Şimdi Ara

Volkswagen Scirocco aldım ve LPG montajı yaptırmak istiyorum Mümkünmüdür ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
24.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagatayaslan

scirocco ya lpg mi takılır aga..

Yakında BRC LPI lı Scrıccoyu Turkıye'de yarıs pıstlerınde goreceksınız .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayaslan

scirocco ya lpg mi takılır aga..

Yakında BRC LPI lı Scrıccoyu Turkıye'de yarıs pıstlerınde goreceksınız .

başka araçlarla oynayın kardeşim :D rahat bırakın roccomuzu..
  • BRC Lpı ıle TSI rocconuzda tasarrufun yanı sıra guc artısı da elde edecegınızı sıze soylesem ... ;)
  • brc ye saygım sonsuz ama ne blim.. konu scirocco olunca kıyılacak gibi gelmiyor bana.. sizinle başa çıkamicam anlaşıldı
  • LPI lı scrıcco muzu test ettınızde umarım dusuncenız degısır :) Saygı bızden efendım , selamlar...
  • Gelsin artık bu LPi'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERLPG -- 16 Kasım 2011; 22:51:31 >
  • Sayın Merlpg,

seçim yapmam sirasinda yardımlarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim. sizin de prins bayisi olduğunuzu mesajınızdan anladım. yaşadığım yer size biraz uzak kalıyor. bu sebeple tavsiyenize uyarak brc ve prins arasında prinsi seçerek montajını yaptırdım. şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. musait olduğunuz bir zaman size gösterebilirerek fikrinizi alabilir miyim?

tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufKara

Sayın Merlpg,

seçim yapmam sirasinda yardımlarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim. sizin de prins bayisi olduğunuzu mesajınızdan anladım. yaşadığım yer size biraz uzak kalıyor. bu sebeple tavsiyenize uyarak brc ve prins arasında prinsi seçerek montajını yaptırdım. şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. musait olduğunuz bir zaman size gösterebilirerek fikrinizi alabilir miyim?

tesekkurler

Karar vermenize yardımcı olabildiysek ne mutlu bize

Her zaman bekleriz, kapımız hekese açık.
    Saygılar...
  • edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 31 Temmuz 2013; 15:18:15 >
  • kardeşim aracın hayırlı olsun öncelikle. FSI / TSI ve D4 motorlara lpg montajı yapılıyor..performansta çalışm ada herhangi bir sıkıntıda karşılaşmazsın..
    yakıt tasarrufuna gelince %15 / %20 fazlasını bekleme...
    Fazlasını teklif eden bayi olursa kesinlikle montaj yaptırmadan önce yazılı beyan al...
    Daha sonra elinde gösterebileceğin bir şey olsun..Söz uçar yazı kalır..
    Romano / Lovato / Landirenzo / Brc / KitMTM ...

Landirenzo senin için gayet ideal..Ayrıca motor garantisi de var.Tekrardan Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: niquel
    ...Ben peugeot 207 HDI 2011 aracıma BRC takmak için ustama gittiğimde bana LPG markaları arasında ahım şahım farklar olmadığını söyledi. Yerli markaları taktırmamı önerdi. ( kendisi ithal markalarıda takıyor aynı zamanda )...

Arkadaşım senin 207 HDI (dizel) aracına yabancı değil yerli marka lpg taktırmanı öneren bu ustanın yanından koşarak uzaklaşmışsındır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 11 Ocak 2012; 17:06:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: niquel

Anladığım kadarıyla arabadan aşırı hoşlandığın için vazgeçememişsin ve yakıtı ise canını sıkıyor.Öncelikle LPG takınca aracın güçten düşeceğini kabullen.Burda bazıları yok düşmez filan der onlar kendilerini kandırıyor.

Brc gibi markalar LPG de öncü markalardır.Ama senin aracına uyum sağlar mı sağlamaz mı bilmiyorum.Ben peugeot 207 HDI 2011 aracıma BRC takmak için ustama gittiğimde bana LPG markaları arasında ahım şahım farklar olmadığını söyledir.Yerli markaları taktırmamı önerdi. ( kendisi ithal markalarıda takıyor aynı zamanda ) Bunun nedenini sorduğumda ise LPG nin garanti süresinin bittiğinde eğer lpg de sorun çıkarsa BRC gibi markaların parçalarının pahallı olduğunu söyledi ve tavsiye etmedi.Kendisinin önerisiyle atiker sıralı sistem taktım.Şu an 6000 km yaptım lpg ile fazla bi sorun olmadı.Atikerin başka markalar ile şimdlik bi farkını görmedim ama bu hiç görmeyeceğim anlamına da gelmiyor.

