Şimdi Ara

volvo s 40 lardaki t4 t5 olayini bir anlatin arkadaslar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda taradım volvo s 40 lar için cok sey yazılmıs cok sey soylenmis merak ettigim bir cok konuyu ogrendim fakat t4 ve t5 olayini anlamadim.simdi sunlari sormak istiyorum.

1.tum volvolarda t4, t5 var midir?orn,97,98 1.8 ve 2.0 larda
    2.bu turbolar olan modellerde ne gibi faydasi vardir?
    3.benzini turbolu volvolar digerlerinden daha mı fazla tuketir?
    4.bu turbolari devreye sokup sokamamak elde midir?
    5.2000 ve 2001 1.6 volvo larda t4 ,t5 var mi?

sanırım volvo almaktan vazgececegim formu taradiktan sonra.simdi birde megane 2 hb lere bakayim.

herkese tesekurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volvo T4 ve T5 Modelleri: Bir İnceleme

Volvo araçlarında kullanılan "T" harfi, turboşarjlı motorları ifade eder. Volvo'nun T serisi, model aralığı içinde farklı performans seviyeleri sunan çeşitli motor seçeneklerine sahiptir. En yaygın olanları T4 ve T5 modelleridir.

Volvo T4 Ne Demek?

Volvo T4, tipik olarak 180-250 beygir gücü arasında güç üreten, 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motora sahip olan bir araçtır. Bu motor, dengeli bir performans ve yakıt verimliliği sunar.

Volvo T5 Ne Demek?

Volvo T5, daha yüksek performans sunan, tipik olarak 250-300 beygir gücü üreten, 2.5 litrelik turboşarjlı beş silindirli bir motora sahiptir. Bu motor, heyecan verici bir sürüş deneyimi ve spor bir karakter sağlar.

Volvo T3 Ne Demek?

Volvo T3, T4 ve T5 modellerinden daha az güçlü olan, 150-180 beygir gücü üreten, 1.5 litrelik turboşarjlı üç silindirli bir motora sahiptir. Bu motor, yakıt ekonomisine odaklanan araçlar için tasarlanmıştır.

Volvo T2 ve T3 Farkı

Volvo T2 ve T3 modelleri arasında, motor boyutları, güç çıkışları ve yakıt verimlilikleri açısından farklılıklar vardır. T2, daha küçük bir motora ve daha düşük güç çıkışına sahipken, T3 daha büyük bir motora ve daha yüksek güç çıkışına sahiptir. T3, T2'den daha iyi yakıt verimliliği sunar.

Volvo T3 ve T4 Farkı

Volvo T3 ve T4 modelleri arasındaki temel farklar, motor boyutları ve güç çıkışlarıdır. T3, T4'ten daha küçük bir motora ve daha düşük güç çıkışına sahiptir. T4, T3'ten daha iyi performans sunar, ancak daha yüksek yakıt tüketimi vardır.

Volvo'nun T serisi modelleri, farklı performans ihtiyaçlarını ve sürüş tercihlerini karşılamak için tasarlanmıştır. T4, dengeli bir performans ve yakıt verimliliği arayanlar için idealdir. T5, spor bir sürüş deneyimi ve daha fazla güç isteyenler için uygundur. T3, yakıt ekonomisine öncelik verenler için tasarlanmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • turbolar sadece 2.0 motorda var.eski kasada 2.0t düşük basınçlı turbo,t4 ise yüksek basınçlı turboydu.turbo tabiki daha fazla güç ve serilik demek.bunu da devreye sokup sokmamak düğmeyle falan olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczman2000 -- 22 Nisan 2006; 23:43:01 >
  • 2004 modele kadar olan S40larda (eski kasa) en üst versiyon T4 olarak geçer. 2001den önce 1.9 200hp sonra da 2.0 200hp olarak üretildi. Yeni kasa S40'larda ise T5 diye çıkardılar (2.5 220hp)
    Ayrıca S60 ve S70lerde de T5 modeller ile S80'lerde T6 modelleri de var.. Bunların hepsi serinin en üst performans ve donanımlarını temsil ediyor.
    Hiçbir S40 serisinde 1.6, 1.8 yada 2.0 modellerde T4 yada T5 yoktur.. sadece eski kasada 2.0T var (165hp)
    1.6 Volvo'da T falan olmaz o bildiğin 1.6 109 hp Volvo'dur.
    1.6 S40da hızlanıcam diye kasarken aynı seri T4'de BMW 320 lere nal toplatırsın.. alet 150-160 falan deil tam 200 hp
    Turbı belli bir devirden sonra kendisi devreye girer ve T4'lerde sana da benzincinin yolu daha çabuk gözükür tabi..
  • ben t4 ü 4 silindir turbo t5 i 5 silindir turbo t6 yı ise 6 silindir turbo sanıyordum
  • bende aynı şekilde biliodum
  • acıklamalar için tesekkur ediyorum.her gaza bastıgımda benzin para performans dengesizliği yasayacagimdan volvo defterini kapattım.belki 3-5 sene sonra s60 dusunecem.
  • benim anlamadığım bu forumda bazı konularda insanların hiçbirşey bilmediği konularda ciddi ciddi yorum yapıp bilgi isteyen insanları yanlış yönlendirmeleri..tıpki burada olduğu gibi..volvo lardaki t4 ve t5 arasındaki fark birinin 5 silindirli motor olmasıdır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda cx-3 nasil bilirsiniz?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Volvo’nun kullandığı T3 ve T4 gibi kodlamaların ne anlama geldiğini merak edenler için: Volvo güç çıkışlarının önüne benzinli motorlar için T, dizel motorlar için D harfini ekliyor ve ardından gelen her bir rakam motorun güç sınırını anlatıyor. Dizel motorlarda D1 115 HP’ye kadar, D2 135 HP’ye kadar, D3 165 HP’ye kadar, D4 200 HP’ye kadar, D5 250 HP’ye kadar; benzinli motorlarda T1 125 HP’ye kadar, T2 150 HP’ye kadar, T3 175 HP’ye kadar, T4 225 HP’ye kadar, T5 275 HP’ye kadar motor güçleri için kullanılıyor.
    Sayıların silindir sayısı ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur yani.
    Motor kodundan örnek vereyim , B4154T5 kodlu motora bakalım,
    Baştaki ilk harf yakıt/çevrim tipini ifade ediyor, B benzinli, D dizel. İkinci hane silindir sayısı. Üçüncü ve dördüncü haneler motor hacmi. Beşinci hane silindir başına subap sayısı. Altıncı hane hava emiş/besleme tipi (T turbo) ve son hane de motorun güç çıkışına göre jenerasyonu. Örnek olarak, buradaki B4154T4 motor için; B benzinli, 4 silindirli, 1.5 litre, silindir başlına 4 subaplı, aşırı beslemeli (turbo) ve 4. tip (152 HP)
    Umarım anlaşılmıştır.
    Bilgileri Hayatın Virajlı Yollarında adlı blogdan aldım, açın bilgilenin :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.