1. sorun için, acaba stepnenin üzerindeki alet edevat takımları sıkıca bağlı mı? 2. sorunun ise üzgünüm ama sanki bozulmuş fren diski sesine benziyor.
hoşçakal.
Sağolasın dostum,
1- Bir ara bagajda ıvır zıvır şeyler pek çoktu. Onlar olabilir diye hepsini çıkardım bagajdan. O sırada stepnenin olduğu yere de bakmıştım ama çok önem vermedim açıkçası. Hatırlattığın iyi oldu. Kontrol edeyim tekrar...
2- Bozulan o olsunda yine çok önemli değil. Bana sanki hep önden geliyor gibi gelse de senin dediğini doğrular nitelikte geçen gün abim arka koltuğa binmişti. Bu ses ne? falan deyince bir türlü bulamadığımı söyledim. O da "yok önden değil arka tekerlerin ordan geliyor" dedi. Ön diskleri aracı ilk aldığımda değiştirmiştim. Arka diskler değişmemişti. Bu yüzden senin dediğini ve bu yaşadıklarımı birleştirince disk sorunu, ihtimal dahilinde...
Ama tabi yazın yaptığım uzun yolculukları sırasında dinlenme tesislerinde lastikler sıcakken arabayı yıkamaya çalışan işgüzar elemanlar da olmuştu. Sıcak disk-soğuk su belki yeni olmasına rağmen ön disklerde de yamulmalara yol açmış olabilir.
Artık bir dahaki servise gittiğimde disklere baktırırım...
Tekrar teşekkürler..
Bugün stepnenin olduğu yeri düzenlemeye çalıştım. Kriko ve çeki demiri lanetlayn stepnenin ortasına atılmış haldeydi. Bağlama lastikleri ile sıkıca bağladım. Çok umutluydum düzelmiştir diye ama eve gelirken o sesler azalmış olsa da devam ediyordu.
Garajda biraz daha araştırdım acaba ne sebep olur diye; bagaj taban döşemesinden şüphelendim. Katlanabilir şekilde 3 parçadan oluşuyor. Tampon tarafındaki parça şöyle arabayı sallayınca falan tıkır tıkır o duyduğum sesin benzeri bir ses çıkartıyor.
Ayrıca stepnenin yanında kenarda bir tane siyah ufak köpük diye geçen malzemeden buldum. Ama yerinin tam neresi olduğunu çıkaramadım. Belki onun yerini tam tespit edip yerleştirebilsem taban döşemesinin sesini de önleyebileceğim gibi geldi...
Var mı fikri olan?
Sonunda bitti, bütün konuyu okudum.
Hocam aracını güle güle kullan. Ben de şimdilik araştırma safhasında olan potansiyel bir S60 müşterisi olarak sık sık takip edeceğim bu konuyu.
Bunun yanında, maşallah diyelim; araç oldukça sağlam. Çok basit, ufak tefek şeyler bazen kafana takılıyor ama bir şekilde geçiyor. Ben de 10bin km'de bir motor yağı ve filtrelerin değişmesi taraftarıyım. Şu anki VW Caddy aracımda bunu böyle yapıyorum. Ayrıca otomatik şanzıman olduğu için yağ da çok önemli bir husus olsa gerek. 5-6 yılda bir değişmesi gerekli sanırım ya da 100bin km diyelim.
Uykum da geldiği için daha fazla mantıklı cümle aklıma gelmiyor ama takipteyim.
Kazasız, keyifli sürüşler dilerim.
Highwaymouse,
Seviyorum yazdıklarını okumayı, aman kesme devam et :)
Arkadan gelen ses için bi öneride bulunacağım.Malum bizim araçların arka koltuklar yatabiliyor.Arka emniyet kemerleri de belki araya sıkışmıştır.Arka koltukla belki birisi oynamıştır, yıkamada filan.Tavsiyem, arka koltuğunu yatırıp kaldırman ve de klipslerinin iyice oturmuş olduğundan emin olman.Bu vesileyle arka emniyet kemerlerinin tokalarını koltuk üzerinde duracak şekilde normal yerlerine alman.Ben bu iki husustan şüpheleniyorum yani koltuğun tam oturmamış olması ve emniyet tokalarının bir yerlere çarparak çıkardığı ses olabilir diye düşünüyorum.
