Şimdi Ara

Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
24.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumun amacı bilgi paylaşmak, değilmi?
    Elimizden geldiği kadar paylaşmaya birbirimiz aydınlatmaya çalışmalıyız.
    Motor teknolojisinin geldiği bugünkü noktada direk enjeksiyonlu araçlara dönüşüm olmuyor demek yakında hiçbir araca lpg montaja yapamayacağız demek olur çünkü bütün otomobil firmları direk enjeksiyonlu araçlara mutlaka yöneleceklerdir.
    Şu anda VW, Audi, Seat, Skoda, Toyota, Mitsubishi, Peugeot, Ford, Mercedes çeşitli varyantlarında bu sistemi kullanmakta ve günden güne artacaktır diye düşünüyorum.
    Saygılar.
  • Anladığım kadarıyla arabadan aşırı hoşlandığın için vazgeçememişsin ve yakıtı ise canını sıkıyor.Öncelikle LPG takınca aracın güçten düşeceğini kabullen.Burda bazıları yok düşmez filan der onlar kendilerini kandırıyor.

Brc gibi markalar LPG de öncü markalardır.Ama senin aracına uyum sağlar mı sağlamaz mı bilmiyorum.Ben peugeot 207 HDI 2011 aracıma BRC takmak için ustama gittiğimde bana LPG markaları arasında ahım şahım farklar olmadığını söyledir.Yerli markaları taktırmamı önerdi. ( kendisi ithal markalarıda takıyor aynı zamanda ) Bunun nedenini sorduğumda ise LPG nin garanti süresinin bittiğinde eğer lpg de sorun çıkarsa BRC gibi markaların parçalarının pahallı olduğunu söyledi ve tavsiye etmedi.Kendisinin önerisiyle atiker sıralı sistem taktım.Şu an 6000 km yaptım lpg ile fazla bi sorun olmadı.Atikerin başka markalar ile şimdlik bi farkını görmedim ama bu hiç görmeyeceğim anlamına da gelmiyor.

Madem ekonomi istiyorsun bence gidip yabancı markalara 1000-1500 fazla para verme.Yerli bi marka taktır yoluna devam et.

• quote:

Brc gibi markalar LPG de öncü markalardır.Ama senin aracına uyum sağlar mı sağlamaz mı bilmiyorum.Ben peugeot 207 HDI 2011 aracıma BRC takmak için ustama gittiğimde bana LPG markaları arasında ahım şahım farklar olmadığını söyledir.Yerli markaları taktırmamı önerdi. ( kendisi ithal markalarıda takıyor aynı zamanda ) Bunun nedenini sorduğumda ise LPG nin garanti süresinin bittiğinde eğer lpg de sorun çıkarsa BRC gibi markaların parçalarının pahallı olduğunu söyledi ve tavsiye etmedi.Kendisinin önerisiyle atiker sıralı sistem taktım.Şu an 6000 km yaptım lpg ile fazla bi sorun olmadı.Atikerin başka markalar ile şimdlik bi farkını görmedim ama bu hiç görmeyeceğim anlamına da gelmiyor.

Madem ekonomi istiyorsun bence gidip yabancı markalara 1000-1500 fazla para verme.Yerli bi marka taktır yoluna devam et.

Direk enjeksiyonlu bu araca şu an için kit üretebilen yerli marka olmadı malesef.
    BRC ya da Prins tercih etmek durumundayız.
    Mpi motorlardan uygulanan sistemlerden farklı bir ürünü var ve her marka bu farklı ürünü henüz üretemedi.

quote:

Anladığım kadarıyla arabadan aşırı hoşlandığın için vazgeçememişsin ve yakıtı ise canını sıkıyor.Öncelikle LPG takınca aracın güçten düşeceğini kabullen.Burda bazıları yok düşmez filan der onlar kendilerini kandırıyor.

%3 güç kaybı olur VW kendisi bi-fuel yakıtlı yani LPG'li araç satışı yapıyor ve motorun LPG'li teknik verilerinide vermiş sitesinde heralde VW'de kendi kandırmıyordur linki ziyaret ederseniz görebilirsiniz.

Saygılar.

• Sayın Merlpg,

forumlardan anladığım kadarıyla 1 lt benzinin yaptığı işi ortalama olarak 1,2 lt lpg yapıyor.
    İstanbul'daki pompa fiyatlarına göre,
    1lt 95 oktan benzin pompa fiyatı = 4,26tl
    1 lt lpg fiyatı = 2,31tl
    lpg nin %20 fazlasını alırsak 2,31x1,2 = 2,772 tl.

(4,26-2,772)/4,26 =%35 yapar.

