Şimdi Ara

Voltaj işine girdim ve bilgisayarım huzura kavuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oc işini pek bilmem sadece bu bölümü okuyarak bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Kullandığım notebook da sorun yaşamıyorum ancak evdeki pc'nin işlemcisini değiştirdikten sonra (Q6700 aldım) bir türlü ısı sorununu aşamamıştım ve acz vendetta cpu soğutucu aldım ancak yine de boşta iken 42-46 derecenin altına inmedi. Soğutucu montajında sorun vardır diye anakartı bile söküp iyice altından sabitleyip taktım ancak değişen bir şey olmadı. Dün cpu-z programı ile baktım cpu voltajı 1,184 gibi bir değer gösteriyordu, sanırım biraz indirsem bir şey olmaz diye bios dan manuele alıp 1,5 v yaptım şimdi ise tık ses yok, pc huzurdan çatlayacak gibi duruyor, cpu ısısı ise 36-40 arasında yüke göre değişiyor. Ve en ufak da performans düşmesi fark etmedim.

Bir % 10 kadar daha indirsem acaba sorun olur mu ? İdeal olan nedir ? Ben oyun filan oynayan birisi değilim. Genelde internet, cuteftp, cs3, office gibi programlar çalıştırıyorum.

• arkadaşlar coretemp programı ile baktım işlemci VID değeri olarak 1,25 v gösteriyor, bunun anlamı işlemcimin ideal voltajı 1,25 olması gerektiği mi ?
  • Evet, eğer overclock yapmadıysan 1.25v de çalışması daha iyidir
  • benim datron tw7 dede aynı problem vardı.mükemmel bir sogutmasına karşı bende ısınma problemi vardı...fan hiç susmuyordu.

problemi laptopu kucağımdan inidirerek hallettim.kucagıma aldığımda fan çıkışını kapatıyormuş dizim.bu sorunu göz ardı etme...

Ama eğer bu tip kulanım sorunun yoksa ve voltajı düşürerek hallettim diyorsan voltajı düşürmekte iyi etmişsin.sonuçta yüksek voltaj çok ısı demek...ama voltajı indirmek pcyi zorlayınca sana performans kaybettiriri bunu unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m2amx -- 3 Ocak 2010; 4:24:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Dün cpu-z programı ile baktım cpu voltajı 1,184 gibi bir değer gösteriyordu, sanırım biraz indirsem bir şey olmaz diye bios dan manuele alıp 1,5 v yaptım şimdi ise tık ses yok, pc huzurdan çatlayacak gibi duruyor, cpu ısısı ise 36-40 arasında yüke göre değişiyor. Ve en ufak da performans düşmesi fark etmedim.

Bir % 10 kadar daha indirsem acaba sorun olur mu ? İdeal olan nedir ? Ben oyun filan oynayan birisi değilim. Genelde internet, cuteftp, cs3, office gibi programlar çalıştırıyorum.

Şimdi benim anlamadığım bir nokta var 1,5>1,184 değilmidir yani 1,184V tan 1,5 e indirilmez çıkartılır diye biliyorum ben işlemci ideal voltajının altında çalışırken de problemler çıkartabilir Voltaj regülasyonu anakart üzerindeki Mosfet güç transistörleriyle (CPU yakınlarında bulunur) sağlanır genelde onlarda soğutuculudur (OC amaçlı Mobolarda) herneyse sonuç olarak 1.5 v üzerine çıkmamanı öneririm günlük kullanımda pek sorun görmesende işlemcinin uzun süren bir yüklenmede zarar görme olasılığı var 1,25 v ideal fabrika çıkış voltajıdır dolayısıyla +- %15 ten fazlasını pek geçme derim ben

Düzeltme :İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXDiE -- 18 Mart 2010; 10:26:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.