Şimdi Ara

Voltaj nasıl düser? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
12.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • teorik olarak 3 adet ama pratikte genelde 0.3-0.4 Volt diyot başına düştüğüne çok şahit oldum. ama dediğin gibi 6 Volt luk başka bir voltaj kaynağın varsa diyot adedini daha rahat tespit edebilirsiniz. Ama siz yinede kondansatöre paralel bir direnç de atın ki diyot ilevesi durumunda voltaj düşüşünü görebilesiniz. aksi halde mesela 4.8 volt varken kondansatör dolacak ama atıyorum bir diyot daha ilave ettiğinizde kondansatörden akım çekilmediği için , aslında mesela 4.4 Volt görmeniz gerekirken aynen 4.8 Volt okuyacaksınız. Çünkü C 4.8 voltla doldu ama hiç akım çekilmediğinden boşaltılmadı ve 4.4 Voltu göremediniz gibi bir durum oluşacaktır.
    Saygılar.
  • ok sanırım anladım ilk fırsatımda deneyecegim ama okulum acılması gibi bir sorunum var zaman ayıramıyorum cok fazla ne zaman denerim artık Allah bilir
  • ya anladım ki bu ise ayıracak zamanı artık zor bulurum.simdi bu isle profesyonel olarak ilgilenecek birini arıyorum.cidden benim icin bu devreyi yapacak yaptıgını deneyecek birini arıyorum.bedeli ne ise odemeye hazırım su anda zaman paradan daha onemli benim icin boyle bir arkadas var mı aramızda karakoyde ise yanına gidebilirim.
  • Hiç para verme benim yukarıda verdiğim semayı yap bitir ben yapardım senin için ama inan işlerim çok yoğun ama çıkmaza girersen destek olur yaparım..
  • cafede sigorta atması oldu voltaj düşüklüğünden..tüm şartel düğmelerini indirdikten sonra elektirk fişlerinin tümünü çektik..şartel bu sefer açık modda kaldı..tek tek fişleri taktık..çalıştılar..şartel de atmadı ..ama bir tanesi mini buzdolabından dolayı arıza yapıyor..voltaj düşülüğünden mi kaynaklanıyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unifebinan1907 -- 11 Eylül 2005, 13:20:26 >
  • Lütfen biraz daha ayrıntı hiç bir şey anlamadım..
    quote:

Orjinalden alıntı: unifebinan1907

cafedeyiz elektirik fişlerini çekmek sonradan aklımıza geldi..voltaj düğşüklüğünü nasıl önleyebiliriz..
  • benimde zamanım yok ki o yuzden yaptırmayı düsünüyorum yaz tatilinde baya ugrastım bolca zamanım vardı ama simdi okullar acıldı ve haftasonlarım dahil dolu :( o yuzden yapabilecek bir arkadas bir el atsın lutfen hava pili cekmecede denenmeyi bekkliyor
  • Selam toplamda harcanan akım ile sigorta aynı değere sahipmiş gibi görünüyorsigortalar çalışma prensibi olarak içersindeki tel ısındığında atar buda hemen olmaz muhtemelen tüm cihazlar o an için tam güç çalıştı ve bu sebeple attı yinede elektirikcisini çağırıp durumu ona izah edip çözüme kavuştumak daha mantıklı..
    quote:

Orjinalden alıntı: unifebinan1907

cafede sigorta atması oldu voltaj düşüklüğünden..tüm şartel düğmelerini indirdikten sonra elektirk fişlerinin tümünü çektik..şartel bu sefer açık modda kaldı..tek tek fişleri taktık..çalıştılar..şartel de atmadı ..ama bir tanesi mini buzdolabından dolayı arıza yapıyor..voltaj düşülüğünden mi kaynaklanıyor acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.