Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (217. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.515
Cevap
24
Favori
216.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

Motul sahane ama benim tercihim dpf li arac icin mobil1 he castrolden se motul derim ama motuldense mobil1 derim

Bide o motor ici temizleme karteri cok iyi temizlenmesi gerekiyor en azindan motor ve karter bakim yagindan evvel ucuz bir yag ile bi kere temizlenmeli. (Maliyet artiyor tabi)

Fren hidroligi de duzenli degismeli.

Ama sanzuman (manuelde) yagi ve direksiyon hid. Degismelimi acaba belli km de.

Selamlar Ufuk Hocam,

Piyasada satılan motor içi temizleyiciler ''kerosene'' adından bir kimyasal içeriyor çok büyük oranda.

Nedir diye araştırınca bildiğimiz gaz yağı olduğunu anladım :)

Yurtdışı forumlarında kerosene(gaz yağı) ile motor içi temizliği yapanlar, flush yapanlar oldukça fazla.

Motor sıcakken mevcut pis yağın yarısını karterden boşaltıyorlar, boşalttıkları yağ miktarı kadar yağ koyma yerinden kerosene ekliyorlar.

Bu şekilde sıcak motoru 10 dakika kadar rölantide çalıştırıyorlar.

Karterden %50 yağ+ %50 kerosene karışımını boşaltıyorlar, iyice süzüyorlar yağı.

Sonrasında yağ filtresini yenisi ile değişip, yeni yağ ekliyorlar.

Şanzıman manuelde olsa otomatikte olsa içindeki yağın ömrü muhakkak var.Baskı balata değişimi için şanzıman inince şanzıman yağını da değiştirmekte fayda var.

Direksiyon hidroliği kullanımla beraber kararma yapıyor. Bu kararmanın sebebi pompadaki ve direksiyon kutusundaki aşınmadan çıkan metal tozlarından kaynaklanıyor. Ayrıca azda olsa ısı değişimlerine ve basınca maruz kalıyor.

Bu yüzden değişmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Direksiyon hidroliği için Volvo, WSS M2C204-A sprec arıyor. Bu sprec'i karşılayan yağlar piyasada özellikle Ford parçacılarında bulunabiliyor.

• brsyzc B kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlısı olsun satışın , ben yaklaşık 48 civarı diye biliyorum yani 3 asağı 5 yukarı 46 53 civarı oynar.
    asıl ilgimi çeken lpgli demişşin bende lpg taktırdım bu yaz , herhangibir sorunu yoktu fakat şu kış aylarında ilk çalıstırmada lpg ye gectikten az biraz sonra motor stop ediyor( tahminim 45 derece civarı)
    lpg başlıkları( nozullarını değiştirdim) sözde ayarda yaptı bi daha usta , fakat gece bariyerlere giriyodum allah muhafaza. Tüpe geçti 500 metre gittim vites değiştirirken stop etti.
    bunun olayı nedir?
    enjektör mü pis?
    lpg geçiş sıcaklıgı daha mı yukarda olmalı?
    elektrik sistemini kontrol ettirdim akü ,buji vs değiseli 8 bin km oluyor
    benzinde bu bahsettigim stop etme kesinlikle yok. o yüzden inatla lpg sıcaklık ayarında sorun oldugunu düsünüyorum.
  • 502928767 no'lu ilandaki aracı km si düşürümüş. Aracın önceki ilanını biliyorum, 240.000 civarındaydı araç.
    o zaman 39 bın cıvarına verıyordu sahıbı. araç alacakların bilgisine olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antrepocu

502928767 no'lu ilandaki aracı km si düşürümüş. Aracın önceki ilanını biliyorum, 240.000 civarındaydı araç.

İlan açıklamasında yazmışlar zaten kilometresi oynanmıştır diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU

quote:

Orijinalden alıntı: antrepocu

502928767 no'lu ilandaki aracı km si düşürümüş. Aracın önceki ilanını biliyorum, 240.000 civarındaydı araç.

İlan açıklamasında yazmışlar zaten kilometresi oynanmıştır diye.

öyle bir açıklama yoktu, sonradan yazmışlar. ıyı kı de yazmıslar.
  • Yillar evvel bi taksiye cikan cocuktaydi bu arac temizdi ozaman tabi simdi bilemem de fiyati cok gelmis alamamistik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEDOKA M kullanıcısına yanıt
    Hocam orda iki tip klips var. Yanılmıyosam en alttaki vidalı gibi plastik geri kalanı düz. Video muazzam karanlık çıkmış. Net göremediğimden kesin bişey söyleyemiyorum.

• Arkadaslar aranizda c30 un keyfini aldiktan sonra daha buyuk 4 kapili bir araca gecmek isteyen olursa v40 imizi satiliga cikarttik. İlgilenen olursa ulasabilir. Gayette uygun fiyata gidicek.

ACİL-Rebel Blue- Kazasız-Boyasız-Değişensiz- R-DESINGİlan No: 505924295https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-acil-rebel-blue-kazasiz-boyasiz-degisensiz-r-desing-505924295/detay

• Arkadaşlar merhaba yukarıda yazdığınız ilan 34ALC13 plakalı R Design c30 değil mi ? Bu arabayı almak için gecen yıl çok düşünmüştüm km 238.000 de olduğu için vazgeçmiştim. C30 sahibi olduktan sonra ilginç bir şekilde sürekli ilanları takip eder oldum :) Bu araba ilana girer girmez ilanı veren galeriye mesaj attım. Aracın gecem yıl 238.000 de olduğunu İlanı yayından kaldırmazsa kendi ilanımda ifşa edeceğimi yazdım. Daha sonra ilanımda konuya vurgu yapmak için düzenleme yapsam da sahibinden ilanı kurallara aykırı diye yayına almadı. 2-3 gun sonra galerici beni aradı ve arayanlara km ile oynama olduğunu ve kendilerinin aracı bu şekilde aldıklarını ve arayanlara bunu söylediklerini söyledi vs. Daha sonra da ilanın altına zoraki bir not eklediler “ aracın kmsine oynama vardır” şeklinde. Bugun tekrar baktım ilan yayından kalkmış. Umarım birisi bilmeyerek bu şekilde almamıştır. Bu arada benim aracım da 1.6d kapadokya çekimleri olan ilan.Aracı çok sevip gözüm gibi baksamda ev almak için ilana vermek durumunda kaldım.

