Mayıs2015 sonunda doğuş otodan alınan bir jettanın hikayesidir;
1- Direksiyon yamuk. Rot ayarı yapıldı. 2- Direksiyonda ses var. Sabit hız kontrolü (sh) hata verdi ve çalışmadı. Direksiyon airbag makarası değişti. Ses kesilmedi. Korna kısmı denildi. Direksiyona bir işlem daha yaptılar. Ses kesildi korna bozuldu. Korna platinlerini düzelttik dediler. Hala tutukluk yapıyor. Sh güncel yazılım yüklendi dediler. Nerdeyse 100 km test etmisler , sorun yok dediler. Sabah yine calismadi. Artik nasil test ettiler Allah bilir. 3- sh yine hata verdi. Direksiyon tus takımı değişti bu sefer. Direksiyonu yamuk takmislar. Bir 100 km daha test etmisler, oldu dediler. Servisten cikip yakit aldim. SH denedim yine calsmiyordu. 4- sh yine çalışmadı. Direksiyon tesisatta problem varmış, tamirat yaptılar. Artik ne yaptilar yine Allah bilir. 40-50 km kullanmislar araci test icin. Sorun halloldu dediler. Ayni aksam yine calismadigini gordum. 5- sh yine çalışmadı. Tesadufen dogus otomotivin teknik muduru inceledi araci. Çözümü Almanya da bilmiyormus. Beklemekten baska yapacak birsey yokmus. Böyle bozuk bozuk binecekmişiz sıfır araca.
Arac daha 1.5 2 aylik. Toplam 250 km kadar servis test etti. 10 is gunu kadar srviste kaldi. Hala sorunu cozemediler. Internette arastjrdim. Vw guney afrika distributoru ayni giderilemeyen SHK sorunu yuzunden araci degistirdi 2 gun once. Değişim talep ettim iki kez. Haliyle cevap negatif. Avukata devrettim. Bu saaten sonra bu distiribütörün getirdiği arabaya binmem artık. Yasal faiziyle beraber fatura iadesi için yarin ihtarname ile yasal sürece basliyoruz. Artik hakimi ikna ederler. Müşterisine bun muameleyi gören kurum avukatları tüketici hakimine ne diyecekler çok merak ediyorum.
İnsanın kalbi temiz olacak arkadaş. Allah görüyor yeminle. Avukatımın ofisinden çıktım. Taksiye bindim, ofisime giderken Doğuş Otodan Müdire Hanım aradı ve sürecin kendilerini çok üzdüğünü söyleyerek aracımı Doğuş oto olarak değiştirmek istediklerini söyledi. Cidden şaşkınım, lakin keyifli bir şaşkınlık bu :)
grattisG
kullanıcısına yanıt
Güzel bir şey değiştirmeleri tabi yoksa sizin açınızdan isimlerine leke alacaklardı. aracınızın modelini söyleseydiniz iyiydi
quote:
Orijinalden alıntı: grattis
İnsanın kalbi temiz olacak arkadaş. Allah görüyor yeminle. Avukatımın ofisinden çıktım. Taksiye bindim, ofisime giderken Doğuş Otodan Müdire Hanım aradı ve sürecin kendilerini çok üzdüğünü söyleyerek aracımı Doğuş oto olarak değiştirmek istediklerini söyledi. Cidden şaşkınım, lakin keyifli bir şaşkınlık bu :)
değiştirmeselerdi kalbin pis mi olacaktı... :))
adamlar kendileri demiş sorunu bulamıyoruz diye. artık araç değiştirdiklerinde vergiler de onlara girmiyor. yani araç değiştirmek eskisi gibi zarar ettirmiyor onları.
1. maddeye takıldım ben. aynısı benim de başıma gelmişti. defalarca rot-balans yapmışlardı ve arabamın sağa (belki de solaydı) çekmesi düzelmemişti. sonunda lastikleri eskiyip değiştiğinde düzelmişti. malesef ilk lastikleri kusurluymuş ve vatandaşlar bunu farkedemedi.
Arac 2015 jetta 1.4 tsi 160 hp dsg highline. Değişim kararı sonrası çokca araştırdılar aracı temin etmek için. Maalesef arac hazırda yok. Üretim planlansa aralık ortasına anca gelecek. O yüzden bende eldeki alternatiflere yöneldim. golf 1.4 tsi 125 hp dsg higline da karar kıldım fiyatları jeta ile hemen hemen aynı. Araç 16 temmuzda üretildi. Ağustos ikinci haftası teslim alıyorum yeni aracı.