Şimdi Ara

volvo c30 1.6d sizce alınır mı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
18.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence 1.6d modeli ile sadece belirli bir kitleye hitap etme durumları birazcık ortadan kalktı. en azından yollarda eskisinden daha fazla volvo var. volvo'nun s40 daki problemi segment olayı. yani s40 bir focus, c 4 ya da megane ile aynı segment gösteriliyor bence bunlardan daha farklı ve iyi bir araç. bence s40 passat ve mondeo ya (iç hacim hariç) eş değer bir araç. s60 ise bmw3 ve mercedes c serisi eşdeğeri. (passat ile 3 serisi aynı segment tribine girmeyelim lütfen :))
    son zamanlarda fiyat konusunda da çok rekabetçiler. 32000 euroya 180hp s60 satıyorlar şu anda. kasası yenilenicek ama bence her halükarda 150 beygirlik 320i ye 50000 euro vermekten iyidir.
  • bencee volvo nun bizim ülkede fazla tutulmama nedenlerinden biride pazarlama konusunda servis konusunda bayaa bi eksiklikleri var eğer şuanda volvoyu doğuş borusan gibi büyük firmalar getirsee bizim ülkedede volvoo baya bi tutar gibime geliyoo
  • abi volvo alınmaz mı yaa servise ihtiyacın olmaz ki naapcaksın sen servisi falan
  • C sınıfının en kaliteli arabalarından biridir.
  • yorumlarınız ve paylaşımlarınız için tşkler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

VOLVO...

Adı yeter gerçekten. Bu tür otomobiller daha çok gönül bağı ile alınan araçlardan. Volvo alan birisi öylesine cebine para koyup "A marka da olur B marka da olur, yeter ki dört tekeri olsun" diyen birisi değil, olamaz da. Zaten VOLVO da (SAAB, ROVER, ALFA ROMEO, LANCIA gibi) ne istediğini bilen kitleyi hedef alıyor.

Bu otomobilin çekirdekte FORD FOCUS HB 1.6 TDCI olduğu bir gerçek fakat VOLVO sadece kağıt üzerindeki teknolojiyi alıyor, gerisini tamamen kendisi imal ediyor, yani tasarım ve düşünce işini kendisine bırakıyor, teknolojiyi anne ve baba veriyor zaten. Polemik arkadaşımın dediklerine tamamen katılmakla beraber aracı alıp hemen geri satmayı düşünmüyorsan, uzun yollar bineceksen, çevrende "neden Focus almadın, nasıl satacan bunu, paran mı çoktu, ne biçim araba bu, arkasına bak, Bülent Ersoy gibi" tarzında ve şeklinde garip söz ve edalarla seni pişman etmeye, hatta ve hatta vazgeçirmeye çalışan insanlar yoksa (eş, dost ve akraba) al ve bin, ama ben atımı sağlam kazığa değil, bayıra salayım yesin, doysun gelsin diyorsan o zaman merkez piyasa tarzı bir araç daha uygun olacaktır.

Amerika'da VOLVO'ya binmek bir tür işaretti, Lise Öğretmenleri, Astrofizikçiler, NASA Çalışanları, Sakallı Biyologlar, Kendi İşini Kuran Gençler...

Türkiye'de ise VOLVO bu gidişle asla hakettiği yere gelmeyecek. Fiyatları Euro olarak hesaplanan bir araç olarak kalacak. Burada da VOLVO markası çok dar bir kitleyi hedef aldığını görüyorum. TV'de galiba hiç reklamı yok. Sadece gazetelerde, o da sadece sağ alt köşede 1/4 tarzında. Galiba satış rakamlarının artmayacağını düşündükleri için kendileri de küçük kalmayı yeğliyorlar.

Taner Göde

volvo c30 1.6d sizce alınır mı??

%100 katılıyorum.

• quote:

VOLVO...

Adı yeter gerçekten. Bu tür otomobiller daha çok gönül bağı ile alınan araçlardan. Volvo alan birisi öylesine cebine para koyup "A marka da olur B marka da olur, yeter ki dört tekeri olsun" diyen birisi değil, olamaz da. Zaten VOLVO da (SAAB, ROVER, ALFA ROMEO, LANCIA gibi) ne istediğini bilen kitleyi hedef alıyor.

