. nereden bulucaz ona uygun parçayı? hurdacıdan, onlarda adamın ümüğünü sıkar, verdiği parça da zaten ne kadar kullanılmış nerede kullanılmış hatta nasıl kullanılmış belli değil..

Sırf tutuluyor diye bir çok markanın parçası arabadan pahalı oluyor! (toplamaya kalksan tüm arabadan pahalı oluyor hemde kat kat!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: matgab

eski araçlara o kadar para verme taraftarı değilim... sırf marka fanatikliği sayesinde millet para etmeyen arabalara dünya kadar para istiyor... 89model adı audi olan arabalara 10binTL hangi akla hizmet Allah aşkına?

yemişim sınıfını, markasını modelini, motorunu.. nereden bulucaz ona uygun parçayı? hurdacıdan, onlarda adamın ümüğünü sıkar, verdiği parça da zaten ne kadar kullanılmış nerede kullanılmış hatta nasıl kullanılmış belli değil..

Sırf tutuluyor diye bir çok markanın parçası arabadan pahalı oluyor! (toplamaya kalksan tüm arabadan pahalı oluyor hemde kat kat!)

Çok yakın bir tanıdığımda 94 model E 200 var. Ve aracını kesinlikle hor kullanmaz ama, aracın boyası yıkayınca insanın eline bulaşıyor. Şanzıman desen o biçim olmuş, sağ kapıdan takır tukur ses geliyor, yakıt desen tüpe karşı tüp taktırmıyor ve kışın 50 kuruştan fazla yaktığını söyledi aracın vs vs. Neyse ben sat şunu 2005 üstü D sınıfı bir araç alalım diyorum. Bana dediği aynen şu "Bunu satıpta bunun gibi aracı nasıl bulucam! Alırsam yine Alman alırım! Allah Allah! araca bende biniyorum, sürüyorum ama onun dediği o mükemmelliği ben niye bulamıyorum hayret! Kısacası bizim millete laf anlatamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

quote:

eski araçlara o kadar para verme taraftarı değilim... sırf marka fanatikliği sayesinde millet para etmeyen arabalara dünya kadar para istiyor... 89model adı audi olan arabalara 10binTL hangi akla hizmet Allah aşkına?

Çok yakın bir tanıdığımda 94 model E 200 var. Ve aracını kesinlikle hor kullanmaz ama, aracın boyası yıkayınca insanın eline bulaşıyor. Şanzıman desen o biçim olmuş, sağ kapıdan takır tukur ses geliyor, yakıt desen tüpe karşı tüp taktırmıyor ve kışın 50 kuruştan fazla yaktığını söyledi aracın vs vs. Neyse ben sat şunu 2005 üstü D sınıfı bir araç alalım diyorum. Bana dediği aynen şu "Bunu satıpta bunun gibi aracı nasıl bulucam! Alırsam yine Alman alırım! Allah Allah! araca bende biniyorum, sürüyorum ama onun dediği o mükemmelliği ben niye bulamıyorum hayret! Kısacası bizim millete laf anlatamazsın

kendimizi kandırmayı ne çok seviyoruz adı malum marka olunca hiç bir eksisi gözümüze batmıyor...

tıpkı aptal aşıklara benzetiyorum.. birini çok seven birisi karşısındaki ona küfür bile etse, dayakta atsa 'olsun ama ben onu seviyorum' der ya! işte öyle

• Tamam söylediklerinzde haklı olduğunuz ve katıldıpım noktalar var. Ancak şöyle bir durum var A marka aracın kullandığı malzeme ile B marka aracın kullandığı malzeme çok farklı. A marka 15 yaşında da olsa tıkır tıkır çalışıyor görünüşüde muhteşem fakat B marka araçtan kasislerde ses geliyor ve arabada bir yorgunluk bir paspal görünüş var. Bunlar göz önünde bulunuraktan ister istemez marka takıntısı oluşuyor.
  • 97 sport modeli gri renkli abs klima 4 cam otomatik sunroof benzinli 168 binde otomatik vites şanzıman sorunsuz ve orjinal bir araçsa 99 model megan rxt nin üzerine 1000 lira verilip alınabilir mi? Mantıklı mı sizce. Manuel olsa tereddüt etmeyeceğim ama otomatik şanzıman olunca düşündürüyor ister istemez???

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-1-6-sport-fuul-full-39223397/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSCO_CS -- 14 Ocak 2011; 11:55:36 >
  • BENCE DE GOLF 3 DİGER HB LERE GORE GORUNUM OLARAK BİRAZ İYİ OLSADA EFSANE KASA 93 FULL JAPON 15 HP COROLLA XLİ GLİ KULLANMANIZI TAVSİYE EDERİM VE AYRICA COROLLANIN O MOTOR SESİ ÖLENE KADAR SATTIRTMAZ ADAMA YANİ GOLF YERİNE 106 206 COROLLA 93-98 . CİVİC 1.6 VTEC SPORT ALMANIZI TAVSİYE EDERİM
  • Dayım zamanında Almanya'dan emekli olduğunda sıfır km Golf 3 2.0 GTi getirmişti hala kullanıyor gerçekten muazzam bir araba birkaç defa kullanma fırsatım olmuştu.
  • quote:

3 tane golf geçti altımdan
    95 golf tdi
    96 golf 1.8 otomatik
    97 golf td
    hepsinde de aynı kusurlar vardı, kapı mekanizması bozuldu, şoför tarafından anahtarla açamayınca değiştirmek gerekiyor..

kışın kapıları ilk donan araba hep bizim olurdu

yakıt göstergesi senede bir sıfır gösterir, şamandıra açılıp yeni takılmadıkça düzelmezdi..

direksiyon hepsinde belli bir süre sonra gıcırdayamaya başlar makine yağı ile geçici bir süreliğine sesi keserdi..

