Şimdi Ara

VOLVO S40 veya MAZDA 3 IMPRESSIVE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Onumuzdeki ay 2. el dusuk kilometreli 2008- 2010 modeller arasi bir otomobil almayi planliyorum, ve bu ara aklimdaki iki model baslikta belirttigim arabalar.
    35-45 bin araliginda, degecegini dusundugum bir arac bulursam alacagim. Ancak bunun hangisi olacagi konusunda henuz karar veremedim.
    Aklimdaki, saglam ve problemsiz bir arac olsun beni en az bi 5 yil idare etsin. Ve de en onemlisi guvenli birsey olsun, zira ocak ayi itibari ile ailemize yeni bir uye katiliyor ve onun guvenligi simdiden onceligimiz.
    Bir taraftan aracin A/T olmasinda fayda var, zira esim de yavas yavas kullanmaya baslamak istiyor (14 yillik ehliyetin siftahi olacak insallah). Tabi Volvo da otomatik secenegi belirttigim fiyat araliginda degil ama onunda saglamligi ve guvenilirligi on planda.
    Anladigim kadariyla bu iki aracta yakit konusunda pek cimri degiller, gerci bu benim icin cok da kritik bir konu olmayacak sanirsam. Zira yalnizca haftasonlari kullanacagim aracla yakin zamanda uzun soluklu yolculuklar yapacagimi da dusunmuyorum. Daha once 2007 bir civic'im vardi. 2 yil sonra sattigimda arac 14800 kilometredeydi. Bu kez alacagim aracin da kullanimi cok da fazla olmaz diye dusunuyorum.
    Konforlu, guvenilir, problemsiz bir arac istiyorum... Hem Mazdanin hem de Volvonun one cikan ozellikleri arasinda secim yapmaliyim.
    Mazda problemsiz olusu ve sinifindaki hic bir aracta olmayan donanimi ile dikkatimi cekti. Volvo'da ise Saglamlik ve konfor basrollerde. Mazdanin yol sesini iceri alma problemi var, uygun fiyatli otomatik vites bir Volvo S40 bulma olasiligim ise neredeyse sifir.

Simdi, sizce hangi araci tercih etmeliyim? Mazda 3 impressive A/T veya Volvo S40? Mazda nisbeten daha uygun fiyatli olabilir ancak degecegini dusundugum bir volvo icin bir kac bin lirayi daha gozden cikarabilirim.
    Tecrubelerinizi benimle paylasirsaniz memnun olurum.

Herkese iyi gunler...

• slmlar öncelikle ikisi de aynı araç diyebiliriz aynı platform üzerine aynı motoru kullanıyorlar.volvo da ses alma konusunda mazda kadar vardır.sessiz olduğunu düşünmeyin.volvo daha lüx sınıf araçmış görünmesine rağmen mazda ile aynı ayardadır.ikiside sağlam ve sorunsuzdur diye biliyorum ve dediğiniz gibi ikisi de çok yakar.ben olsam volvo alırım.
  • japon çinden daha iyidir
  • selamlar.

öncelikle sunu soyleyeyim. ben bu aracların 0 larını neredeyse 3 ay kadar inceledim. 2. el icin pek bisey soyleyemeyecegim. Ben sana araçlar arasında gördügüm farkları yazayım. Baz model ve diesel versiyonlar icin konusuyorum bu arada.

Volvo s40'ın sürüs pozisyonu inanılmaz rahat, ön panel biraz sade kalıyor mazda 3 e göre. Mazda 3'ün kokpiti s40'a göre cok albenili duruyor acıkcası. s40'ın verdigi güven hissi artık marka isminden mi etkilendim bilemiyorum ama ifade edecek kelime bulamıyorum. Camların kücüklügü tank sürüyor hissi veriyor insana. Özellik acısından güvenlik sistemleri haric mazda geri vites kamerası vb. volvo'dan üstün. Performans acısından bakarsan volvo s40 tatmin edici ama kasanın agırlıgındanmıdır nedir mazda kadar seri hissiyatı vermiyor insana. Bunun yanında içeriye alınan ses acısından bakarsan volvo kesinlikle daha sessiz. Görüntü acısından şahsi fikrim kesinlikle volvo s40.

volvo s40'ın suan ki fiyatı 63400 TL 0km. Volvo kendini bitirmeye ugrasıyor acıkcası, nisandaki fiyatı 51250 olan arac suan 63400 olmus durumda. İster istemez bu 2. el fiyatlarına yansıyacaktır, hatta sahsi fikrim aracın 2. elini bitirecektir. Mazda'nın da 2. eli pek oturmadı aslında.

Senin istedigin aracın diesel versiyonu var mı bilmiyorum ama ben diesel olanıyla kıyasladım.

Secimimi neyden yana kullandıgımı merak ediyorsan, volvo s40'a niyetlenip hyundai i30 aldım. 44.900 TL. 1 gr da pisman degilim. Kararın ne olursa olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

edit: eklemeyi unutmusum volvo s40 bakanlık verilerine göre en az yakan 2. araçtır.

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burningashes -- 23 Ağustos 2011; 3:35:00 >

• Mazda 3 diyorum.
  • Yorumlar ve fikirler icin tesekkurler.
    Sanirsam bir sure piyasadaki araclari gozlemleyip uygun birtane bulursam alacagim, bu mazda da olabilir volvo da. Zira diger forumlarda da okuduklarim bu iki araci ayni keseye koyuyor hemen hemen. ikisi de guvenilir ve problemsiz, yol tutuslari ve performanslari iyi, mazda donanimi volvo da marka adiyla guclu... Bu durumda is sansima kalmis. hangisinden daha uygun bir tane bulursam onu alicam sanirsam.
    Sizce arac almak icin kasim, aralik ayini beklemek mantikli olur mu, yoksa ikinci el piyasasinda fiyatlarin degismesi yilbasi kampanyalarindan bagimsiz midir?
    Bu konuda da bir iki fikir alabilirsem sizlerden memnun olurum.
    Herkese simdiden tesekkurler...
  • Volvo kalitesi,akıcı tasarımı,sürekli geliştirdiği güvenlik ekipmanları ve gelişmiş motorlarıyla ile kendi üst orta sınıfın en iddialı modellerini üretmeye başladı. Mazda 3 hakkında çok konuşulacak şey var. Fiyatı,sorunsuz benzinli ve güçlü dizel motorlarıyla,ilgi çekici tasarımıyla,donanımı ve kalitesiyle belki de benzer fiyatılarda ki en iyi arabadır.

Hangisini içine siniyorsa onu al.Biraz maddiyat meselesi ama 70.000 ile 80.000 TL aralığında araba alacak olsam düşünmeden Volvo alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enki -- 23 Ağustos 2011; 21:04:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    focus 3, mazda 3, egea HB
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilginç şeyler okudum yukarıda çin falan demişler. bence 45bin verdikten sonra mondeoya, passata, suberBe bakmalısın. ha bakmam diyorsan s40 derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.