Bildirim
voltaj sesi - microlab x23
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Bu sesi "mühendisleri var reklamı gib ama"
creative, logitech gibi gerçekten mühendis çalıştıran firma ürünlerinde duymazsınız,
ama dediğiniz gibi markalarda teknik ar-ge kısımları yoktur ve sağdan soldan bulma yada entegre devre dadashettleri üzerinden şemalarla, ve bi yerlerden bulma pcb çizimlerle oluşturulmuş devre dizynı sonucu bu gürültüler olur. bu marka olmak ile olmamak arasındaki farktır.
tabi burada saymıyorum marantz, pioneer, denon, sony vb. hi-fi sistemlerde böyle sorunlar olmaz zaten.
bu sorunlar çin üretimi duyulmamış markalarda olur. saydığınızda bunlardan biridir ve normaldir.
(asahi, osawa, jameson, bots, ... aklıma gelenler bir düşünün sizde sağda solda böyle markalı ürünler görmüşsünüzdür.)
yapabileceğiniz tek şey var hem bilgisayarınız hemde ses sisteminin şasi sini ayrı ayrı (birbiri üzerinden değil) topraklayınız. Tabi evinizdeki toprak hattı doğru yapılmışsa işe yarar; ve 50 hz lik bu gürültünün böylece yok olması için dua edin.
-
ne alkası var?Arkadaşın bahsettiği markalarda da bu tarz ses sorunları meydana gelir.Normaldir. -
benim z-5500 de de gelir, x 530 dada geliyodu.. ondan onceki kotu olan 2.1 dede geliyodu..
bu ses cok normaldir.. gece o ses yuzunden rahat uyuyamazsin maknetik alan yuzunden iste..
yatarken fisi sok yat :) hemde sesten kurtulursun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 30 Ekim 2007; 19:52:42 > -
quote:
Orjinalden alıntı: nighteen
ne alkası var?Arkadaşın bahsettiği markalarda da bu tarz ses sorunları meydana gelir.Normaldir.
ben farklı bir şey demedim, bu ses kalitenin ölçütlerindendir.
iyi sitem dip gürültüsü en az olan sistemdir. 50 hz şebeke freaksını çıkışında duyulan bu ses de dip gürültülerden biri ve en önemlisidir.
ve microlab da bu ses creative ve logitech gibi markalara oranla daha fazla olur.
iyi bir ses sisteminiz varsa açık bıraktığınızı gece sessizliğinde bile anlayamazsınız. ama kötü sistemde yeri gelir bu gürültü sistem normal bir şey çalarken bile rahatsız edici olarak duyulur . -
quote:
Orjinalden alıntı: keleminabi
Bu sesi "mühendisleri var reklamı gib ama"
creative, logitech gibi gerçekten mühendis çalıştıran firma ürünlerinde duymazsınız,
ama dediğiniz gibi markalarda teknik ar-ge kısımları yoktur ve sağdan soldan bulma yada entegre devre dadashettleri üzerinden şemalarla, ve bi yerlerden bulma pcb çizimlerle oluşturulmuş devre dizynı sonucu bu gürültüler olur. bu marka olmak ile olmamak arasındaki farktır.
tabi burada saymıyorum marantz, pioneer, denon, sony vb. hi-fi sistemlerde böyle sorunlar olmaz zaten.
bu sorunlar çin üretimi duyulmamış markalarda olur. saydığınızda bunlardan biridir ve normaldir.
(asahi, osawa, jameson, bots, ... aklıma gelenler bir düşünün sizde sağda solda böyle markalı ürünler görmüşsünüzdür.)
yapabileceğiniz tek şey var hem bilgisayarınız hemde ses sisteminin şasi sini ayrı ayrı (birbiri üzerinden değil) topraklayınız. Tabi evinizdeki toprak hattı doğru yapılmışsa işe yarar; ve 50 hz lik bu gürültünün böylece yok olması için dua edin.
adam ne sormuş sen ne yazmışsın ya
-
quote:
peki özetleyimde ilgisi ortaya çıksın.
bu gürültü; bu ses sistemi için normaldir. Uygun topraklamayla çözme şansın var. -
quote:
quote:
peki özetleyimde ilgisi ortaya çıksın.
bu gürültü; bu ses sistemi için normaldir. Uygun topraklamayla çözme şansın var.
topraklada pek alakasi yok.. bizim burda hersey %100 mecbur toprak hatli.. 07 de yapilmis binada oturuyorum.. hayla oluyor normaldir onlar manyetik alan deniliyor okulda derslerini gormustuk -
quote:
Orjinalden alıntı: aytacfx
okulda derslerini gormustuk
sen okulda dersini görmüş olabilirsin, ben özel labratuvarımda sürekli olarak o dip gürültülerle, ve onların güç devresine verdiği gereksiz yüklerle uğraşıyorum. -
quote:
quote:
sen okulda dersini görmüş olabilirsin, ben özel labratuvarımda sürekli olarak o dip gürültülerle, ve onların güç devresine verdiği gereksiz yüklerle uğraşıyorum.
dersini demek istedim yanlis yazmisim... ozaman bu soruyu bize neden soruyorsunki ? :) labraturada arastir :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 30 Ekim 2007; 23:01:15 > -
quote:
quote:
quote:
sen okulda dersini görmüş olabilirsin, ben özel labratuvarımda sürekli olarak o dip gürültülerle, ve onların güç devresine verdiği gereksiz yüklerle uğraşıyorum.
dersini demek istedim yanlis yazmisim... ozaman bu soruyu bize neden soruyorsunki ? :) labraturada arastir :)
Size hangi soruyu sormuşum anlamadım ? -
arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim, dediklerinizi dikkate alacağım topraklama konusunda. gerçi benim makinayı kullandığım odada toprak hattı bile yokmuş, geçenlerde farkettim. ilk işim toprak hattı çektirmek olacak. kalın sağlıcakla .... -
quote:
Orjinalden alıntı: asprog
Arkadaşlar herkese merhaba,
Microlab x23 marka ses sistemim var. Hoparlör voltaj sesi yapıyor. Bu bazen dahada fazla hissediliyor. Bu tip sesler normalmidir?
dostum voltaj sesi yazmışsın bi sürü dip gürültü türü vardır voltaj sesi diyince 50 hz lik hırıltıya göre cevap yazdım. yani alttan alttan gelen hırrrr
sesi hıssss değil topraklama 50 hz lik şebekeden gelen hırıltıya çözüm olabilir. Dikkat kesin olarak olur demiyorum olabilir. çükki bu hırıltı geri beslemesi, çoğunlukla devre dizaynı ile de ilgilidir. cihazları birbiri üzerinden değil ayrı ayrı topraklamanız lazım. yani bilgisayarı bi kablo ile toprakladıktan sonra bilgisayar topraklı diye ses sistemini bilgisayarın şasisinden topraklarsanız bu fayda etmeyebilir. bak resim.
-
sağolasın keleminabi arkadaşım. -
arkadasa ben de katılıyorum eski 4+1 imde vardı bu sorun ama şimdiki kullandığım sette yok ev aynı ev priz aynı priz sorun setten kaynaklanıyor kısaca arkadasta bu izah etmiş ayrıca suanki kullandığım set logitech..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X