Şimdi Ara

volvo 2005-2008 s40 1.6 lpg nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk volvom v40 2001 modeldi 2.0benzin +lpg cok memmundum ama servis sıkıntısı oldugu için satmak zorunda kalmıstım
    daha sonra focus 2006 ya geciş yaptım v40 tan sonra bisiklet gibi geldi o dış kaslı görünümün altında o kadar kalitesiz bir aracla karşılaşacagım aklıma gelmedi alınca anlayabildim bunu ve 2 ay dayanabildim focusa
    daha sonra s60 2.0 2003 model lpg li volvom oldu süperdi ama maddi sıkıntıdan dolayı satmak zorunda kaldım
    bu günde e200 1998 model aracımı sattım elektrik problemleri paslanma problemleri bitmeyen bi araç yada bana öylesi denk geldi sonuc olarak sattım

simdi bir volvo hayranı olarak gözüm s40 larda ama forumdaki uzun uzadıya araştırmalarım hep dizelinden bahsedilmis 1.6 benzinliden pek bahseden olmamıs daha önce dizel bir araç kullanmadıgımdan dolayı dizelden uzak durmaya calısıyorum aslında

1.6 lpg li bir s40 tan performans olarak cok bi beklentim yok ama kalite olarak v40 ımı veya s60 ımı tutarmı yani aynı güven duygularını yaşatırmı bindigimde ?
    ikinci olarak lpg de ne yakar bu araç ?

• S60 tutmaz çok net.
    V40ta ise biraz yaklaşır,yine de volvo olduğunu hissettirir.
    LPG de 9 10 litre civarı yakacaktır ortalama olarak.
    almışken donanımlısını ve temizini almakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

S60 tutmaz çok net.
    V40ta ise biraz yaklaşır,yine de volvo olduğunu hissettirir.
    LPG de 9 10 litre civarı yakacaktır ortalama olarak.
    almışken donanımlısını ve temizini almakta fayda var.

Focus ile benzer bir altyapısı var. Parça ve bakım maliyeti olarak çok uçuk olmayacaktır.

Güvenlidir. Volvö bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 v40 2001 model normal(sakinde degil hırç kullanımda maksimum 9lt/100km yakıyordu ama aracaca bakım yaptıracak yer yoktu
    2.0 s60 ta normal kullanımda 9-10 litre arası lpg yakıyordu ama bu aracada ne ford servisi nede kayserideki volvo servisleri el sürmüyordu motor tipi aynıydı v40 la

1.6 s40 ında motor tipi aynı gibi gözüküyor bu gün ford servisine gittim benzinlisine bakmıyorlarmıs 1.6 dizeli fordla benzermiş dizeline bakarlarmıs vs..

valla oturup aglayacagım şeytan dizelini al diyor ama 6-7 yaşında turbo dizel bir araç almayı da aklım kesmiyor acıkcası
    içimin attıgı arabalar bütcemi geciyor bütceme uydurdugumda memleketime uymuyor kurbanda araç lazım uzun yola gidecegim bi yandan öyle bir baskı var ( bunalım bunalım bunalım )

daha önce volvoya binmemiş kimseye volvo tavsiye etmiyorum zira o hazzı aldıktan sonra merco bile paklamayacak sizi benim gibi bunalıma gireceksiniz
    gidiyom qakailere vs biniyom yok hepsi dogan şahin gibi geliyor

gidecem bakımını yaptıramayacagımı bile bile s60 alacam heralde
    ama en cok merak ettigim şey s40 .16 benzinli kullanmış yada kullanan birinin aracı hakkındaki yorumu :S

• quote:

Orijinalden alıntı: volvo38

2.0 v40 2001 model normal(sakinde degil hırç kullanımda maksimum 9lt/100km yakıyordu ama aracaca bakım yaptıracak yer yoktu
    2.0 s60 ta normal kullanımda 9-10 litre arası lpg yakıyordu ama bu aracada ne ford servisi nede kayserideki volvo servisleri el sürmüyordu motor tipi aynıydı v40 la

1.6 s40 ında motor tipi aynı gibi gözüküyor bu gün ford servisine gittim benzinlisine bakmıyorlarmıs 1.6 dizeli fordla benzermiş dizeline bakarlarmıs vs..

valla oturup aglayacagım şeytan dizelini al diyor ama 6-7 yaşında turbo dizel bir araç almayı da aklım kesmiyor acıkcası
    içimin attıgı arabalar bütcemi geciyor bütceme uydurdugumda memleketime uymuyor kurbanda araç lazım uzun yola gidecegim bi yandan öyle bir baskı var ( bunalım bunalım bunalım )

daha önce volvoya binmemiş kimseye volvo tavsiye etmiyorum zira o hazzı aldıktan sonra merco bile paklamayacak sizi benim gibi bunalıma gireceksiniz
    gidiyom qakailere vs biniyom yok hepsi dogan şahin gibi geliyor

gidecem bakımını yaptıramayacagımı bile bile s60 alacam heralde
    ama en cok merak ettigim şey s40 .16 benzinli kullanmış yada kullanan birinin aracı hakkındaki yorumu :S

Benzinlisi cok yakin arkadasimda var , bende bizzat uzun yol yaptim (Ankara-Bodrum).

Oncelikle , aracin konforu, yalitimi, malzemesi, isciligi, rahatligi, surus pozisyonu, pedal yerlesimi vs. 10 numara. 100hp motor 150nm tork ile birlikte araci ucurmuyor ama idare eder bir performans veriyor.

Fakat onemli eksikleri var:

1- Volvo'nun fahis yetkili servis fiyati (sanayiyi bilmiyorum, bizimkinin durumu iyi oldugu icin adama pek koymuyor)
    2- Arka koltuk sirasi ciddi anlamda dar. One uzun boylu biri oturursa, arka yok gibi birsey.
    3- Direksiyon simidi asiri buyuk uzun yolda cok rahatsiz etmisti beni.
    4- Motor yaktigi kadar gitmiyor , sanzimanin 5-ileri olmasi uzun yolda yine sikinti yaratabiliyor (yuksek devir). Biz 110-130 arasi hizlarda , klima acik , 3 kisi uzun yolda 7 litrenin altina dusuremedik... Isin ilginc tarafi Bodrumda sehir icinde surekli yogun trafikte ve kisa mesafe kullanilmasina ragmen 8.5 civari yakti , uzun yol ve sehir ici bu kadar az fark olmasi bayagi ilginc
    5- Ikinci el piyasasi zayiftir , benzinli=duz vites=volvo arac satimi elbette bir dizel golf gibi hizli gitmez ama ikinci el piyasasinin sirri temiz arabayi uygun fiyata vermektir , bu sekilde ben Rover Coupe'sini 2 haftada satan adam bile gordum. Ama , e39 kasa 520i 2001 model 139,000km'deki araci 8 aydir satamayan da var apartmanimda cunku manyak oyle bir fiyat cekmis ki millet pazarliga dahi yanasmiyor.

Bu faktorler disinda ise gozu kapali alinip yillarca rahatlikla binilcek aractir. C-segmenti ebatlarinda olup D-segmenti konforunu yasatir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2007 Fiat Palio 1.3 multijet active hk.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.