• Birde yedek anahtar ve anahtar kılıfı temin etmek istiyorum ancak makul fiyatlara ihtiyacım var. Bildiğiniz bu işi makul fiyata yapan yerler var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: akdenizatakan

Arkadaslar aranizda c30 un keyfini aldiktan sonra daha buyuk 4 kapili bir araca gecmek isteyen olursa v40 imizi satiliga cikarttik. İlgilenen olursa ulasabilir. Gayette uygun fiyata gidicek.

ACİL-Rebel Blue- Kazasız-Boyasız-Değişensiz- R-DESINGİlan No: 505924295https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-acil-rebel-blue-kazasiz-boyasiz-degisensiz-r-desing-505924295/detay

Güzel araç, alacak arkadaşa hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dost2003

Birde yedek anahtar ve anahtar kılıfı temin etmek istiyorum ancak makul fiyatlara ihtiyacım var. Bildiğiniz bu işi makul fiyata yapan yerler var mı ?

Anahtar kılıfı mevzusuna açıklık getireyim, ucu uzun olduğu için (aracımda anahtarsiz giriş ve çalıştirma yok sanırım sadece opsiyon olarak var ) silikon kılıfı mantıksız bulduğum için almadım, nasıl olsa ucu dışarıda olacak diye.

Lakin aliexpresste volvo c30 car key, volvo c30 button olarak arama yaparsanız dış kabı orada satılıyor( içi bos)

Oradan satın alabilirsiniz. 50 ile 70 lira arasında değişiyor, kargo ücretine dikkat edin. Kolay gelsin

• EraSR E kullanıcısına yanıt
    Muhtelemen sıcaklık sensoruyle alakalı olmakla birlikte, eger benzinde de aynı sorun mevcutsa debimetre kontrolü de yapmanı öneririm. Antalya volvo devrin oto özkay bey ile görüşün, telefonda dahi olsa mutlaka yardımcı olacaktır.

• Bu arada kule gergisi yaptırdım, düşünen arkadaşlar olursa bana ulaşsın kalıbı mevcut. Oldukça fark ettiğini söyleyebilirim.

benzinde yok , kısaca özetliyim yazın pek belli olmuyodu. tüpte tam olarak motor sıcaklığı 65 75 derece iken rölanti ya da debriyaja uzun süre bastıgımda stop ediyor. sadece tüpte var.
    boğaz kelebeği temizlettirdim nozul kalibre ayarı yaptırdım tüp beyini regülatörü degistirdim. sonuc degişmedi. benzinde tık sorun vermiyor. ısınınca motor sıcaklığı 90 derecede iken tüpte de sorun yok sadece motor ılık ve rölantide giderken. böyle spesifik bi sorun ancak bende vardır galiba tek tahminim ısı müsüründe problem olması
    birde boğaz kelebeği temizletince c30larda adaptasyona gerek var mı ? volmar yok demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EraSR

birde boğaz kelebeği temizletince c30larda adaptasyona gerek var mı ? volmar yok demişti.

Gerek yok hocam.

Hocam lpg regülatörün de sıcaklık bağlantısı problemli olabilir. Sanki motor soğukken regülatördeki ısınma işinde problem var iyi yanmıyor, boylece arac gaz yemeden stop ediyor aklima gelen, ama regülatörde değişmiş ilginç hakikaten. Sıcaklık sensorune gidin problemi olabilir sanki. Bir de antalya volvo devrin otoyu arayın isterseniz cidden yardımcı olurlar. Özellikle Özkay Bey ve Abdi Bey

aynen hocam araba stop ettiginde inip kaputu acıp bakıyodum regülatöre gayet sıcaktı , bugun yine 70 derecede stop etme yasadım su an aklıma maf sensörünün bozulmuş olma ihtimali geldi tüp mafının tahminimce ondan yapıyoda olabilir. yarın maf degistiricem. duruma göre yazarım buraya en azından tüp ile ilgili bilgi olur. sen söyledikten sonra özkay bey i aradım. cok kibar bi insan. durumu anlattım bana izmirden volegeyi önerdi + sunu söyledi c30 larda kronik bi sorun pek görmedim. tüpte de sıkıntı yasamadım fakat prinste. sanırım benim atıker olması parca kalitesi konusunda sıkıntı yaratıyor
  • Aslına bakarsanız ben de Atiker Obd 2 kit kullanıyorum. 25 bin de takılmış, araç şuan 66 bine gelmek üzere herhangi bir sorun yok.(dilimi ısırayım :D)

Özkay hocam iyidir, ne zaman arasak gece gündüz yardımcı olur sağ olsun, yardımcı olduğuna sevindim.

Maf hiç düşünmemiştim, umarım problem oradan çıkar da çözülür. :(

Bu arada maf sensörü değişecekse mutlaka focus 2 benzinlinin sensor fiyatını alın, çoğu parca aynı volvo diye fazlasını vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.