Şimdi Ara

Volvo 40 mı Astra HB mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Astra benzinli alınırsa arada 30000 TL gibi bir fark var. Ben de kısa zaman once v40 almayı düşünüyordum ama biraz inceledikten sonra v40 da o farka değecek bir şey olmadağına kanaat getirdim.

V40 Eksileri
    İç hacmi ve bagajı dar, arka oltuk diz mesafesi kötü, multimedya sistemi eski ve kullanışsız, servisi pahalı.

V40 Artıları
    Tasarımı güzel, koltukları çok rahat ve kaliteli, malzeme kalitesi Astra'dan daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regodulaz -- 24 Ekim 2017; 18:10:17 >
  • ekorender E kullanıcısına yanıt
    Volvoya binmeden kullanmadan yapilan yorumlardan bir digeri daha

malzeme kalitesi anlaminda astra degil v40 2001 s40 ile bile mukayese edilemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik,sağlamlık gibi konularda gözüm kapalı V40 alırdım.Motor performansı konusunda Astra daha iyidir.Volvo daha ağır araç.İyi gitmeyebilir,normal.
  • v40 bildiğim kadarıyla son senesinde. bir kere burdan zarar edeceksin. kaldı ki volvo'nun tüm modellerinin 2. eli kötüdür. bunu da ekledin mi zararın katmerlenecek. ağır kasayı kaldırmakta zorlanan benzinli motorun çok yakışı da bir zarar hanesi daha. ben şahsen tereddütsüz astra alırdım. v40 dizel olsa dizelin hatırına 2. elde edeceğim fecaat zararı göz ardı ederdim belki. o da belki.

parayı sokaktan bulmuyorsun. astra'yı 2-3 sene sonra sattığında fazla zarar etmeyeceksin + v40'ın yarısı kadar bir yakıt masrafı etmiş olacaksın. şeytan aklını çelmesin, mantıklı olanı yap. v40'ın fiyatı düştüyse vardır bir hikmeti. hikmeti de sır değil, yukarıda sıraladığım maddelerin birleşimi.
  • Onurchik kullanıcısına yanıt
    otopark incelemesindeki araç t4 motordu bu araç t3

volvo s60 t3 kullandım 3 hafta civarında o araçda şehir içi 9lt şehir dışı 6 lt civarında geziyordu

ancak 12 lt yi kesinlikle aşmaz
  • V40 tabiki daha kaliteli ancak çok km yapıyorsanız astra daha iyi bir Seçenek haline

Dönüşüyor

Ayrıca v40 In seneye kasa değiştirmesi bekleniyor

Yeni xc40 gibi tamamen Volvo platform olacak Ford ile bağı kalmayacak

Yeni kasada hybrid de bekleniyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir yakınımız geçen sene A3 Sportback aldı, arka koltukta kısa süreli yolculuk etme fırsatım oldu.
    Benim kendi aracımdan sonra arka koltuklar kütük gibi geldi, kısa mesafede bile yordu diyebilirim. Malzeme kalitesi çok iyi demişsiniz ama hafızam beni yanıltmıyorsa arka kapıların paneli sert bir plastikten yapılmış. Bu da hem kolay çizilmesine hem de ileride tıkır tıkır sesler yapmasına sebep oluyor, ve dokununca çok soğuk bir his veriyor. Benim aracımın arka kapıları bile tamamen deri görünümlü yumuşak plastik ile kaplı. Hatta, benim aracın Avrupa'da satılmış modellerinde kapıların alt kısmı halı kaplı.

Benim aracım benim aracım deyip durdum, peki benim aracım ne? 2001 model Volvo S40
  • Madem çok kilometre yapıyorsunuz benzinli astra alın paranız cebinizde kalsın. V40 kalite olarak astradan çok daha iyi ancak abartmaya da gerek yok. Yukarıda çok abartılı yorumlar var.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle oyle 2001 s40 malzeme kalitesi o donemki. Rakibi olan e46 mercedes c den falan iyiydi keza mk2 s40 ta sinifinin en kaliteli anti allerjenik malzemelerini kullaniyordu v40 ta yine sinifinin en kaliteli malzemelerini ve en iyi tutus limitlerine sahip araci v40 i astra ile kiyaslamak malesef astra acisindan hezimet verici bi yenilgi olur

