Formdaki OC ile ilgili bulabildiğim tüm bilgileri okumayaçalıştım ve elimdeki mevcut sisitemi Oc yaptım; Sistem bilgileri: İşlemci: intel core 2 duo E6300 1.86 mhz Anakart: Gigabayte G41MT-ES2L Ram: kingston 2 GB DDR3 1333 (tek Ram) PSU: OCZ 550W 80+
Şuanda sistemde yaptığım değişiklikler:
CPU Host Frequency(Mhz) 343 (max bu noktaya geliyor 1 birim bile arttırsam sistem açılmıyor)
Memory Frequency(Mhz) 1333 1372 (buna ben dokunamıyorum)
CAS Latency Time 9 (8)
tRCD 9 (8) (parantez içersinide olanlar benim yaptıklarım)
tRP 9 (8)
tRAS 24 (22)
********MATHER BOARD VOLTAGE CONTROL********
CPU Vcore 1.32500V [auto] CPU Termination 1.200V [auto] CPU Reference 0.805V [auto]
DRAM Voltage 1.500V [auto]
Bunun dışında bir voltaj ayarı göremedim 1.325 olan voltajı 1.400 e kadar denedım ama sistem genede açılmadı şuan 2.4 mhz de stabil olarak çalısıyor ramlerde 343*4 1372 olarak çalısıyor zaten biosda 2 tane çarpanı var (3-4) ben 4 ile çalıştırıyorum onun dısında frekansı 1 birim bile arttırsam sisitem açılmıyor ben işlemciyi birazdaha zorlamak istiyorum yaptıklarımda bir yanlış varsa önerilerinizi yardımlarınızı bekliyorum.... Teşekkürler
Arkadaşlar hala yardımlarınızı bekliyorum...
anakart ın overclock potansıyelı varmı kardes bende abıt x38 anakart da core duo e8400 3 ghz den 4,7 ghz e cıkardım fakat sunbeam ozel sogutucu ıl stok fan ıle fazla yol katedılmıyor senın ram ler zaten ıı bıde o ıslemcı 3 ghz ı gecırtenler var senın. anakart yada sogutucu sorunun var senın yazdıkllarına gore
bıde cpu ve gerıye kalanları voltaj ı manuel yap voltaj degerlerını:& 10-15 artır hepsını auto yapma acıma ver voltajı.bende ılk ole oldu sora herseyı manuelden yapa yapa(boza boza) yaptım:d
ram çarpanını 3 e çekip dene birde.öyle fsb ye yüklen işlemciye azar azarda voltaj ver bakalım.
Arkadaşlar çok teşekkürederim ama söylediklerinizi denedim gene olmadı, direk voltaj veriyorum olmuyor sonra ram carpanını düşürerek fsb ye
yüklendım aynı sekılde 1 tane bıle arttıramıyorum onunla bırlıkde 1.325 olan woltajı 1.430 a kadar denedım gene acmıyor yanı 1 fsb arttırmama ragmen
bukadar yuksek voltaja ragmen acılmaması tuhaf acaba biosdan bir seyımı acmam lazım voltajı kabul etmıyormu anlayamadım hala her türlü fikre ve
yardıma acıgım tekrar teşekkürler.
Arkadaşlar yeni bir gelişme oldu PCI Express Frequency(Mhz) 100 kısmnı arttırmaya basladım 101 yaptım ve 343 ü geçmeyen fsb 344 oldu suan PCI Express Frequency(Mhz) 105 yaptım ve 355 fsb ile çalısıyor ısılarda gayet normal bu arada woltajların degerlerını değiştirmeden onlarıda manuel yapmıstım onunla bir baglantısı olup olmadıgını bılmıyorum bırde aotu yapıp tekrar denıyecegım....
Son durum PCI Express Frequency(Mhz) 105 yaptım ve fsb 360'a cıkıyor, PCI Express Frequency(Mhz) 115 yapmama ragmen 361 de dahi açılmadı bir miktar daha artış saglamış olduk fakat hala voltajla alakalı bir yol katedemedik.... yardım pls
voltajı 1.325 e sabitledım autodan kaldırdım ısısı anormal şekilde düştü yaklaşık 12-13 derece daha soguk calısıyor bunun bir zararı olurmu? Bu arada voltajı aynı sekilde hala arttırmam bir fayda getırmıyor. fsb arttıramıyorum hala...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme