Şimdi Ara

volvo s40 1.6d yakıt tüketimi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
125.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben genelde hep aynı yerden mazot almaya çalıştığımdan şehir dışına çıksam bile memlekete dönene dek mazot almamaya çalıştığım için bazı gözlemlerde bulundum; örneğin kontağı kapattıgımda mazot göstergesi nerde duruyorsa orayı kendime baz alıyorum bu şekilde nerde biteceğini tahmin de bulunuyorum sizlerede tavsiyem budur, serviste yedek depo haciminin 7 lt re oldugu söylenmişti lakin servistekilerinde bizlerden çok şey bildiğini düşünmüyorum bu konularda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

d2 motor var. 1000 km'yi dün gördü, ortalama 5.9, arada bir 5.8 ve 6.0 oluyor ve hep ankara'da kullanıldı. tabi eskişehir yolu, çevre yolu vesaire şehir dışı da sayılabilir ama daha çok şehir içi değeri.

Sen arabayı Nisanda almamış mıydın arkadaşım yav, ayda 500 km az değil mi
    Bence ideal ortalaması senin değerdir şehir içi kullanımda (Ankara için)

az tabi. hatta 500 km bile olmayabilirdi, 0 da olabilirdi. ihtiyaç yoktu çünkü. temmuzdan itibaren artacaktır kullanımım.

• Tokat'a gittim en son depoyu fulledim 100-110 km sabit hızla cruse açık 4 yetişkin klima
    Açık 1130 km yol
    Yaptım depoda 5 litre yakıt kaldı bunun yanında
  • S 40 1,6 D2 2011 Model Ortalama yakıt tüketimi 7,4 lt... Şehir içinde konforunu beğenmediğim bir araç. Bozuk yollarda insanı çok sallıyor. Şoför kabini insanı huzursuz edecek kadar dar. Otobanda güzel performans. Frenler çok iyi. Güzel bir yol tutuşu var. Öyleki bir keresinde araç savrulmuyor diye virajda o kadar çok direksiyonu çevirmişim ki kısa süreli tekerlerin katlandığını hissettim . Araç önce eğildi sonra yoluna devam etti. Aracımı İstanbuldan aldım. İstanbuldan Bartın'a gelirken otobanda yoğun yağmurlu havada 150-180 km saat hızla geldim.. Ortalama yakıt tüketimi 6,1. Katettiğim yol 430 km. Tüketilen yakıt yarım depo. Ama şehir içi hüsran. Bayii aradım niye bu kadar çok yakıyor diye. 5000-6000 km sonra fabrika değerlerine yaklaşabileceğimi söylediler. Bekliyorum bakalım yaklaşacak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: aldemirali
    S 40 1,6 D2 2011 Model Ortalama yakıt tüketimi 7,4 lt... Şehir içinde konforunu beğenmediğim bir araç. Bozuk yollarda insanı çok sallıyor. Şoför kabini insanı huzursuz edecek kadar dar. Otobanda güzel performans. Frenler çok iyi. Güzel bir yol tutuşu var. Öyleki bir keresinde araç savrulmuyor diye virajda o kadar çok direksiyonu çevirmişim ki kısa süreli tekerlerin katlandığını hissettim . Araç önce eğildi sonra yoluna devam etti. Aracımı İstanbuldan aldım. İstanbuldan Bartın'a gelirken otobanda yoğun yağmurlu havada 150-180 km saat hızla geldim.. Ortalama yakıt tüketimi 6,1. Katettiğim yol 430 km. Tüketilen yakıt yarım depo. Ama şehir içi hüsran. Bayii aradım niye bu kadar çok yakıyor diye. 5000-6000 km sonra fabrika değerlerine yaklaşabileceğimi söylediler. Bekliyorum bakalım yaklaşacak mı?

Aracınızın jant ölçüsü ne? Hangi sehirde kullanıyorsunuz ? Eğer bilgisayarı sifirlayip sehir ici kullanıyorsanız o degerleri görür kaldi ki motor rodaji bitirmemiş daha

• Biliyorum konunu yeri burası değil ama acaba volvo dizelde hangi dizeli kulanıyorsunuz bunun yakıt tüketimine etkisi yok mu* reklem sayılmaz herhalde shelde vp+gtl diye dizel var 3,86 opette dizel 3,60, poda euro dizel 3,65, hangisi kalıtelı hangisi motoru korur....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebeto
    Biliyorum konunu yeri burası değil ama acaba volvo dizelde hangi dizeli kulanıyorsunuz bunun yakıt tüketimine etkisi yok mu* reklem sayılmaz herhalde shelde vp+gtl diye dizel var 3,86 opette dizel 3,60, poda euro dizel 3,65, hangisi kalıtelı hangisi motoru korur....

Pahalı ama shell gtl kullanıyorum uzun yolda.bununda disindada sürekli shellden alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aldemirali

S 40 1,6 D2 2011 Model Ortalama yakıt tüketimi 7,4 lt... Şehir içinde konforunu beğenmediğim bir araç. Bozuk yollarda insanı çok sallıyor. Şoför kabini insanı huzursuz edecek kadar dar. Otobanda güzel performans. Frenler çok iyi. Güzel bir yol tutuşu var. Öyleki bir keresinde araç savrulmuyor diye virajda o kadar çok direksiyonu çevirmişim ki kısa süreli tekerlerin katlandığını hissettim . Araç önce eğildi sonra yoluna devam etti. Aracımı İstanbuldan aldım. İstanbuldan Bartın'a gelirken otobanda yoğun yağmurlu havada 150-180 km saat hızla geldim.. Ortalama yakıt tüketimi 6,1. Katettiğim yol 430 km. Tüketilen yakıt yarım depo. Ama şehir içi hüsran. Bayii aradım niye bu kadar çok yakıyor diye. 5000-6000 km sonra fabrika değerlerine yaklaşabileceğimi söylediler. Bekliyorum bakalım yaklaşacak mı?