arka cam silecekleri ikisinde nedendir anlayamadığım sebeplerden ötürü, kafasına göre çalışmaya başlar, stop etmeden durmazdı.. hatta araç çalışırken bagaj kapağını açınca bile kendiliğinden çalışırdı.. sırrını çözemedim

tırmanma şeridinde uzun süre seyahat ettiğim zamanlarda camları açar, sıcak havayı en sona getirir içeriyi yazın ortasında bile sıcacık ederdim, çünkü başka türlü hararet düşmüyordu ! daha doğrusu düşme olmuyor ama en azından hararet ibresi ortanın biraz üstünde kalıyordu... açmazsam ileri gidiyor mecburi mola vermek zorunda kalıyordum

80km/h ve üzeri süratlerde içeride konuşmak kapıdan gelen rüzgar sesleri sonucu tamamen kesilir, herkes kulağına bir şeyler tıkardı.. okadar uçağa bindim 140km/h ile giden golf3 den daha sesli olmadıklarına resmen ve alenen kanaat getirdim..
    en sonunda dayanamadım gittim kapı-pece izolasyon fitilleri aldım ve kapıların her köşesine yapıştırdım ama nafile..

ayrıca eksik kapı izolasyonları yüzünden kışın ısıtıcı son sürat çalışmasına rağmen eşiklerden sanki gecekondu kapısı gibi soğuk girer, ayaklarımız donar kafamız yanardı... ne günlerdi yahu

bu kadar objektif bilgi yeter herhalde, ayrıca golf molf daha da binmem.. temcid pilavı gibi geldi bana..

kardeş ben 99 senesinde 93 model golf 1.8 cl aldım arabayı benden önceki sahibi bayaa hor kullanmış... ben her sene bakımını yaptırıyorum ve aldığımdan beri sorun yok.. bakım hariç sevise girmedi..
    o sorun senin arabanda vardır kardeş yoksa golf te öyle sorunlar olması imkansız bakımlarını yaptığın sürece hiç bi sorun yaşamassın ben oğlumada bu arabanın aynısını aldım 1yıl önce o arabada 1.8 cl..
    ikisininde sürüşü mükemmel arkadaşın dediği gibide go kart gibi yola yapışıyor...

size bikaç fotoğraf yükleyeceğim bir bakın arabaya
     Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı?

• Alacaksaniz 1.6 mpi modelini alin
    Sport diye de gecer
    Nami diger hitler motor
    Motor kapaginda sr yazmali
    Elektronik ariza olur oldukca ama saglamdir
    Bunun yerine 96 97 astra tavsiye ederim
    Daha iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • golf ün tek sayı kasaları alınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcansaygi

quote:

3 tane golf geçti altımdan
    95 golf tdi
    96 golf 1.8 otomatik
    97 golf td
    hepsinde de aynı kusurlar vardı, kapı mekanizması bozuldu, şoför tarafından anahtarla açamayınca değiştirmek gerekiyor..

kışın kapıları ilk donan araba hep bizim olurdu

yakıt göstergesi senede bir sıfır gösterir, şamandıra açılıp yeni takılmadıkça düzelmezdi..

direksiyon hepsinde belli bir süre sonra gıcırdayamaya başlar makine yağı ile geçici bir süreliğine sesi keserdi..

arka cam silecekleri ikisinde nedendir anlayamadığım sebeplerden ötürü, kafasına göre çalışmaya başlar, stop etmeden durmazdı.. hatta araç çalışırken bagaj kapağını açınca bile kendiliğinden çalışırdı.. sırrını çözemedim

tırmanma şeridinde uzun süre seyahat ettiğim zamanlarda camları açar, sıcak havayı en sona getirir içeriyi yazın ortasında bile sıcacık ederdim, çünkü başka türlü hararet düşmüyordu ! daha doğrusu düşme olmuyor ama en azından hararet ibresi ortanın biraz üstünde kalıyordu... açmazsam ileri gidiyor mecburi mola vermek zorunda kalıyordum

80km/h ve üzeri süratlerde içeride konuşmak kapıdan gelen rüzgar sesleri sonucu tamamen kesilir, herkes kulağına bir şeyler tıkardı.. okadar uçağa bindim 140km/h ile giden golf3 den daha sesli olmadıklarına resmen ve alenen kanaat getirdim..
    en sonunda dayanamadım gittim kapı-pece izolasyon fitilleri aldım ve kapıların her köşesine yapıştırdım ama nafile..

ayrıca eksik kapı izolasyonları yüzünden kışın ısıtıcı son sürat çalışmasına rağmen eşiklerden sanki gecekondu kapısı gibi soğuk girer, ayaklarımız donar kafamız yanardı... ne günlerdi yahu

bu kadar objektif bilgi yeter herhalde, ayrıca golf molf daha da binmem.. temcid pilavı gibi geldi bana..

kardeş ben 99 senesinde 93 model golf 1.8 cl aldım arabayı benden önceki sahibi bayaa hor kullanmış... ben her sene bakımını yaptırıyorum ve aldığımdan beri sorun yok.. bakım hariç sevise girmedi..
    o sorun senin arabanda vardır kardeş yoksa golf te öyle sorunlar olması imkansız bakımlarını yaptığın sürece hiç bi sorun yaşamassın ben oğlumada bu arabanın aynısını aldım 1yıl önce o arabada 1.8 cl..
    ikisininde sürüşü mükemmel arkadaşın dediği gibide go kart gibi yola yapışıyor...

size bikaç fotoğraf yükleyeceğim bir bakın arabaya
     Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı? Volkswagen Golf III alınır mı?

Arkadaş 3 sene önce açtığım konuyu hortlatmışsın ama fotoları bile yükleyememişsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.