Şimdi Ara

volvo s80 şanzıman sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
21.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

modern araçların çoğunda otomatik şanzıman valve body adı verilen bir elektronik birim tarafından ayrı bir ecu vasıtası ile yönetilir.bu sistem çok karmaşıktır şanzıman ecu'su araç vites değiştirirken değişim sarsıntısız olsun diye ateşlemeyi rötara bile alabilir.. yağ sıcaklığı ve motor sıcaklığı bile vites değişimlerinde fark yaratır.. mesela klima açıksa ve araç vites büyütecekse ve rampa çıkılacaksa vites büyütme işlemi klima ecusu ve motor ecusundan şanzıman ecusuna yollanan bir sinyal ile geciktirilir.. ki araba bayılma yapmasın..

sizin sorunununuz bu elektronik birimden kaynaklanmakta..servis şanzıman değişsin der tabii çünkü dertleri para kazanmak.. fakat bilmeniz gereken şu bu valve body adı verilen parçada 4 adet solenoid bulunur. 3 ü vites değişim zamanlarını diğeri de genel yağ basıncını kontrol eder.. bu solenoidlerden 3 ü değişebilir yağ basıncını kontrol eden değişemez çünkü gövdede yekpare olarak montedir. bu sebeple eğer sorun yağ basıncını kontrol eden solenoidde ise yeni valve body gerekir ki fiyatı 3000 tl civarıdır. diğer 3 solenoidde ise her biri ortalama 200-250 tl dir hepsi değişse size 800 tl gibi bir maliyeti olur. sonuç olarak ben olsam 3 solenoidi yenilerdim.. hem ucuza mal olur hem de komple vites değişimine gerek kalmazdı. serivisin size 4000 tl dediği komple valve body değişimidir. muhtemelen onlar işçiliği de düşünerek 4000 demişlerdir.. ama sorun eğer yağ basıncını kontrol eden solenoidde ise o zaman valve body değişimi ne yazık ki tek çözümdür.veya araca çıkma bir vites kutusu takmaktır.

• İlginize teşekkürler.Anladığım kadarıyla iyi bir ustaya şanzımanı açtırıp sorunun hangi valflerde olduğunu tesbit etmek sanıyorum.Kocaeli'nde volvo servisi yok.Servise götürmektense burada anlayan bir usta bilen varmı acaba?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

Arkadaşım Merhaba,

merak ediyorum acaba aracınızı sıfır mı almıştınız yoksa ikinci el mi? bunu sormamın sebebi bu serilerde(2000-2002) özellikle T6 olanlar bir fabrikasyon hatası var. ve araç sıfır alındı ise bu şikayetler ortaya çıktığı an şanzıman garanti kapsamında yenilenmeliydi.. çünkü şanzımanın maliyeti çok yüksektir. eğer siz aracı ikinci el aldıysanız bunu bilemeyebilirsiniz ama sıfır aldıysanız şimdiye şanzımanın garanti kapsamında servis tarafından yenilenmesi gerekirdi. nerden mi biliyorum bunlar çünkü bende Volvo kullanıcısıyım ve Volvonun şanzımanlarını genelde Japon Aisin Warner firması üretir. bu firma arıza halinde şanzıman onarımı yerine tamamen değişimi yapar. benim de 96 model bir Volvom var ilk sahibi farkına varamamış ve araçta şanzıman sorunu vardı ben kendim şanzımancı olduğum için sorunu kendim çözdüm, yenileme yerine tamirini fabrikasyon parçalar getirterek (Aisin) den yaptım. çünkü servise 6000 ytl istedi buna, şimdi bu durumda şanzımanı suçlamak işin kolay yanı ama zamanında garanti süresinde fark edilse cebimizden 1 lira çıkmadan sorun çözülecekti, benim olayı fark ediş şeklimde aracı ikinci sahibi amcamdan aldım, ilk sürüşte dedim ki amca şanzıman 2 ve 3. viteslerde kaçırıyor. ne olacak peki şimdi dedi? merak etme ben hallederim dedim ve toplam 1 ayda çözdüm olayı, tabi kendimin de bu işi Almanyada Zf fabrikasında öğrenmemden dolayı, şimdi sizin için tek yol eğer ki şanzımanı yaptırmak isterseniz size verebileceğim bir adres var. bu kişi Türkiyede bu tamiri benim haricimde yapabilecek ikinci ve son kişidir. eğer isterseniz size telefon ve adresini verebilirim, kendisi sorunu en kısa ve minimum maliyetle çözecek ve şanzıman ömür boyu garantili olacaktır.

geçmiş olsun tekrar

Meteg ustad merhaba ,
    yukaridaki mesajda bahsettiginiz ustanin iletisim bilgilerini bana pm atabilirmisiniz?
    bizim emektarin sanzimani bi gostermek isterim kendisine.
    tesekkurler

• Merhaba arkadaşlar 2012 s80 d2 selenoid arızası veriyor. Yetkili servis şanzıman beyni değişecek diyor. Bu parçayı ebay dan falan nasıl bulabiliriz acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.