Şimdi Ara

volvo s40 1.6d yakıt tüketimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
125.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vites oranları dahamı uzun klasik motora göre? ben aldığımda 2. elde yoktu içimde biraz ukte kaldı keşke bekleseydim diye malum 1 2 lt ülkemizde önemli değerler:)
  • 4 ve 5 daha uzun, ama ne yapsa 1-2 litre farketmez, şehiriçi zaten ilk 3 vites kullanılıyor uzun yolda da biri 5.5 yaksa diğeri 5 yakar.

motor emsallerinden şehiriçi çok yakıyor çünkü çok geç ısınıyor ve rölanti tüketii yüksek, onundailacı start-stop.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 11 Ocak 2011; 19:39:10 >
  • peki arkadaşım ısınması için çalıştırıp 5 dk civarı beklesem farkedermi yakıt. yada ne yapmam lazım gözüm hep yol bilgisayarında nasıl daha az yakarım diye dikkatli kullanıyorum.
  • fark eder ama olumsuz yönde.

bence lastik havalarını yükseltmek, düşük dirençli lastikler kullanmak ve ince yağ kullanmak dışında yapılabilecek bir şey yok,

çünkü motorun şehiriçi tüketiminin sebebi giderken değil dururken çok yakması,

yoksa zaten seyir halindeyken çok ekonomik bir motor, avrupada aynı motoru taşıyan peugeot 5008 ler bile tüketim yarışmalarında 3.5 litre gibi veriler elde ediyor.
  • teşekkürler 19can84 start stop hakkında yeni bişey öğrenmiş oldum. uzun çok yakmıyor dediğin gibi, lt bazında araç çok az yakıyor ama kuruş hesabında fazla tabi
  • Dostlar bu D2 motorlu araç neden 150kg daha ağır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etnaxy -- 26 Ocak 2011; 19:36:24 >
  • bu motorlar uzun yol için bence şehir içi küçümsenmeyecek derecede yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Dostlar bu D2 motorlu araç neden 150kg daha ağır?

bu bilgiye nereden ulaşıyorsunuz bilmiyorum ama tüm 1.6 dizel s40ların ağırlığı sürücü hariç yaklaşık 1400 kg.

150 kg artış gibi bir şey söz konusu değil.

109 hp drive start-stop 1369 kg, d2 1371 kg, aralarında 2 kg var.

• ben resmi sitesinden aldım siz nerden aldınız?

volvo s40 1.6d yakıt tüketimi
  • o veri yanlış, siteyi tekrar gözden geçirirseniz düzeltildiğini görürsünüz.
  • bende 2008 1.6d dynamic paket s40 var.
    şehir içi 7.4'ten aşağı yaktığını görmedim.

ford focus 1.6d ile aynı motora sahip alet 5.5 yakıyor arkadaşımda var sürüş şeklimiz çok benzer araç ağırlıklarıda aman farklı değil.

ben anlamıyorum neden bu kadar yaktığını ve çok üzülüyorum bu duruma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpionida

bende 2008 1.6d dynamic paket s40 var.
    şehir içi 7.4'ten aşağı yaktığını görmedim.

ford focus 1.6d ile aynı motora sahip alet 5.5 yakıyor arkadaşımda var sürüş şeklimiz çok benzer araç ağırlıklarıda aman farklı değil.

ben anlamıyorum neden bu kadar yaktığını ve çok üzülüyorum bu duruma...

bende de aynı araç var ve yakıt da dediğin gibi ama bence focusla kıyaslama. volvoların sacı çok kalın ve ağır araçlar. şehir içinde rahat 7 üstü görülüyor. fakat şehirler arası gayet tatmınkar. ben alıştım sonuçta serisindeki çoğu arabadan az yakıyor..
  • bende 1.6 drive var...bilgisayar 5.8 ortalama gösteriyor...(çoğunluklka şehir içi kullanım olmasına rağmen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestekar87 -- 2 Haziran 2011; 17:36:07 >
  • d2 motor var. 1000 km'yi dün gördü, ortalama 5.9, arada bir 5.8 ve 6.0 oluyor ve hep ankara'da kullanıldı. tabi eskişehir yolu, çevre yolu vesaire şehir dışı da sayılabilir ama daha çok şehir içi değeri.
  • V70 drive aracim an itibariyle 820 km kalan yakıt çeyrek depo sürekli sehir ici kullanim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

d2 motor var. 1000 km'yi dün gördü, ortalama 5.9, arada bir 5.8 ve 6.0 oluyor ve hep ankara'da kullanıldı. tabi eskişehir yolu, çevre yolu vesaire şehir dışı da sayılabilir ama daha çok şehir içi değeri.

Sen arabayı Nisanda almamış mıydın arkadaşım yav, ayda 500 km az değil mi
    Bence ideal ortalaması senin değerdir şehir içi kullanımda (Ankara için)

• d2 lerin deposu daha mı büyük arkadaşlar benim araçtan, benim ortalamada 6.0-6.3 arası seyir ediyor lakın bir depo ile ışık yanana dek ancak 730 km nin biraz üstünde yol alıyorum; bildiğim kadarı ile depo 47 lt re...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylçntş

d2 lerin deposu daha mı büyük arkadaşlar benim araçtan, benim ortalamada 6.0-6.3 arası seyir ediyor lakın bir depo ile ışık yanana dek ancak 730 km nin biraz üstünde yol alıyorum; bildiğim kadarı ile depo 47 lt re...

depo 55 litre, yaklaşık 11 litre kala ışık yanıyor.
  • depo 52 ltre imiş 7 lt si yedek depoymuş arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylçntş

depo 52 ltre imiş 7 lt si yedek depoymuş arkadaşlar...

evet hocam model yılına göre değişiyor anlaşılan 55 olanı da var 52 olanı da ama yedek depo hakkında bir şey bulamadım.

Açıkcası genel olarak yedek depo kavramının gerçekliğinden de şüpheliyim. İkaz ışığının erken yanmasından veya benzincilerin kazıklamasından doğan bir şehir efsanesi bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.