Kontrol edip yazarsın.
Sağolasın cburakreis dostum... O halde yazmaya devam...
Emniyet kemerleri aklıma gelmişti. O yüzden ses sağ arkadan daha çok geliyormuş gibi geldiğinden sadece sağ-arka kemeri sanki insan varmış gibi tokasını kilit yuvasına soktum. Ama fayda etmedi.
Koltuklara gelirsek...
Ben yazın bir ara carbon-clean yaptırmak istemiştim. Saırım bu kouda da başımda geçenleri anlatmıştım. İş bilmez bir Bosch servisine düşmüştüm. Tekrar detaylara girmeyeceğim. Fakat acemi çırak sözde benzin filtresinin girişini bulacam diye arka koltukları sökmeye falan çalıştı. Sanki düşmanı gibi bir saldırışı vardı ki koltuklara görmeliydiniz. Dişimi sıktım sıktım, en sonun dayanamadım arabayı aldım çıktım dışarı.
Bu nedenle koltuklardan da olma ihtimali var. Ben onları söylediğin gibi açıp tekrar kapatayım bakalım.
Ayrıca şu köpük diye bahsettiğim parçanın fotoğrafını çektim. Bunun olması gereken yeri söyleyebilen olursa belki çözüm olabilir diye düşünüyorum.
Ben sallamasyon usülü şu şekilde yerleştirdimama pek kafama yatmadı...
quote:
Orijinalden alıntı: joushkun
Sana da hoşgeldin diyemedik dostum. Hayırlısıyla aramıza katılırsın inşallah...
Görüyorsun çok önemli işlerle uğraşıyoruz burada. Mesela o parça basitmiş gibi görülebilir. Ama 2500 parça puzzle yapmak o parçayı doğru yere yerleştirmekten daha kolay; emin ol!
Şimdi de şekilde görülen cırtlardan daha doğrusu cırtların karşılığı olmamasından şüpheleniyorum. O batarya diye gözüken yere 2 cırt-cırt konmuş. Ama üzerine örtülen kapakda bu cırt-cırt ların yapışacağı karşılığı yok. O cırt cırtlar güzelce bu kapağa yapışsa kapakta yukarı aşağı salınmayacak dolayısıyla ses de kesilecek gibi...
İnşallah diyelim.
Eksik parça konusuna gelince; endüstri ürünleri tasarımı okuyorum. Türk ustaları olarak parça arttırmayı severiz ama eskik parça varsa da oraya birşeyler uydurmak gerekir.
Hocam parçanın içinde olacağı kapağı da gösterirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Hem tasarım okuyup hem de tekstilci olunca cırt ve plastiği mükemmel bir şekilde harmanyalabilirim.
joushkun,
Sen şu eskiden Doblosu olan kişi misin? Yanlış hatırlamıyorsam Doblo ile kaza yapmıştınız, bir ara da askere gittin, geldin. Forumdaki VW, Audi, BMW teröründen yakayı nasıl kurtulup da Volvo bölümüne attın kendini? Neyse allah tamamına erdirsin, dilerim gönlünce bir S60 bulursun.
quote:
Orijinalden alıntı: hesheit
joushkun,
Sen şu eskiden Doblosu olan kişi misin? Yanlış hatırlamıyorsam Doblo ile kaza yapmıştınız, bir ara da askere gittin, geldin. Forumdaki VW, Audi, BMW teröründen yakayı nasıl kurtulup da Volvo bölümüne attın kendini? Neyse allah tamamına erdirsin, dilerim gönlünce bir S60 bulursun.
Yok hocam Caddy var bizde. Çok şükür kaza filan yapmadım :) Askere de daha gitmedim, üniversitedeyim şu an. :)
Mercedes istiyorum ama temizleri çok pahalı, BMW'lerde de satıcıya güvenemiyorum. Volvo S60 en makul olanı. :)
İnşallah bütçem kesinleşince de alacağız bir S60. Güzel bir tane buldum aslında ama bütçeyi şimdilik sarsıyor. Bakalım hayırlısı.
