Şimdi Ara

VOLVO S80 1.6D 76.428 TL (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
1
Favori
25.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Raif hocam,52 lik araç çok boş,44'lük aracın esdeğeri d5 te 60 bin euro civarına geliyor. Arada 30 bin tl den fazla fiyat farkı var. Az da değil yani.
  • Arkadaşlar 2010 Volvo S40 1.6 drive kullanıyorum.

Şöyle söylemem gerekir, arabanın herşeyinden memnunum iç detaylar, tokluk (sağından solundan tıkırtı vs.

hiç yok), ses sistemi on numara her yerde her türlü Volvo'yu savunurum.

Ancak 1,6 motoru çok da yeterli bulmadım, yani değil ki S80'in kasasında 1,6 motor ciddi tatmin etmez

insanı. Evet cidden bir üst sınıfa geçmiş oluyorsunuz ama içi boş bir mutluluk olur gibime geliyor. S80

alınacaksa 2.0 hacimden aşağısı kurtarmaz.

Tabi ki hayatta her yerden kazanamazsınız 77.000TL'ye S80 alıyorsunuz ama motor performansına önem

veren biriyseniz uzak durmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allforone

Raif hocam,52 lik araç çok boş,44'lük aracın esdeğeri d5 te 60 bin euro civarına geliyor. Arada 30 bin tl den fazla fiyat farkı var. Az da değil yani.

Benim demek istediğimi anlamamışsın.
    Bu fiyatlarla aynı donanımda 2.4 d5 baz fiyatı : 27634 euro
    1.6 d baz fiyatı : 27417 euro
    Sıfırdaki fark; birinin %36 diğerinin %84 ötv yemesinden kaynaklanıyor.Yoksa ikisininde vergisiz fiyatı aynı tabii yersek
  • milleti aptal yerine koymayı seviyorlar sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

Raif hocam,52 lik araç çok boş,44'lük aracın esdeğeri d5 te 60 bin euro civarına geliyor. Arada 30 bin tl den fazla fiyat farkı var. Az da değil yani.

Benim demek istediğimi anlamamışsın.
    Bu fiyatlarla aynı donanımda 2.4 d5 baz fiyatı : 27634 euro
    1.6 d baz fiyatı : 27417 euro
    Sıfırdaki fark; birinin %36 diğerinin %84 ötv yemesinden kaynaklanıyor.Yoksa ikisininde vergisiz fiyatı aynı tabii yersek

Anlamayacak bir tarafı yokda hesabı indirimli rakam üzerinden yapmamak daha doğru olur. Her halukarda aradaki fark yüksek ve 1.6 d daha ulaşılabilir bir araç.Dediğin durum birçok firmada var, en yakın örnek dizel passat. 60 bine kasası degişecek bosline passat varken 75 bine s80 fazla rahatsız etmiyor beni.

• selamlar
    hic bosuna kendinizi yormayın.araba simdi arayın hicbir bayii de yok cunku yok satıyor:)

en az 6 ay sonraya sıra alıyorsunuz:))))
    vergi 1,6 ya kada %32
    2,0 dan sonra %64
    o yuzden bu arabanın fiyatının bu denli dusukolması normal:)

maalesef ülkemizde ötv diye bir illet var sağılıyoruz:)

vergi kanunu vergi kacagı diyorlar ya işte olan bize oluyor:)
    çalan çırpan yine yok ortada:)
  • Ozellikle bir bayi kafasını çalıştırdığı ve satacağını düşündüğü için 6 aylık kotanın neredeyse hepsini kapatmış. Geri kalanları ararsanız tabi yok sıra var diyecekler. Bahsi geçen süreden daha cabuk araç temin etmek mümkün.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RBdriftking -- 19 Temmuz 2010; 21:06:23 >
  • Bizim vatandaş Trendline Passat'a bile boş diyor ki gel de şaşırma

Tabii canım Bu Donanım en full u Zaten Zaten
  • S80 1.6 Drive Türkiye testi: (Tv8 8.Etap Programı)

http://www.youtube.com/watch?v=IBDjGWk0I60
  • Belirtmiş olduğunuz araç için geçtiğimiz hafta Altunizade Volcar'dan (malesef) 8 Kasım teslimli 41bin Euro yazılı fiyat teklifi aldım.

Ayrıca test sürüşüne çıktım, her tarafını kurcaladım, performans konusunda değinmem gerekirse eğer şu anda ailemizde olan ve daha önce sahip olduğum araçlar göz önüne alındığında (Yeni Kasa Fiesta 1.4, Vectra B 2.0 DTI, '04 Focus 1.6 Benzinli, '98 Volvo C70 T5, VW Golf MK6 1.4 TSI 122bg) kesinlikle yeterli olduğu kanaatindeyim. Tamam çok atak değil ama sollamalarda, yokuşlarda vs gayet yeterli ve kullanımı oldukça keyifli, oldukça konforlu ve son derece güven veriyor. Bu fiyata konfor, donanım, prestij, güvenlik, yakıt tüketimi, yıllık vergi miktarı, marka güvenirliliği açısından şahsi fikrimce yine test ettiğim Mondeo, Opel Insignia, Accord, Avensis, Mercedes C 180, Audi A4, Passat, BMW 3 serisinin kesinlikle önünde. Bir kere aynı sınıfta değiller fiyat dışında. Motor performansı elbette daha geride ama kesinlikle İstanbul gibi bir şehir için tatminkar diyebilirim. Kesinlikle çok mantıklı ve alınası bu bütçelerde eğer ihtiyaçlarınız bu doğrultudaysa. Fakat malesef tek sorun Kasım teslimi. Ya opsiyonlanan araçların opsiyonlarının iptal edilmesini bekleyeceksiniz ya da 1000-5000 km civarında temiz ikinci el düşmesini bekleyeceksiniz ki 1 aydır takip ediyorum sadece 2 tane gördüm ve hemen satıldılar. Ama gönül her daim en az 200 beygir bekler bir Volvo'dan :)

