VOLVO ORJINAL YEDEK PARÇA FİYATLARI ÇOK PAHALI FAKAT SON ZAMANLARDA YAN SANAYİ PARÇALARINDA VOLVO MODELLERİNDEDE PİYASADAN BULABİLME İMKANLARI MEVCUT BU YAN SANAYİ PARÇALARIN ORJINALİ GİBİ OLAN AYNI KALİTEDE PARÇALARDA MEVCUT VOLVO SAHİPLERİNİN EN ÇOK YAKINDIKLARI KONULARDAN BİRİDE PARÇA FİYATLARI DIR.
440 arkadaşım sanırım Volvo'nun artık yedekparçada pahalı olma gibi bir problemi yok demek istedin.. Belki haklı olabilirsin fakat Volvo'sunu seven birinin gidipte motorun önemli bir parçasına yan sanayi takacağını sanmıyorum.. Yan sanayi parçaların hem ömrü kısa olur hemde sağlam donanımada zarar verebilir.. Tabi kaçınılmaz olarak performans ve konfor düşüklüğünüde beraberinde getirir.. Çok öncede Volvo'ya yan sanayi kullanılabilirdi ama kullanan Volvo'cu çok görmedim.. Volvo servisleri belki az olduğu için olabilir ama ne zaman gitsem full dolu, Volvo'cular arabalarını servisinde tamir ettirir.. Tabi bu git servise boşa para bayıl demek değildir, mesela BOSCH Car Service v.b. özel servisler var (veya güvendikleriniz) yağ değişimidir, bilgisayar problemdir v.b. küçük işler için servisi tavaf etmeye gerek yok.. Fakat BOSCH'da v.b. bulamayacağım parçaları herzaman servisimde değiştirirm..
Benim yorumuma gelince;
Volvo'da yedekparça pahalı derdine girmeye gerek olduğunu çok düşünmüyorum, çünkü yedekparçaya pek gerek olmuyor.. Araba allahaşükür şuana kadar büyük arıza geçirmedi Turbo motor olmasına rağmen.. Yani Volvo'lar gerçekten sağlam araba.. Tek probleminiz süspansiyonla olacaktır, oda malum Türkiye yollarında tır süspansiyonu olsa dayanmaz.. Ön arka takımlar 2-3 kez değişti 120.000km de.. Gerçi okadar fazlada sayılmaz.. Bu arada yedek parçaya gerek olmasada kontroller fln biraz pahalı aslında Volvo'da yani servise girdinmi 100 civarı gözden çıkarıcaksın neredeyse..
Bilgilerinize..
Merhaba
Bence 120,000 km deki bi araba için 2-3 kez rot değişimi çok fazla. Bende 2001 model Toyota Corolla VVTi var.Bende istanbulda yaşıyorum. 98,000 km. de arabam ama üzerindeki rotlar halaa fabrika çıkışı. Şimdiye kadar hiç değişmedi. şu an bile değişmeye gerek yok. Ben volvo gibi bir arabada daha fazlasını beklerim. Gerçi ikiside c segmenti ama Volvo diyince dayanıklılık geliyor akla ve insan daha fazlasını bekliyor.