Bu otomobilin çekirdekte FORD FOCUS HB 1.6 TDCI olduğu bir gerçek fakat VOLVO sadece kağıt üzerindeki teknolojiyi alıyor, gerisini tamamen kendisi imal ediyor, yani tasarım ve düşünce işini kendisine bırakıyor, teknolojiyi anne ve baba veriyor zaten. Polemik arkadaşımın dediklerine tamamen katılmakla beraber aracı alıp hemen geri satmayı düşünmüyorsan, uzun yollar bineceksen, çevrende "neden Focus almadın, nasıl satacan bunu, paran mı çoktu, ne biçim araba bu, arkasına bak, Bülent Ersoy gibi" tarzında ve şeklinde garip söz ve edalarla seni pişman etmeye, hatta ve hatta vazgeçirmeye çalışan insanlar yoksa (eş, dost ve akraba) al ve bin, ama ben atımı sağlam kazığa değil, bayıra salayım yesin, doysun gelsin diyorsan o zaman merkez piyasa tarzı bir araç daha uygun olacaktır.

Amerika'da VOLVO'ya binmek bir tür işaretti, Lise Öğretmenleri, Astrofizikçiler, NASA Çalışanları, Sakallı Biyologlar, Kendi İşini Kuran Gençler...

Türkiye'de ise VOLVO bu gidişle asla hakettiği yere gelmeyecek. Fiyatları Euro olarak hesaplanan bir araç olarak kalacak. Burada da VOLVO markası çok dar bir kitleyi hedef aldığını görüyorum. TV'de galiba hiç reklamı yok. Sadece gazetelerde, o da sadece sağ alt köşede 1/4 tarzında. Galiba satış rakamlarının artmayacağını düşündükleri için kendileri de küçük kalmayı yeğliyorlar.

Taner Göde

Aslında son zamanlarda Volvo atak yaptı gibi.Mesela Hürriyet gazetesinde sık sık reklamını görüyorum.Öyle,ufak reklamlar da değil.Önce XC60'ın reklamını yaptılar,sonradan S40'ın (Volvoyu tebrik etmek lazım,ÖTV indirimini iyi yansıttılar),bir ara C30'un reklamını verdiler,birkaç gündür de S60'ın reklamını veriyorlar.

Birkaç kere de bilboardlarda gördüm Volvo'yu.Pazar paylarını arttırmak istiyorlar,zaten S40 ile arttırdılar.Eskiden daha az görüyordum Volvo'yu.

Volvo beğendiğim bir markadır.Günün birinde alma durumum olursa,etrafımdakiler istediği kadar "Bakımı pahalı,2.eli zayıf vb." desin,hiç dinlemem gider alırım.

• quote:

VOLVO...

Taner Göde

Taner yazmış işte ,daha ne denir ki ????

Pardon altına ben de imzemi atarım bu yazının.

• 37 milyar bu arabaya verilmez bence 50 milyar hiç verilmez
  • Araç önden bakınca süper arkadan acayip itici geliyor bana,muhakakki volvo çok sağlam ve güzel araçtır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aVu_silver

37 milyar bu arabaya verilmez bence 50 milyar hiç verilmez

nedenini sorabilirmiyim acabaaa
  • o km sine 37 veririm..sonuçta tarz araç
  • Araca lafım yok ama bence o parayı haketmiyor.(kendi fikrim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan59

quote:

Orjinalden alıntı: aVu_silver

37 milyar bu arabaya verilmez bence 50 milyar hiç verilmez

nedenini sorabilirmiyim acabaaa

Bence sorma. Ya ikinci eli kötü diyecek ya da servisi pahalı diyecek. Küçük bir olasılıkla da kendisine sorunlu bir Volvo denk gelmiştir, bu yüzden alma diyecek.

Daha önce de dediğimiz bazı bilinen dezavantajları görmezden gelirsen çok iyi araba.

• Herkes araç iyidir süperdir yazmış da servislerinden pek bahseden yok galiba... Onbin bakımları bir hayli pahalı diye biliyorum volvonun...

Hatta bir arkadaşım volvo aracıyla serviste baya sorun yaşamış, en sonunda "volvo mağdurları derneği" diye bir dernek kurmuştu.. Nette bir araştırmak fayda var derim...
  • büyük bi hortlatma olacak ama araç nasıldır arkadaşlar :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: Made IN Darende

büyük bi hortlatma olacak ama araç nasıldır arkadaşlar :d

Horta cevap hort olacak ama şu an emsalsiz.
    Hem kaliteli, hem iki kapı yahut coupe
    Üstüne donanımı bol, dizel ya da lpg ye uyumlu benzinli motor, yüzü eskimeyen bir araç alayım dersen efsane. Ha eksikleri var mı evet, ne diye sorarsan kesinlikle donanımsiz alırsan tad vermez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler, konu geçmiş yıllara ait ama deneyiminiz olmuştur diye bende sorayım istedim.
    Benimde c30 dizel alma niyetim var. Nedir fikriniz, öğrene bilirmiyim?
  • yanlış bilmiyorsam c30'da yeni ve eski 1.6 dizeli de bulabiliyorsun. yeni motor s60'da da uzun zaman kullanılan 115 bgf lik motor. eskisi de 109'luktu.

yakıt farkı mı var ne farkı var bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.