Şimdi Ara

volvo 850 maf sensörü (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Maf sensörü çalışma prensibi gereği sürekli olarak elde ettiği değerleri beyine yazdıgı için değişim yada fişinin sökülüp takılması sonrası en az 2 km boyunca eski değerlerden yola çıkarak çalışacağı için düzelme yada bir değişim gözlemyememeniz çok normaldir..Volvo'lar genel olarak parça seçerler maf sensörüde bunların başında gelmektedir..Yan sanayi yada çıkma tercih etmeyeniz..Sorunun maftan olup olmadıgının en güzel tespiti mafın üzerindeki elektriksel baglantının yapıldığı soketin çıkartılarak aracı en 5 km test etmektir.. Çıkma olarak tercih ettiğiniz maf bozuk yada yan sanayi olabilir buda aracınızın düzensiz çalışmasına sebep olmuş olabilir .

Bunların dışında aracınız lpg'li ise lpg'deki kullanım sürecindeki maf değerleri ile benzine aldığınızdaki maf değerleri farklı olacağından değişimin hemen sonrası aracınızın performansında garip şeyler yaşamanız yine çok normaldir..

Keyifli Sürüşler ..

• Alper bey cevabınız için teşekkür ederim.
    Görüştüğüm bir usta öğrendiğim yolu denediğimde aracın silecek suyu haznesinin yanında bulunan kısımdan araçta 5-1-2 (kısa vadeli yakıt karışımı çok zengin) hata kodunu veriyor.
    son olarak şuan maf sensörünü baş aşağı çevirdim bu sırada araç benzinde normal değerlere yakın çalışıyor, daha sonrada bilgisayardan gaz ayarını otomatik olarak yapması komutunu verdim şimdi araç eskiye göre benzinde daha iyi çalışıyor.
    fakat araç gazda iken özellikle yokuş yukarı giderken araçtan klimanın devreye girdiğinde çıkardığına benzer bir ses geliyor ve bir anda arabayı tutuyor, neden olduğunu anlayamadım daha sonra tekrar bir gaz ayarı denemesi yapacağım değişikliği gözlemleyeceğim.
    ayrıca ankarada bir volvocu usta bu modellerin gaz tesisatının tek marka olmaması sebebi ile gazda yakıt karışımını zengin yaptığı için bu sorunun yaşandığını söylemişti.
    benzer bir cümleyi volan'da söyledi gaz tesisatını tamamen söktürürseniz sorun düzelebilir dediler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.