D2 şehirler arası raha 4 leri görmesi lazım, bizimkiler bile 5,5 görüyor rahat. üstelik konfor kısmına katılmıyorum. daha önce leon kullanıcısı olarak. konforu müthiş ötesi. özellikle içeri nokta ses girmemesi ayrı bir olay. tebrik ediyorum volvoyu :)

• Sayın imagoodman

Aracım 16 jant. Bartında kullanıyorum. Bekliyorum yakıtın düşmesini. Bakalım
  • Sayın blade038

Benim daha önceki aracım 1999 Model WV Bora idi. Şimdiki aracımla özellikleri kıyaslanamaz. Ancak her gün aynı yolu eski aracımlada gittim şimdiki aracımlada gidiyorum. Ancak Volvo S 40 Boraya göre beni hoplatıyor aracın içerisinde. Çok rahatsız edici bir durum. Bora çukurlara girer çıkarar içindekileri rahatsız etmezdi. Ama S 40 la birlikte girip çıkıyoruz çukurlara. o da sallanıyor benide sallıyor. Eminim benim gibi düşünen S40 kullanıcıları vardır. Esen kalın.
  • süspansiyonlar sert konforu bozuyor kesinlikle katılıyorum arkadaşım
  • Bende de 2009 model 1.6.d dynamic var.

Şehir içinde 7.6 yakıyor. bunun altını göremedim. Ama gaza basan bir insanım. Ve tarfikte var. Taban hızla giden bir insan değilim ama genede çok geliyor.

Şu koşullarda 26.6 kuruş yakıyor kilometre başı.

Aynı seviyede kullanılan bir 520d bmw var 2007 model. o bile 8.7 yakıyor şehir için. 30 kuruşa denk geliyor. Açıkcası perfonmasa gçre çok yakıyor.

Bence kesinlikle peugeot 407 1.6d ler bile bizim araçtan iyi. Ben ekonomik olmadığını düşünenlerdenim.
  • Benim 2011 v70 drive sehir icinde 5.7 - 6.0 arası değişiyor. Sakın kullanırım.
  • benim tüketim de 8 lt/100km civarlarındayken sakin kullanmaya başlayınca,gaza gereksiz basmamayı öğrenince 6.6 lt ye düşürdüm şehir içinde(/bornova) çevreyolu kullansam daha az olur tabiki, sabit hızda cruise control ile 3.5 lt-4.0 lt/100 km görünüyor anlık. esasında ekonomik araçlar bence.sallanma konusunda katılıyorum size, çukurları hissettiriyor,sallıyor. Ama gene de arabamdan çok memnunum maşallah.
  • Süspansiyonun yumuşak veya sert olması tamamen üreticinin takdiri.

Sert süspansiyon doğrudur şehir içinde daha fazla rahatsız eder yolcuyu ama yüksek hızlardaki S40'ın yol tutuşunun başarısının kaynağıda bu süspansiyon şeklidir.Hyundai Accent taksilere bindiyseniz hepsi çukura girsede yolcuyu rahatsız etmez ama ibre biraz yükselince ne dua biliyorsak okutuyor korkudan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 3 Temmuz 2011; 13:06:56 >
  • İstanbul Nazilli arası 4.7 lt yahtı 100-120 km ortalama hızla.
    şehir içinde de ortalama 7lt.
    aracıö 2008 s40 16D
    Ama yakıt performansının yanında özellikle de kalkışta bir türlü alışamadım. bir çok defa stop ettiriyorum. ilk kalkış ve 1. vites vasatın altında diyebilrim .
    Araçtan çok memnunum. Tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyunbazz
    İstanbul Nazilli arası 4.7 lt yahtı 100-120 km ortalama hızla.
    aracıö 2008 s40 16D
    Ama yakıt performansının yanında özellikle de kalkışta bir türlü alışamadım. bir çok defa stop ettiriyorum. ilk kalkış ve 1. vites vasatın altında diyebilrim .

Sanırım debriyajdan kaynaklı alışmak zaman alıyor, arabamı aldıktan sonraki 1 ay içerisinde her 2 kalkışın birinde stop ettirdim.
    2011 v70 drive.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

quote:

aracıö 2008 s40 16D

Sanırım debriyajdan kaynaklı alışmak zaman alıyor, arabamı aldıktan sonraki 1 ay içerisinde her 2 kalkışın birinde stop ettirdim.
    2011 v70 drive.

önceki araçlarınız vw miydi? bende de olmuştu birkaç defa
  • Son aracim MB c-class sport coupe otomatikti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

quote:

aracıö 2008 s40 16D

2011 v70 drive.

evet yaklaşmış sayılırsınız ben de Audi A4 vardı ve aracımı çok severek kullanıyordum.
    5 yaşını geçtiği ve benzin canıma tak ettiği için sattım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.