|
Voyager uyduları yolun sonuna geliyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
yolu sonu başlığı ile ben de helyosfere ulaştığını sandım.
-
Voyager 2 2018’de çıktı diye biliyorum zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
uzayin cok buyuk olmasi mi, insan yasaminin cok kisa olmasi mi, bazi buyuk sirlari hic ogrenemeden gidecek olmak en uzuldugum seylerden biri.
-
80'lerin teknoloji düzeyi ile imal edilmiş aygıtlar olduğu için, işlevleri açısından aynı zamanda demode olmuş aygıtlar da diyebiliriz.
Günümüz teknolojisi ile daha küçük, daha yetenekli ve daha uzun ömürlü uydular inşa edilmektedir.
Vayager uyduları, geçen zaman içinde, uzay araştırmacılarına önemli verileri ileterek, bilim dünyasına büyük katkılar yapmıştır.
Yeni Voyager'lerle büyük keşiflere adım atılması dileğiyle...
-
O zaman bizimle o ışıma dalgaları arasında nasıl bizle bağlantı kurabiliyor? çoktan devrelerinin yanması gerekmiyor muydu?
Ayrıca Güneşin çekiminden çıktı ise nasıl bize yetişebiliyor? Güneş sistemi, samanyolu ekseninde saatte 80.000km ile dönüyordu. eğer yörüngeden çıktı ise nasıl yetişebiliyor? şimdi kafam karıştı.
-
Sinyal verileri bozuma yaşamıyor, gücü zayıflıyor aradaki mesafe azaldıkça süre artıyor evet ama yanılmıyorsam zaten bir kaç kb veri gelebiliyor dünyaya sadece. Onu da devasa antenler ile kar tanesi büyüklüğünde (temsili) bir veriyi yakalamaya çalışıyorsunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir sonraki gezegen sıralaması 2146 yılında olacak. Yani biz muhtemelen göremeyeceğiz. Ama görmeyi çok isterdim. Bir kara deliğin ya da süpernovanın yakından görüntüsünü görmek isterdim. Gelecek nesiller çok şanslı olacak. Tabi biz de geçen asırdakine göre şanslıyız.
-
yaşarsam(zor) 169 yaşında olacağım.
13'ün karesi. uğursuzluğun doruk noktası olacağı için ben görmeyeyim daha iyi...
-
Evren ölçeğinde baktığında salına salına -aslında oldukça hızlı- o boşlukta gidiyorlar. Keşke şu makinelerin yaşadığı yolculuğu sanki oradaymışçasına görebilmek mümkün olsa. Kim bilir nelere tanık olmuştuk ve olacaktık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
uzayin cok buyuk olmasi mi, insan yasaminin cok kisa olmasi mi, bazi buyuk sirlari hic ogrenemeden gidecek olmak en uzuldugum seylerden biri.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X