şimdi sorum şu,

yukarıdaki hesap doğruysa mpı motorlarda yapılacak tasarruf ortalama %35. tsi motorlarda bildiğim kadarıyla benzin de kullanılıyor. sizin montajlarınızda tasarruf oranınızın yüksek olmasının nedeni nedir?

uzun uzun cümleler yerine yukarıdaki gibi matematiksel bir cevap verirseniz daha memnun olurum,

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufKara

Sayın Merlpg,

forumlardan anladığım kadarıyla 1 lt benzinin yaptığı işi ortalama olarak 1,2 lt lpg yapıyor.
    İstanbul'daki pompa fiyatlarına göre,
    1lt 95 oktan benzin pompa fiyatı = 4,26tl
    1 lt lpg fiyatı = 2,31tl
    lpg nin %20 fazlasını alırsak 2,31x1,2 = 2,772 tl.

(4,26-2,772)/4,26 =%35 yapar.

şimdi sorum şu,

yukarıdaki hesap doğruysa mpı motorlarda yapılacak tasarruf ortalama %35. tsi motorlarda bildiğim kadarıyla benzin de kullanılıyor. sizin montajlarınızda tasarruf oranınızın yüksek olmasının nedeni nedir?

uzun uzun cümleler yerine yukarıdaki gibi matematiksel bir cevap verirseniz daha memnun olurum,

teşekkürler

Teşekkür ederim matematik dersi için.

1-Değişen benzin ve lpg fiyatlarına göre hergün hesap tutumuyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: ömer-usta otogaz
    11.11.2011
    istanbul sefaköy (armoni park karşısı )milangazda otogaz 2,02 bilginize.

2-1L benzinin yaptığını her zaman 1.2L LPG yapmıyor bu bazen birebir olabiliyor bazen de artabiliyor ortalaması dediğiniz gibi.
    3-Şu anda benzini 4,35 LPG'yi ise 2,17'den alıyorum hesabı güncellersek
    2,17x1,2=2,6
    (4,35-2,6)/4,35=%40
    4-Direk enjeksiyonlu araçlarda uzun yolda mpi motorlar gibi tüketim gerçekleştirdikleri için uzun yolda %40
    Şehir içi %35 kullanıma ve trafiğe bağlı olarak min. %30'a düşebiliyor.

Matematikle herşey çözülmüyor demekki bu kadar insan tartıştığına göre. Hesap hep aynı hesap ama farklı olan bişeyler var demekki.
    Matematikle istediğimiz gibi her sonucu bulabiliriz eğer doğru verilerle iş yapmazsak.

• yaptıgınız tasarruf hesabının tsi motor için olduğuna emin misiniz???? benim yaptığım hesap yönteminden sadece benzin ve lpg nin litre fiyatlarını değiştirmişsiniz.

1) bildiğim kadarıyla tsi motorlarda lpg dönüşümü sonrası ya %bilmem kaç benzin sürekli kullanılıyor, yada bilmem kaç devrin altında veya üstünde yada bilmem kaç kerede bir benzin veriliyor. siz benzin maliyetlerini tsi araçların tasarruflarında hesaba dahil etmiyor musunuz?

2) veya sizin tsi dönüşümlerinde hiç benzin kullanılmadan sürekli lpg mi kullanılıyor?

ders verme gibi bir niyetim yok. ancak rakamlar üzerinden konuşmak herzaman daha net sonuçlar verir. sizden sadece bilgi almak amacıyla bu soruları soruyorum,

saygılarımla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YusufKara

yaptıgınız tasarruf hesabının tsi motor için olduğuna emin misiniz???? benim yaptığım hesap yönteminden sadece benzin ve lpg nin litre fiyatlarını değiştirmişsiniz.

1) bildiğim kadarıyla tsi motorlarda lpg dönüşümü sonrası ya %bilmem kaç benzin sürekli kullanılıyor, yada bilmem kaç devrin altında veya üstünde yada bilmem kaç kerede bir benzin veriliyor. siz benzin maliyetlerini tsi araçların tasarruflarında hesaba dahil etmiyor musunuz?

2) veya sizin tsi dönüşümlerinde hiç benzin kullanılmadan sürekli lpg mi kullanılıyor?

ders verme gibi bir niyetim yok. ancak rakamlar üzerinden konuşmak herzaman daha net sonuçlar verir. sizden sadece bilgi almak amacıyla bu soruları soruyorum,

saygılarımla

4-Direk enjeksiyonlu araçlarda uzun yolda mpi motorlar gibi tüketim gerçekleştirdikleri için uzun yolda %40
    Şehir içi %35 kullanıma ve trafiğe bağlı olarak min. %30'a düşebiliyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: merlpg

Yukarıda zaten belirtmiştim dördüncü maddede.