Madem ekonomi istiyorsun bence gidip yabancı markalara 1000-1500 fazla para verme.Yerli bi marka taktır yoluna devam et.
    @ niquel
    ''Ben peugeot 207 HDI 2011 aracıma BRC takmak için ustama gittiğimde bana LPG markaları arasında ahım şahım farklar olmadığını söyledir.Yerli markaları taktırmamı önerdi. ''

İnşallah yanlış yazmışsınızıdr yoksa bunu soran siz ve buna yerli marka öneren ustanın vay haline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cygenc -- 14 Ocak 2012; 17:17:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cygenc

@ niquel
    ''Ben peugeot 207 HDI 2011 aracıma BRC takmak için ustama gittiğimde bana LPG markaları arasında ahım şahım farklar olmadığını söyledir.Yerli markaları taktırmamı önerdi. ''

İnşallah yanlış yazmışsınızıdr yoksa bunu soran siz ve buna yerli marka öneren ustanın vay haline

gülmekten çenem ağrıdı
  • konu ile ilgili bütün yazılanları okudum. hiç bir usta, defalarca sorulmasına rağmen bir soruyu ısrarla cevaplamamış. tsi motorlu bir araç sadece şehir içinde, 20 depo lpg tükettiğinde bunun yanında ortalama ne kadar benzin tüketmiş olacak? yada şöyle sorayım şehir içi için, litre bazında gaz/benzin oranı nedir?
    benim de bir scirocco almaya niyetim var. alırsam da lpg taktıracağım. benzin ile binmeyi düşünmüyorum. bu araçlar için dönüşüm maliyetiyle ilgili bir bilgi bulamadım. bu konu ile de ilgili yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corbusier

konu ile ilgili bütün yazılanları okudum. hiç bir usta, defalarca sorulmasına rağmen bir soruyu ısrarla cevaplamamış. tsi motorlu bir araç sadece şehir içinde, 20 depo lpg tükettiğinde bunun yanında ortalama ne kadar benzin tüketmiş olacak? yada şöyle sorayım şehir içi için, litre bazında gaz/benzin oranı nedir?
    benim de bir scirocco almaya niyetim var. alırsam da lpg taktıracağım. benzin ile binmeyi düşünmüyorum. bu araçlar için dönüşüm maliyetiyle ilgili bir bilgi bulamadım. bu konu ile de ilgili yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

kardeşim ekonomi düşünüyosan scirocco alma.. bende var kış geldi 12lt altına düşmüyor :)
    guiletta yada golf diesel dsg al.. gücün yeterse de 320d.. tsi de ekonomi hayal

• şimdik şöyle oluyor. aslında scirocco alma durumumda ekonomim biraz açık veriyor. ben 40-45 bin civarı bir araba bakıyordum. bugüne kadar 116 coupe alma niyetindeydim. ama forumlardan bir araştırdım ki, bu araçlarda stepne havuzu yokmuş. dolayısıyla lpg tankını gizli yapamıyoruz. e bana bagaj da lazım. karar verdim sciroccoya. 12 litre yakıyormuş sizinki doğrudur. bende acizane bir nevze olsun lpgden tasarruf ederim diye düşünüyorum.
  • bende passat tsi dsg lere lpg bakınıyorum. brc-pirins ve temsa lpdi arasında kalmıştım.
    birçok arkadaşımın brc maceralarından sonra brc yi sildim. vialle de de bir gelişme yok, finale pirins kalacak galiba!?!
    not: fusion 1.6 lovato lpg li aracım 10000 km de 850 litre lpg ve 85 litre benzin harçaması ölçmüştüm.
    (fiyatlar her zaman değişiyor ama 85 litre benzin aşağı yukarı 150 litre lpg fiyatına denk kabul edersek,
    toplamda 10000 km de 1000 litre lpg fiyatı kadar harcamam olmuş diye hesapladım.)
    LPG takılmadan önce 10000 km de 700 litre benzin tüketmişti.
    dipnot: lpg yokken haliyle daha nazik kullanıyordum.
    lpg varken nasıl olsa çok yakmıyor psikolojisiyle bir miktar performanslı kullandığımız aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 19 Ocak 2012; 11:27:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

bende passat tsi dsg lere lpg bakınıyorum. brc-pirins ve temsa lpdi arasında kalmıştım.
    birçok arkadaşımın brc maceralarından sonra brc yi sildim. vialle de de bir gelişme yok, finale pirins kalacak galiba!?!
    not: fusion 1.6 lovato lpg li aracım 10000 km de 850 litre lpg ve 85 litre benzin harçaması ölçmüştüm.
    (fiyatlar her zaman değişiyor ama 85 litre benzin aşağı yukarı 150 litre lpg fiyatına denk kabul edersek,
    toplamda 10000 km de 1000 litre lpg fiyatı kadar harcamam olmuş diye hesapladım.)
    LPG takılmadan önce 10000 km de 700 litre benzin tüketmişti.
    dipnot: lpg yokken haliyle daha nazik kullanıyordum.
    lpg varken nasıl olsa çok yakmıyor psikolojisiyle bir miktar performanslı kullandığımız aşikar.

demekki güncel fiyatlar üzerinden %20 tasarrufunuz olmuş. bu oran 10000km de 592 liraya tekabul etmiş. demek ki senede 10.000km yol kateden bir araç, 3500 liralık tsi lpg dönüşüm kitinin maliyetini ancak 5 yılda amorti edebilir. kendi adıma oldukça düşündürücü.

• evet şu an için doğru..
    ama 6-7 yıl önce benzin 2.80-3.30 tl bandında iken lpg 1.25-1.45 tl bandında idi. yani başlarda en az üçte bir oranında kardaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daschvip

Öncelikler merhabalar 1 ay öncesi Volkswagen Scirocco aracıma hayırlısıyla kavuştum.Aracım 1.4 TSI 160 HP lik versiyonu ve ben buna LPG montajı yaptırmak istiyorum sizce mümkünmüdür yakıt değeri ne farkeder eğer mümkünse montaj sonrası ?

Önemli not: o arabayı aldın niye lpg koyuyosun ve benzeri cevaplar vermeyin ekonomi ekonomidir....

O aracı aldıysan LPG ye ihtiyacın yok demektir...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.