Olaya piyasa acisindan bakarsakta turkiyede artik volvonun piyasa sikintisi yok araclari tutuluyo eger binilmek icin aliniyosa v40 esnaf kafasiyla aliniyosa astra

• bu forumda herkes volvo der över de över ama kimse de gidip almaz. o yüzden volvodan vazgeçin
  • "1.6 dizel otomatik" Türk hastalığı haline geldi. Bence kesinlikle astra seç.
  • Valla Volvo hayranları olarak sizleri anlıyorum çok seviyorsunuz ve böyle niş markaların sempatizanları markalarına çok bağlı oluyorlar buna da saygı duyuyorum ama gerçek hayat maalesef sizin düşündüğünüz gibi değil. Ben Volvo'nun saygı duyulması gereken ama abartıldığı gibi bir marka olmadığını düşünüyorum. Özellikle son yıllarda piyasa rekabeti yapabilmek için eski bilinen kalitesinden (bu kalite bile malzeme kalitesinden çok güvenlik kalitesi olarak ön plandaydı) ödün vermek zorunda kalındı. Volvo'yu da bilen bir kişi olarak Audi ayarında olduğunu düşünmüyorum üzgünüm.
    Ben volvo showroom'una gidip xc60 hariç bütün araçlarını inceleme fırsatını buldum. Ve malzeme kalitesi bakımından v40 bana a3'e göre daha kaliteli geldi.
    Ki zaten volvo'nun koltukları dünya çapında en rahat ve güvenli koltuklardan biri olması ile ünlüdür.

Güvenlik konusuna değinmeye gerek bile duymuyorum. 2016 yılına kadar small overlap'ten düşük puan alan bir marka ile 2007 yılında ürettiği arabasıyla mükemmel sonuçlar alan volvo'yu kıyaslamak hata olur.

Burada volvo'yu abarttığımız yok; v40 değil a3, a6'nın içinden geçer de demiyoruz. Somut olan şeyleri kıyaslıyoruz. Malzeme kalitesi v40'ta daha yüksekse daha yüksektir, bunu iki aracı da inceleyen herkes söyleyebilir. Ben de 2001 model volvo'nun sahip olduğu malzeme kalitesini belirterek, volvo'nun 16 sene önce bile bugün çoğu markadan daha kaliteli malzeme kullandığı çıkarımını yaptım. Ki bu doğru bir çıkarımdır, bugün Audi ayarında bile olduğunu düşünmediğiniz volvo'nun ne hikmetse her yerde rakipleri o üç marka olarak geçiyor.

Volvo kaliteyi düşürdü mü, düşürdüyse ne kadar düşürdü bilmiyorum, ama güncel modelleri bana eskilerini ve rakiplerini aratmıyor.

• nacker kullanıcısına yanıt
    Öyle diyorsanız öyledir. Saygı duyuyorum. Size göre öyle bana göre böyle. Zaten herkesin bir fikri vardır bu markalar hakkında. Çok uzatmanın anlamı yok .
  • Volvo tabiki de.

• V40'ın yeni kasasını bu fiyata alamayabilirsiniz.

Opel'in geleceği de belirsiz.Astra, seneye 308 platformunda, HDI motorla üretilebilir.

Arkadaşlar daha önce yazmış, Astra yerine A3 ve 1 serisi ile mukayese yapmanız daha doğru olur zannımca.
    Volvo ile hasir nesir olmak lazim arabada erkeksi hatlari sevmek lazim zaten volvo marjinal bi marka ve premium segmentte bmw mercedes audi ile yarisiyor ve hicbirinden geride degil bmw surus keyfiyle one cikiyor ama skidpad degerleri volvodan ustun degil mercedes konforuyla one cikiyor ama suspansiyonlari c nin s60 kadar darbe emmiyor guvenlikte zaten volvo bu diger 3 premium markadan 70 lerden beri onde volvo s40 taki tutus limitleri b7 audide yoktu sonucta bi arabanin pahasini suspansiyonlari kasasinin rijitligi ve saglamligi ve teknik altyapi belirler bunlarin hicbirinde volvo bmw audi mercedesten geride degil

2000 model mercedes e ile s80 ni kiyaslayin sizce hangisi daha albenili ve prestiji yuksek size birakiyorum cevabi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.