Pardon o zaman. Kimle karıştırıdğımı bile hatırlamıyorum. Forumun diğer bölümlerine bakmayalı epey oldu. Ama aşağıdaki sensin Hatta Volvo aramanı önceki iltifatlarıma bağlıyorum
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: hesheit joushkun: Diğer ticari araç kullanıcılarına benzemeyen, efendi, zeki, bilgili, yetenekli, otomobil aşığı arkadaşımız. Pırıl pırıl bir geleceği olduğuna inanıyorum.
ben neymişim efenim teveccüğünüz çok teşekkürler abi, gece gece gördüm yüzüm güldü vallahi.
quote:
Orijinalden alıntı: hesheit
Pardon o zaman. Kimle karıştırıdğımı bile hatırlamıyorum. Forumun diğer bölümlerine bakmayalı epey oldu. Ama aşağıdaki sensin Hatta Volvo aramanı önceki iltifatlarıma bağlıyorum
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: hesheit joushkun: Diğer ticari araç kullanıcılarına benzemeyen, efendi, zeki, bilgili, yetenekli, otomobil aşığı arkadaşımız. Pırıl pırıl bir geleceği olduğuna inanıyorum.
ben neymişim efenim teveccüğünüz çok teşekkürler abi, gece gece gördüm yüzüm güldü vallahi.
Teşekkür ederim doğru tespit.
Valla garip bir durum ama ilk mesajlaşmamızın ardından joushkun'a benim de kanım ısındı. (Gülücük koyduğuma bakmayın, o cümlenin gelişi kondu. Ciddiyim...)
Sahip çıkalım arkadaşımıza, Bmw'ye Mercedes'e kaptırmayalım...
Bu arada İstanbul'a az çok kar yadı bugün. Soğuk da çok olduğu için yerlerde don vardı. İşten gelirken ara sokaklarda müsait yerlerde gaza yüklendim, hafif sert frenleme yaptım ve şu ana kadar hiç görmediğim stc'nin devreğe girdiğini gösteren uyarı ışığını yakmayı başardım!
Vitesteki "W" tuşuna da basmak nasip oldu. Hissedilir bir fark oluşturuyor.
Kış lastiklerini bir kaç ay öncesinden taktırmam da iyi olmuş. İnsan kendini daha bir güvende hissediyor. En azından böyle ufak tefek kar durumlarında şu sokaktan çıkabilir miyim veya şu rampadan inebilir miyim gibi endişeler olmuyor.
Beni sevmek zorunda değilsiniz, ama hoşnut kalacaksınız
Şaka bir yana, böylesine seviyesiz bir forumda bu denli seviyeli bir muhabbet yanlızca Volvo bölümündedir herhalde. Jaguar, Bentley, Aston Martin marka bölümleri yok ki simokin giyip oralarda yazalım.
O bahsettiğim, arka taraftan geliyor gibi hissettiğim tıkırtıyı kesemeyince bugün bagajın tabanına serili halıfleksimsi parçayı komple çıkardım. Bagajda ne varsa onları da arka koltuğa aldım. Ses kesilmedi.
Artık son tahminim arka sağ kapıdan kaynaklı bir tıkırdama olduğu yönünde. Çünkü aldığımda kapı kilidi biraz aşağı düşmüştü ve kapıyı açarken takılıyordu. Sonra serviste düzeltiyoruz diye uğraştılar ama kapatıp açarken diper kapı gibi değil; hafiften takılır gibi, boşluk var gibi...
STC düğmesinin yanındaki alarmı (tam ne işe yaradığını hala anlayamadım ya) ifade eden düğmenin ışığı bugün kendiliğinden yanmaz oldu. Tamiri zor mudur acaba?
bize düğmenin resmini çekip buraya koyabilirimisin? daha kolay yorum yapılır o zaman..
Cep telefonu ile çekmeye çalıştım. Ortadaki düğme meteg hocam. sadece aktif olup olmadığını gösteren ışık değil tümden yanmıyor.
birazdan cevap vereceğim highwaymouse.. kontrol edeceğim..