Şimdi Ara

VOLT DÜŞÜREREK FAN YAVAŞLATMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
20.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resime bende google da gezerken rastladım ve elimde bir 80mm lik fan vardı işlemci soğutsun diye şu baca diye tabir edilen yere takılan o kadar hızlı dönüyordu ki aşırı rahatsız ediciydi.aynen resimdeki gibi 5v bağladım süper sessiz oldu ;) tavsiye ederim sesten rahatsız olanlara
  • 2 senedir başımı şişiriyodu power
    7v ve huzur :D
  • ya arkadaşlar ben anlamadım. kırmızı 5 volt sarı 12 volt veriyor. siyahlar eksi. şimdi nasıl oluyorda 12 ile 5 voltu kafa kafaya verip 7 volt elde ediyorsunuz?
  • bunlarla uğraşmaktansa gidin 15 milyona fan kontrol alın fanlarınızı potansiyometre yardımıyla 1v le 12 v arasında istediğiniz değerle çalıştırın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstguler -- 6 Şubat 2011; 12:57:53 >
  • 7 volt kesinlikle en ideali
  • peki ledli fanlar için 5v yeterli oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

peki ledli fanlar için 5v yeterli oluyor mu

ben kullanıyorum 5 voltta HDD soğutmak için

öndeki Beyaz led li 8 cm lik fan

VOLT DÜŞÜREREK FAN YAVAŞLATMAK

• oguzhan61

devrede pilleri ters bağladığında devredeki potansiyeli nasıl etkiler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baryen -- 9 Şubat 2011; 0:58:39 >
  • Benim 4 pin ile pc ye baglı onları nasıl voltage düşürcem?
  • biostan ayarı vardır onun . % 25-%50 -% 75 falan diye. olmadı pinleri söküp güç kaynağına bağlayacaksın. yada bir tane güç kablosuna direnç bağlayıp anakarta bağlayacaksın.. olmadı fanı boya ağırlaşsın biraz daha yavaş döner
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

quote:

Orijinalden alıntı: arsima

yaptığım voltaj düşürücü

Hocam devresini bana atarmısın bende yapım birde nasıl sonuçlar alıyorsunuz

elektronikten anlıyorsan anlatayım 100 ohm bi direnç bul birde iki konumlu anahtar 12 voltu ortak uca bağla 1 çıkışından 100 ohm luk direnci bağla bunu direk fana gönder anahtarın ikinci ucuna ise hiç bişe bağlama direk fana gönder eksi uçlarınıda ortak bağlıyorsun olay bundan ibaret ben bide kuutuladım işte plastik basit bi kutu ile gerilim düşürücü devre sonuç olarak çok zor bi devre değil

• Ben onu yaparsam
  • Merhaba,
    arkadaşlar bu voltaj düşürme için dirençler kullanılıyor ama elektrik bilgisi olmayanlar içinde ufak bi tablo yapma şansınız varmı.
    mesela ben fanımı 12v değilde 5v ile döndürmek istersem direnç kaç ohm olmalı? dirençler hangi hatta bağlanıyor (-) mi (+) mı, direcin belli bir yönü varmı vb..
  • quote:

Orijinalden alıntı: baryen

oguzhan61

devrede pilleri ters bağladığında devredeki potansiyeli nasıl etkiler ?

hımm evet 12-5 olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahmat_78

Merhaba,
    arkadaşlar bu voltaj düşürme için dirençler kullanılıyor ama elektrik bilgisi olmayanlar içinde ufak bi tablo yapma şansınız varmı.
    mesela ben fanımı 12v değilde 5v ile döndürmek istersem direnç kaç ohm olmalı? dirençler hangi hatta bağlanıyor (-) mi (+) mı, direcin belli bir yönü varmı vb..

böyle bir tablo yapabilmen için, her türlü fanın Ohm değerini ölçmek, her türlü psu nun 12 volt kanalının tam yüklü ve yüksüz Ohm değerini ölçüp ona göre hesaplama yapmak lazım ki, ölme eşeğim ölme

5 volt ile döndürmek basit ve sıkıntısız sorun 12 volt ve altındaki voltajları ayarlamak.....

7 volt kısmını KESİNLİKLE kullanmamanızı tavsiye ederim....

bir 3 bacaklı devre elemanı (ismini bilmiyorum) 7805 ve benzerleri ile 30 volta kadar olan bir voltajı, sonraki koda göre (sondaki kod 06 ise, 6 volt) çok küçük değişmeler ile (0.1 volt kadar değişebilir) sıkıntısız düşürürsünüz

ben bunun yerine kendi fan kontrolümü yaptım.... uygun 2 ağız(soket) ile hem ekran kartıma, hem anakartıma bağlayarak hangi devirde çalıştığını izleyebiliyorum...

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 27 Mayıs 2011; 18:40:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rammstein guten tag

arkadaşlar forumlarda gezerken ilginç bi resimle karşılaştım zira egsoz fan aldım sesli çalışıor canımı sıktı resimdeki yöntem sağlıklımıdır şimdiden teşekkürler

bu 4 kablonun d,ğer ucunu adaptöre nasıl bağlarız ?? ayrıca 4 fan var bide
  • 7V'un bu şekilde uzun süreli kullanımı tavsiye etmem arkadaşlar. El becerisi olan varsa nette basit devreler var, yapıp kullanın...
  • Fanımın giriş kısmı yumuşak. Tesadüfen ters taktığımda fark ettim ki kesmeden biçmeden de 5V a düşürme şansımız varmış. Fanın soketini biraz kanırtarak sokete ters takın yeter. Plastiğin biraz esnemesi kesmek biçmekten daha sağlıklı.
    Not: Hortun farkındayım ama yararlı bilgi.
  • en temizi bu

2 adet 120 mm FANI rahat kontrol ediyor. 3 adette transistör ısınıyor. 4 adet fanı kaldırmıyor

http://www.darkhardware.com/makale/fan_kontrol-01
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.