Şimdi Ara

Psa 1.5 dizel motorlarda eksantrik zinciri problemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2021 model combo cargo aracımız var. geçenlerde ufaktan bir zincir sesi duydum araçta.

Bu araçta triger sistemi kayışlı. Yani zincir sesi çıkaramaz doğal olarak.

Dolayısıyla bu konuyu araştırdım ve ne göreyim, şikayetvar da eksantrik zincirini kıran bir sürü insan... henüz 60-80bin de üst kapak yapmak zorunda kalmış insanlar. sadece combo özelinde değil, aynı motor kombinasyonunu kullanan rifterlarda vs. da var bu problem. 2023 sonrası üretimlerde daha kalın zincir kullanarak bu sorunu çözmüşler ancak hiçbir şekilde eski araçlar için bir geri çağırma yok yani bu masrafı bize kitliyorlar. garantiniz yoksa geçmiş olsun. garantiniz varsa ve ses net şekilde duyuluyorsa devamlı olarak ancak o zaman müdahalede bulunuyorlarmış. henüz ses gelmiyorsa üç maymunu oynuyorlarmış.

güncellenen kalın zincir üst kapak ile uyumsuz olduğu için sığmıyormuş. dolayısıyla üst kapak da değişmek zorunda kalıyormuş.

şu anda üst kapak zincir set fiyatı35bin tl civarlarında.

bizim araçtan da zincir sesini aldım malum, eli kulağında. 100bin kmlerde sorunsuz kullanan da var ancak dediğim gibi 60 da su koyuveren de.

henüz 40bin kilometrede araç. sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

sadece zincir 2bin tl civarında. eski ölçülerde zincir alıp üst kapağı açtırıp zinciri değiştirsem mantıklı olur mu sizce? işçilik masrafı vs. ne kadar tutar tahmini? zor bir şey mi?

son olarak, psa grubuna lanet olsun. ticaride japon seçeneğimiz olsaydı da kafamız rahat binseydik keşke. ford dan kaçarken psa'ya yakalandık. sorunsuz ticari kalmadı resmen piyasada.

araç üreticileri şerefsizlik modunu açmışlar resmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 6 Ocak 2025; 18:4:53 >

• benim bi yakınımda aynı bu sorunu yaşadı araç comboydu. en kısa sürede kalın zincire geçin nerede ne olacağı belli olmaz.

havalar soğuk motoruda fazla sıkıştırmayın. gaza birden yüklenmeyin. biraz naif kullanın. telegramda pejo rifter grubu var oradaki ardkşlara danışabilirsin.

• PSA nin neresinden tutsan elinde kalıyor maalesef..
    Bu araçların tamamının garantiden yapılması gerekiyor.
    Ama nerede hakkını arayacak müşteri, nerede müşterinin arkasında duracak idare, nerede hızla çözüm olacak adalet..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.