Saygılar.

quote:

S80 1.6 d

Standart ekipmanlar
    Amlem Drive
    Elektronik kontrollü klima, iki bölgeli
    Polen filtresi
    Sürücü ve yolcu tarafında iki aşamalı hava yastığı
    Yolcu tarafı hava yastığı
    SIPS (Yan darbe koruma sistemi) hava yastıkları
    Yan perde hava yastıkları
    Ön koltuklarda boyun zedelenmesi koruma sistemi
    Piroteknik ön gergili emniyet kemerleri
    ABS
    EBA (break assist)
    Emergency brake light
    Akıllı sürücü bilgi sistemi
    isofix bağlantıları
    Volvo guard alarm
    Kütle hareket sensörü
    Eğim sensörü
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit
    Dead lock kilitleme sistemi
    Dış aynalara entegre yer aydınlatmaları
    Ev güvenliği aydınlatması
    Yaklaşma aydınlatması
    Kalınlaştırılmış yan camlar
    Türkçe gösterge paneli ve radyo
    Yol bilgisayarı
    Krom çerçeveli ön gösterge paneli
    Akıllı sürücü bilgi sistemi-IDIS
    Performance 4x20 W 6 hoparlör
    Tekli CD Çalar
    Direksiyondan kumandalı ses sistemi
    Isıtmalı ön koltuklar
    Aluminyum iç kaplama
    Deri direksiyon ve vites topuzu
    Ön far yıkama
    Yağmur sensörü
    Cruise control
    Ön kol dayama
    Krom kaplama
    Isıtmalı arka koltuklar
    Bi xenon farlar
    Sürekli yanan kısa farlar
    Side positioning lights
    COMFORT şasi
    DSTC
    Elektronik el freni
    16 alaşım jant

Buraya kadar 38 bin euro, ancak böyle bir araç gelmiyor
    ----------------------------------
    + drive edition
    Arka camda güneş perdesi
    digital pusula, kararan iç dikiz aynası
    High performance müzik sistemi 4x40 W 8 hoparlör,Mp3,CD değiştirici
    Ön-arka park sensörü
    Deri döşeme

Bu haliyle 40 bin euro
    -----------------------------------
    + ek donanımlar
    Metalik boya
    Sunroof
    17 jant

Bu haliyle 44 bin euro.

• Konuyu seve seve hortlatacağım çünki ne oldu da 76 binlik araç her ne kadar giriş seviyesi de olsa noldu da 2 sene geçtikten sonra 3.sene içerisinde 110 120 bin tl ye satılır oldu.Düz vitesi kaldırdılar biliyorum ama kaldırmadan önce 110 bin tl ye satyorlardı. 76 bin nere 110 120 neresi
  • ÖTV indirimi vardı o dönemde. 1600cc altı araçlar ÖTV'siz peynir ekmek gibi gitti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

ÖTV indirimi vardı o dönemde. 1600cc altı araçlar ÖTV'siz peynir ekmek gibi gitti...

40 bin tel lik ötv indirimi mi vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vince_Tr

quote:

ÖTV indirimi vardı o dönemde. 1600cc altı araçlar ÖTV'siz peynir ekmek gibi gitti...

ÖTV arabanın baz fiyatı üzerinden ayarlandığı için S80'de böyle bir fark oluştu. O dönemde asıl fiyatı 95bin lira civarı falandı diye hatırlıyorum.
  • quote:

Konuyu seve seve hortlatacağım çünki ne oldu da 76 binlik araç her ne kadar giriş seviyesi de olsa noldu da 2 sene geçtikten sonra 3.sene içerisinde 110 120 bin tl ye satılır oldu.Düz vitesi kaldırdılar biliyorum ama kaldırmadan önce 110 bin tl ye satyorlardı. 76 bin nere 110 120 neresi

3 yil once imis soylemissiniz zaten
    76*1.1*1.1*1.1 zaten 102 bin yapıyor olmadigi soylenen enflasyon ile,
    euro 2010 da 2 liranin altindaymis suan 2,35

102*1,15(kur farkı) 115 bin
  • quote:

quote:

quote:

ÖTV arabanın baz fiyatı üzerinden ayarlandığı için S80'de böyle bir fark oluştu. O dönemde asıl fiyatı 95bin lira civarı falandı diye hatırlıyorum.

Baz fiyatından da yapılsa 95 binden 76 bin e 19 bin tl lik indirim diyorsunuz? E peki diğer araçlarda niye o kadar olmadı hiç maksimum 5 bin tl oldu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Baz fiyatından da yapılsa 95 binden 76 bin e 19 bin tl lik indirim diyorsunuz? E peki diğer araçlarda niye o kadar olmadı hiç maksimum 5 bin tl oldu.

Fiyat farkından dolayı... Oranlayınca böyle oluyor.

• ÖTV indirimi Mart 2009-Eylül 2009 arasında oldu.

Bu haber 2010 yılına ait...
  • quote:

Orijinalden alıntı: autograph

ÖTV indirimi Mart 2009-Eylül 2009 arasında oldu.

Bu haber 2010 yılına ait...

+1907
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.