Şimdi Ara

Volte Artık Tüm Operatörlerde Ortak mı oldu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serdarski

Yaklaşık 1-1,5 sene önce Vodafone ve TT ortak altyapıyı kullanacaklarına daire haber çıkmıştı.

Hatta ilk denemeler Zonguldak'ta yapılıyordu.

Google'da aratırsanız çıkar.
    Zonguldak'taki ortak baz istasyonu kullanımıydı. Bu ayrı bir olay. Zonguldak'taki ortak baz istasyonu kullanımı tüm Türkiye'de olsa Turkcell dehşet abone kaybederdi.
  • Hem Turkcell hem Vodafone Türk Telekom'a ara bağlantı ücreti ödüyorlar. Vodafone ve Turkcell'deki tarifelere bakarsanız şebeke için görüşmeler sınırsızdır.

Belki Vodafone bu konuda Türk Telekom'la anlaşmaya gitmiş olabilir. Aykırılık yapmak ve problem çıkarmak Turkcell'in karakterinde var.
  • Turkcell arayarak deneme yaptım olmadı ama vodafone’la Türk telekom anlaşma yapmış belli çünkü VoLTE’den aradığımızda iPhone da gelen ses dijital voda-TT, TT-voda arası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Hem Turkcell hem Vodafone Türk Telekom'a ara bağlantı ücreti ödüyorlar. Vodafone ve Turkcell'deki tarifelere bakarsanız şebeke için görüşmeler sınırsızdır.

Belki Vodafone bu konuda Türk Telekom'la anlaşmaya gitmiş olabilir. Aykırılık yapmak ve problem çıkarmak Turkcell'in karakterinde var.
    Aycell ve Aria sektöre ilk girdiği dönemlerde devlet o dönem daha önce kuruldukları için kapsaması daha iyi olan Telsim ve Turkcell'in altyapısını kiralayarak kullanabilirsiniz demişti. Telsim ses çıkarmadı ama Turkcell dava açıp iptal ettirdi.
    www.hurriyet.com.tr
    Turkcell dolaşım davası açtı, Aria patladı
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/turkcell-dolasim-davasi-acti-aria-patladi-37300

• Merak etmeyin,

47 yaşımdayım ve sektörü yakından takip ediyorum. Söylediğinizden daha fazlasını biliyorum. Ayrıca şu an kullandığım ve 0555 ile başlayan numaramı Mayıs/2001'de ARiA'dan aldığım için bahsettiğiniz olayı zaten biliyorum. Nisan/1998'de lisans sözleşmeleri imzalanırken de Turkcell sorun çıkarmıştı. 2008'de 3G şebekesi kurulurkende sorun çıkarmıştı. Avea Mobil Numara Taşıma (MNT) sistemi kurulmadan Turkcell 3G şebekesini devreye soktuğu için mahkemeye başvurmuştu. Sonuçta mahkeme Turkcell'in aleyhine karar verdi.

Turkcell her konuda sorun çıkartan bir şirket, Ayrıca zamanında kendi yaptığı "Diğer operatörler çekmiyor" propagandasının ekmeğini çok yedi.

Ülkeye 5G gelsin, Turkcell o konuda da bir sorun çıkartır, demedi demeyin.
  • Aycell Dolunay hattım var eskiden benim şimdi eşimin kullandığı.
    O zaman ptt harici 100 kontörü bulamazdık 250 kontör tek tük kaldıysa vardı. (2001)
    Turkcell o zamanlarda turkcell dışı her yöne 10 kontörken Aycell'de şebeke içi 2 ,sabit hat 4 ,diğer yönlere 8 kontör ve sms her yöne 1 kontörken sabit hat yönüne arama fiyatının rekabeti engellediği içinde dava açmıştı.
    Ah Turkcell ahh..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu rezillikleri hatırlayıp turkcell kullandığım icin kendimden utandım, vowifi yi su mal telekom versede kurtulsak şu turkcellden

• Vodafone Li yeğeni aradım Telekom’da 2mizde de ıphone.var HD geldi ses

• maaart M kullanıcısına yanıt
    İlk etaoda iphone ve samsunglara gelicekmis zaten.

• Vodafone ile Türk telekom arasın da volte açılmıştı Turkcell'de durum ne o da dahil oldu mu ? Turkcell ile diğer operatörler arasın da volte ile görüşme yapılabiliyor mu. Deneyen birisi varsa söyleyebilir mi ?
  • Turkcell hattım var. Vodafone yada TT aboneleriyle konuştuğum zaman 3G şebekesi üzerinden çağrı başlıyor. VoLTE şuanlık TT ve Vodafone aboneleri arasında gerçekleşiyor.

• ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Turkcell kendini diğer operatörlerden ayırıp izole ettiği için geleceğini de sanmıyorum.
  • Yeterli talep olursa gelebilir. VoLTE destekli telefon kullanıpta özelliği açmayan bir sürü insan var.

• Vodafone'dan Türk Telekom'u aradığınızda HD olarak konuşulmuyor, tam tersi olursa konuşuluyor, VoWİFİ'si açık bir Turkcell'liyi ararsanızda HD olarak görüşebiliyorsunuz, VoWİFİ operatör farketmeksizin HD olarak her operatör kullanabiliyor, sadece VoLTE'de operatör ayrımı var, en çok HD olarak konuşabileceğiniz operatör Türk Telekom,Türk Telekom'dan Vodafone'u aradığınızda HD, Ben Türk Telekom kullanıyorum karşımdaki kişi Turkcell 3Gli ise HD olarak konuşa biliyorum 4G VoLTE'de ise HD olmuyor,yani telefonu 3G HD SES destekleyen turkcell lilere de HD konuşuluyor

• hakan572123 H kullanıcısına yanıt
    Telekom dan Turkcell arandığında bazen hd oluyor, karşı tarafın volte açık.

• Acaba neye göre HD oluyor?

• Tüm görüşmelerde VoLTE çalan operatörler

Türk telekom = Turkcell

Türk telekom = vodafone

Vodafone = türk telekom

Turkcell = vodafone : vodafone de volte ile normal çalma sesi arasında çok fark olmadığı için bazen anlaşılmıyor.

Arada volte çalan operatörler

Turkcell = Türk telekom

Vodafone = Turkcell

Yani bunlara göre türk telekom her iki diğer operatörlere volte aramasını açmış gözüküyor.

Not: bunlar kendi hatlarımla test ettiğim ama ortalama olarak böyle olduğunu düşündüğüm sonuçlar.

Güncellenmeyen baz istasyonlarında ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir.

• TT olan ve Volte açık numarayı aradım ses soba borusundan geliyor sanki, baktım HD değil. Kapattım yeniden aradım HD oldu.

Bi garipsin TT. Şebeke içi 3G ve 4G üzerinden sesli görüşmeyi kusirsuz yapmak zorundasın. Beni kanser etmekten vazgeç.

Volte Artık Tüm Operatörlerde Ortak mı oldu?
    Volte Artık Tüm Operatörlerde Ortak mı oldu?

• Türk Telekom hangi operatör olursa olsun HD ses varsa hepsini kabul ediyor, mesela Turkcell VoLTE değilde arama sırasında 3G'ye düştüğü zaman 3G HD ses devrede olduğu için HD konuşulabiliyor bu durum Vodafone'dada var, zamanında 3G HD ses özelliğini devreye sokan Turkcell ve Vodafone oldu, Türk Telekom'dan Turkcell'i arayınca HD olmasının sebebi bu olabilir, onun dışında WİFİ arama'da açıksa HD olarak konuşuluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.