Zaten hesapta bi değişiklik yaptım demedim maliye bakanının dediği gibi sadece bir güncelleme yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERLPG -- 14 Kasım 2011; 8:38:46 >

• Sayın Merlpg,

bilgilendirme için teşekkür ederim. sonuç olarak sizin yaptığınız montajlarda araç hiç benzin kullanmıyor, dolayısıyla uzun yolda da %40 tasarruf ediyor, sehir içinde de malum dur-kalkdan dolayı tasarruf değeri 5-10 puan düşüyor diyebilir miyiz?

yani mpı motor için yapılan hesap yöntemini sizin yaptığınız tsi motorlar için kullanabilir miyiz? eger kullanabiliyorsak, bana pm den Jetta 2008 1.4cax motorlu araç için fiyat verebilir misiniz?

teşekkürler
  • quote:

Sayın Merlpg,

bilgilendirme için teşekkür ederim. sonuç olarak sizin yaptığınız montajlarda araç hiç benzin kullanmıyor, dolayısıyla uzun yolda da %40 tasarruf ediyor, sehir içinde de malum dur-kalkdan dolayı tasarruf değeri 5-10 puan düşüyor diyebilir miyiz?

yani mpı motor için yapılan hesap yöntemini sizin yaptığınız tsi motorlar için kullanabilir miyiz? eger kullanabiliyorsak, bana pm den Jetta 2008 1.4cax motorlu araç için fiyat verebilir misiniz?

teşekkürler

Yaptığımız montajlarda motor hiç benzin tüketmiyor diyemeyiz. Motor her cut-off'a düştürüğünde (yani ayağınızı gaz pedalından her kaldırdığınızda) ateşleme sırasına göre benzin enjektörleri anlık benzin püskürtüyor.
    Dolayısıyla uzun yolda bu çok az tekrarlandığı için tasarruf mpi motorlarda yapılan dönüşümle yaklaşık olarak aynı oluyor fakat şehir içi dur kalklı trafiğe girildiğinde benzin püskürtme tekrarı arttığından tasarrufunuzda haliyle düşmüş oluyor ama bu kesinlikle %30'un altına inmiyor!

Yanlış anlaşılmaması için tekrar ediyorum tüketim zaten artıyor tasarrufun azalmasının sebebi benzin kullanımının artması yani arabanın şehir içinde çok yakması değil!

Kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem

1.4 TSI CAX motor kodlu birkaç dönüşüm fotoğrafı ekledim pm'den de teklifi gönderiyorum.
    Saygılar.

Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ?

Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ?

Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ?

• bilgilendirme için teşekkür ederim,

iyi çalışmalar
  • her zaman size de iyi çalışmalar.
  • şaka gibi bi hesap yöntemi olmuş.....

tsi motor montajı yapıyorsunuz, yok şehirler arası mpi gibidir, yok şehir içinde 5-10 puan düşer.

kullandığınız benzini niye hiç hesaba dahil etmiyorsunuz???? yoksa motor ısınana kadar harcadığı benzin mi diyorsunuz müşterilerinize????????

tamamen yanlış, belli ki hiç doğru dürüst ölçülmemiş bir hesap yöntemi. yüzlerce montaj yapmışsınız güya. yüzlerce montaj yaptıklarınızdan birtanesi söyleyebilir mi 20 depo lpg de nekadar benzin harcamış???? (gerçi motor ısınana kadar falan hikayesi anlatmassınız umarım )

bence söyleyemez......

memleketimizde sorgulamayan, araştırmayan insanlar oldukça 1000 montaja da ulaşırsınız zaten....
  • Bir Akrabam Var Size Göndereyim %140 Tasarruf Garantisi Verecekmisiniz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halev

şaka gibi bi hesap yöntemi olmuş.....

tsi motor montajı yapıyorsunuz, yok şehirler arası mpi gibidir, yok şehir içinde 5-10 puan düşer.

kullandığınız benzini niye hiç hesaba dahil etmiyorsunuz???? yoksa motor ısınana kadar harcadığı benzin mi diyorsunuz müşterilerinize????????

tamamen yanlış, belli ki hiç doğru dürüst ölçülmemiş bir hesap yöntemi. yüzlerce montaj yapmışsınız güya. yüzlerce montaj yaptıklarınızdan birtanesi söyleyebilir mi 20 depo lpg de nekadar benzin harcamış???? (gerçi motor ısınana kadar falan hikayesi anlatmassınız umarım )

bence söyleyemez......

memleketimizde sorgulamayan, araştırmayan insanlar oldukça 1000 montaja da ulaşırsınız zaten....

Memlekette cebindeki parayı hesaplamayı bilen bir tek sen varsın heralde.

