Şimdi Ara

Volkswagen yeni Polo'yu resmi olarak tanıttı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
4
Favori
25.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Front asist standart değil, opsiyon ancak zorunlu değil. Benim aldığım fiyatta yoktu örneğin.

Polo ve ibiza arasında dağlar kadar fark var malzeme kalitesi olarak. O ön göğüs kalitesi belki de ibizanın tarihi rekorunu kırmasını engelleyecek diye düşünüyorum. Malzeme kalitesinin Türkçedeki karşılığı; rezalet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tosh T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Hava yastıkları ve Front Assist kesinleştiğine göre Polo almayı düşünenler ve bu konuya bakacaklar için durumu özetleyelim.

Avrupa pazarında Polo'da ve Ibiza'da ve şu an Türkiye'de satışta olan Ibiza'da 1.0 MPI atmosferik motor ve giriş seviyesi donanım dahil bütün araçlarda 6 hava yastığı ve yaya algılama özelliği olan Front Assist standart güvenlik donanımları. Polo'nun Türkiye donanım seviyelerinde ise (Highline dahil) sadece 2 ön hava yastığı standart.

Şu anda Türkiye'ye gelen yeni nesil Polo'ların hepsinde yan ve perde hava yastıkları bulunuyor. Liste fiyatları üzerine vergiler hariç 380 TL ekleniyor. 380'nin üzerine %45 veya %50 ÖTV, onun üzerine %18 KDV eklenecek.

Front Assist opsiyonun fiyatı şu an Türkiye konfigüratöründe yok.
  • Dün Maslak DOğuş otoya gittim.

Skoda Fabia 1.0 TSI DSG Style paket sahibiyim. Agustos ayında aldım.

POlo malzeme kalitesi olarak çok güzel ve başarılı buldum. Fakat iş donanım ve fiyata gelinc eçok düşündürüyor.

Fabia 1.0 TSI DSG 110 HP ve 200 Tork.
    Bunun karşılığı olan Yeni Polo 1.0 TSI DSG 95 HP ve 175 Tork.

üstüne de 20 bin tl lik muazzam bir fark var aynı donanımlar arasında. Fabianın üstün olduğu kısımlar var Polonun olduğu kısımlar var.
    İkisinde de CC yok (bari poloda olsaydı bu fiyata olmaması acayip)

poloda yağmur sensörü var. arkada led farlar var, bir kaç ufak tefek ekstra var.
    ama bu 20K fark eder mi ondan şüphem var.
  • IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    Aracınız çok güzel güle güle kullanın. Hiç değmez değiştirmeye etmeye test sürüşünde bile eski Polo’nun önündeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

Aracınız çok güzel güle güle kullanın. Hiç değmez değiştirmeye etmeye test sürüşünde bile eski Polo’nun önündeydi.

yok valla kesinlikle değişmez. zaten 83k fiyata cıksam gider leon alırım daha iyi ve en azından C sınıfı bir araç.
  • Life Jacket L kullanıcısına yanıt
    Aslında yeni nesil Ibiza ve Polo arasında o kadar büyük farklar olduğundan pek emin değilim. Aradaki fark Golf-Leon farkından çok daha azmış gibime geliyor. Polo'nun iç mekanı daha kaliteli algısı eski nesillerden kalma bir algı sanki. Polo'da konsolun üst bölümlerindeki daha yumuşak plastik dışında pek bir fark göremedim. Bunun ne derece önemli olduğu bir tarafa, Ibiza'da Xcellence donanımda da o bölümler yumuşak plastikmiş zaten. Hem Ibiza'da, hem Polo'da konsoldaki o boydan boya mika tarzı parlak yüzeylere de hiç ısınamadım. (Genel olarak konsoldan çıkıntı yapan infotainment ekranları, bir de şu takır tukur parlak yüzeyler bende kaşıntı yaratıyor.)

Polo'yu henüz canlı olarak görmediğim için bu konuda çok net değilim ama. Belki fikrim değişebilir. Polo'nun dış tasarımı ve iç mekandaki bazı detaylar bana daha cazip görünüyor ama aradaki fiyat farkına değer mi, orası epey tartışmalı.

Donanımları eşitlendiğinde bu iki aracın Almanya fiyatları birbirine çok yakın, şu an Türkiye'deki fiyat farkları Almanya'da yok. Bu araçların pazarlamasında "MQB A0 platformunun sınıf atlatacak sürüş dinamikleri, geniş iç hacim ve her donanım düzeyinde standart güvenlik altyapısı" tarzı ifadeler kullanılıyor. Türkiye'de güvenlik donanımları kırpılmış haliyle Polo'nun bu imajı da zedelenmiş oluyor üstelik.

Motor konusuna gelirsek: 1.0 TSI 115 PS yerine 95 PS versiyonun kullanılması, bunlar kontrol ünitesiyle farklılaştırılmış aynı motorlar oldukları için bence çok önemli değil. Pratikte kayda değer performans farkları olacağını sanmıyorum. Ama 100 PS altında arka frenlerin disk olmaması nedeniyle 95 PS motor tercihi aynı zamanda kampana arka frenler anlamına geliyor.

• Neresi yeni lan ?

• resimleri ilk geldiğinde ciddi olarak 2015 poloyu satıp yeni kasa almaya niyetlenmiştim, hatta çevremdeki birkaç kişiye "aracımı satıyorum" demiştim.
    bir de ne göreyim, 1.0 çok az, 1.6 ise çok fazla...
    1.2 motor olmadığını ve donanımların yeterli olmadığını görünce yeni poloyu almaktan vazgeçtim.
  • Volkswagen yeni Polo'yu resmi olarak tanıttı

Arkadaşlar araç gerçekten b sınıfının üzerine çıkmış genişlik ve uzunluk olarak fakat aynı şekilde fiyatta c sınıfı

• quote:

Orijinalden alıntı: gothic_coder

resimleri ilk geldiğinde ciddi olarak 2015 poloyu satıp yeni kasa almaya niyetlenmiştim, hatta çevremdeki birkaç kişiye "aracımı satıyorum" demiştim.
    bir de ne göreyim, 1.0 çok az, 1.6 ise çok fazla...
    1.2 motor olmadığını ve donanımların yeterli olmadığını görünce yeni poloyu almaktan vazgeçtim.

Bu yeni 1.0 motorları küçümsemeyin.
    Bendekia raç fbia 1.0 TSI DSG 110 HP 200 Tork.
    inanılmaz güçlü ve atik araç.
    Rampaları filan 2000 devirle filan çıkıyorum (bahsettiğim 30-45 derece rampalar)
    ama tabi yeni poloda neden bu motorun 95HP olanını kullandılar bilmiyorum.
  • Şu araçta ''değişik nerede?'',''neresi yeni bunun?'' diyenler için:
    www.dunyagoz.com
    Dünyagöz Hastanesi | 444 4 469 | 24 Saat Kesintisiz Hizmet
    http://www.dunyagoz.com/tr

Kasa bildiğin değişmiş, keskin hatlar aracı bambaşka yapmış, iç dizayn değişmiş. Araç büyümüş Golf 4 büyüklüğüne erişmiş.
    Ben astigmat'tan şüpheleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undomiels -- 23 Ekim 2017; 11:49:26 >

• satışta olan polo highline'da led gündüz farları ve bixenon farlar mevcut mudur? yoksa sarı halojen far ile mi geliyor highline?
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

satışta olan polo highline'da led gündüz farları ve bixenon farlar mevcut mudur? yoksa sarı halojen far ile mi geliyor highline?

Sadece gunduz led fari ile geliyor, xenon icin ekstra odemeniz gerekli. Stop farlari ise led.

Bu arada 1.0 TSI 115 bg getirilecek mi acaba Turkiye'ye, bilgisi olan var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny B. Goode J kullanıcısına yanıt
    Duyduğum en saçma kombin cidden

Polo için 2 olay vardır, ilki küçük olduğu için ferahlığı arttırmak adına sunroof alınır, diğeri ezelden beri polo farları yetersiz olduğu için hep xenon ihtiyacı olmuştur. Bunları opsiyon olarak aldıktan sonra sanırım bi 6-7 bin ödenmesi gerecek makine neredeyse olacak 95bin.

• quote:

Polo için 2 olay vardır, ilki küçük olduğu için ferahlığı arttırmak adına sunroof alınır, diğeri ezelden beri polo farları yetersiz olduğu için hep xenon ihtiyacı olmuştur. Bunları opsiyon olarak aldıktan sonra sanırım bi 6-7 bin ödenmesi gerecek makine neredeyse olacak 95bin.

Bahsettiğiniz araç opak beyaz 17 Jant ve Sunroof suz olarak hazır mevcut fiyatı zorunlu trafik Sigortası Hariç

96,591 tl

Sunroof ve sigorta ile 100 bini geçiyor 😀😀😀
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Bahsettiğiniz araç opak beyaz 17 Jant ve Sunroof suz olarak hazır mevcut fiyatı zorunlu trafik Sigortası Hariç

96,591 tl

Sunroof ve sigorta ile 100 bini geçiyor &#128512;&#128512;&#128512;

Evet, xenon far ve opsiyonel Pamplona jantlar (cok sik gerci) Comfortline DSG Golf parasina yaklasiyor veya hemen hemen ayni paraya Seat Leon 1.0 Eco TSI Advanced paket de alinabilir.

Yalniz arka frenlerin kampana oldugunu gormek beni bitirdi, 17 inc jantin catallari arasindan kampana gormek gozleri kanatiyor.

115 bg gelmis olsa Highline harika olurdu da Dogus'un marketing stratejisi bu iste. 115 bg Polo'nun gelmesiyle Golf, Leon ve Ibiza satis rakamlari etkilenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

quote:

96,591 tl

Evet, xenon far ve opsiyonel Pamplona jantlar (cok sik gerci) Comfortline DSG Golf parasina yaklasiyor veya hemen hemen ayni paraya Seat Leon 1.0 Eco TSI Advanced paket de alinabilir.

Yalniz arka frenlerin kampana oldugunu gormek beni bitirdi, 17 inc jantin catallari arasindan kampana gormek gozleri kanatiyor.

115 bg gelmis olsa Highline harika olurdu da Dogus'un marketing stratejisi bu iste. 115 bg Polo'nun gelmesiyle Golf, Leon ve Ibiza satis rakamlari etkilenebilir.

B Sınıfı araçta ben kampanaya çok takılmıyorum da Highline da bile döşemelerde kalite düşmüş

Ben de 85 bin den sonra bir üst sınıf megane tercih ederim.

95 beygir benzinli polo ya bu fiyatlar çok fazla

115 bg in de geleceğini ben de pek sanmıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

quote:

96,591 tl

B Sınıfı araçta ben kampanaya çok takılmıyorum da Highline da bile döşemelerde kalite düşmüş

Ben de 85 bin den sonra bir üst sınıf megane tercih ederim.

95 beygir benzinli polo ya bu fiyatlar çok fazla

115 bg in de geleceğini ben de pek sanmıyorum

Benim de aklim Leon'a gitti hocam.

• Bugün gördüm.Tipik Polo.Bunun yerine o fiyata c segmenti araç alırdım.Tsi dsg 91 bin yazıyordu

• icemy kullanıcısına yanıt
    B segmentine 91.000tl ve asgari ücret 1400tl artık sadece gülüyorum ne hallere geldik

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.