Düşünme zahmetinde bulunsaydın şehir içi trafikte neden tasarrufun düştüğünü anlardın ama düşünemeye zahmet etmediğin için ben tekrarlıyım.
    Şehir içi dur kalklı trafikte (araç her cut-off'a düştüğünde) benzin kullanıldığı ve bu arada lpg kullanımı durduğu, benzinin litre fiyatı lpgye göre daha fazla olduğu için tasarruf %5-10 arası düşer dedim! 5 veya 10 bu sizin arabayı kullanım şeklinize, bulunduğunuz trafiğe göre değişir.

Ben kullanılan benzini hesaba katarak tasarrufun düştüğünü altına basarak belirttim peki ya sen benzin kullanmadan tasarrufun düştüğünü nasıl çıkardın?

Ben yaptığım montajlarda edindiğim verilere göre dilim döndüğünce forum üyelerini bilgilendirmeye çalışıyorum ya sen hangi bilgiye göre insanları sorgulamamakla araştırmamakla yargılayabiliyorsun bunu açıklarmısın ?

Biz montajlarımıza devam ediyoruz son hızıyla!
    Tasarrufunu düşünenler, araştıranlar, araştırdıkça doğruluğunu ispatlayan memnun kalan müşterilerimiz aracılığıyla zaten bizi buluyor fazla kendinizi yormanıza gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Prins Recep

Bir Akrabam Var Size Göndereyim %140 Tasarruf Garantisi Verecekmisiniz ??

Uzun yolda %140 garantisini veriyorum.
    Gönderebilirsin recep usta
  • arkadasım hıkaye anlatıp duruyosun. bu hıkayeleri doğru durust hesap yapamayanlara anlat, inanan olursa zaten sana gelip montaj yaptırır ki zaten yapıyorsun :))

var mı elinde bir hesap yöntemi?

sehir dışında 100 km de arac kac lt benzin, kac lt lpg tüketir? ( kafadan atmakla olmaz teknik veri sunman lazım)
    sehir içi trafıkte 100 km de arac kac lt benzin, kac lt lpg tüketir? ( kafadan atmakla olmaz teknik veri sunman lazım)

net sayı verebiliyor musun? var mı böyle bir testiniz??? çalışmanız. varsa paylaş. yok sehir dışı mpı gibi çalışır, yok sehir içi cut off dan sonraymış. bunların hepsi hikaye. VRS dediğiniz kandırmacadan hiçbir farkı yok.

Yusuf bey ne güzel sormuş, kendince hesap yapmış. sen sanki MPI araç montajı yapıyormuş gibi tasarruf hesaplamışşın.

paylaşşana 20 depo lpg de kaç depo benzin kullandı müşterilerin. hepsi motor ısınana kadar mı benzin kullandığını sanıyor hala???

neyse bu memlekette ne senin gibiler biter, ne de sana inanıp gelen müşteriler....

Yusuf bey,

yazdıklarımı hiç görmeyin ve bu arkadaşa montaj yaptırın lütfen. ancak montajdan sonra aracınızın tasarrufunu hesaplarken kullandığınız BENZİN i de hesaba mutlaka katın. benzin maliyetini hiiiç hesaba katmadan size tasarruf değeri veriyorlar.

lpg ve benzin depolarınızı doldurun. şehir içi, sehır dışı aynı şartlarda aracınızı kullanın.
    lpg deposu bittiğinde tekrar doldurun kaç lt lpg harcamışsınız.
    benzin deponuzu da doldurun kaç lt benzin harcamışsınız.
    ikisinin maliyetini toplayıp, dönüşüm öncesiyle kıyaslayin.
    bakın bakalım size söyledikleri tasarruf oranları doğru mu değilmi???

• quote:

Orijinalden alıntı: MERLPG

quote:

:) Araçı Memleketde Getirecem Yolda Birlikde Test Edecez %140 Elde Etmezse Bütün Yol Masraflarımı Karşılayacakmısın?? Araça Delik Açdın Yerlerin Parcalarını Yeni Alacakmısın ??
  • quote:

quote:

quote:

:) Araçı Memleketde Getirecem Yolda Birlikde Test Edecez %140 Elde Etmezse Bütün Yol Masraflarımı Karşılayacakmısın?? Araça Delik Açdın Yerlerin Parcalarını Yeni Alacakmısın ??

Ben sözümün arkasındayım

Peki sen anahtarı vermeye razımısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERLPG -- 15 Kasım 2011; 23:09:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben sözümün arkasındayım

Peki sen anahtarı vermeye razımısın?

:) Tamam Gürsel Abi

• scirocco ya lpg mi takılır aga..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.