|
ABD, tarihin en büyük roketiyle astronotları bu şekilde Ay’a indirecek
-
-
anlasilan starship aya ayri bir ucusla gidip burada orion ile bulusacak. bu durumda akla su soru geliyor: yukun cogunu starship tasiyacaksa devasa sls roketi ve orion kapsulu nicin var? milyarlarca dolar harcayip ayri dev bir proje yapmak yerine dunyaya donus dunya yorungesinde bekleyen isi kalkanli ikinci bir starship ile yapilabilirdi. sls projesinin niye topun agzinda oldugu, neden iptalinin planlandigi belli oluyor.
-
Aya gidilmediği iddiası her geçen gün kuvvetleniyor. O zaman çok kolay gidildi gibi gösterilmişti. Şu an onca teknolojiye rağmen neredeyse imkansız gibi görünüyor.
-
guten morgen herr müller :D
adamlar sovyetler ortadoğuyu da ele geçirmesin, avrupa elden gitmesin diye uydurdular palavrayı :D
-
O zamanlar iş sadece Ay'a ayak basmak içindi.
Şimdi ise üs kurmak için. O yıllarda Ay'dan toplanılacak her şey toplandı.
Ayrıca 1960 lardaki harcanan para ve insan kaynağı şimdiki ile karşılaştırılamaz.
1960 larda doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 400.000 kişi görev aldı.
Şu anki Ay projesinde doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 60.000 in üzerinde insan görev alıyor.
Para muhabbetine hiç girmeyelim. Çünkü 1960 larda harcanan para ile yeni devletçik kurulurdu.
Ayrıca Ruslar da büyük bir uzay roketi tasarlamış ancak ilk denemede başarısız olmuştur. Roketin geliştirilmesinde en önemli rol oynayan bilim adamının ölmesi üzerine, ve roketin aşırı pahalı olması sebebiyle Ruslar Ay'a insan taşıyacak roketin geliştirme projesini durdurmuştur.
İş tamamen para ve insan kaynağına bakar.
20 kişiyle de AVM dikersin 2.000 kişiyle de AVM dikersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 25 Kasım 2024; 0:56:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiçbir şey anlamadım ama güzel anlattın. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gelmiş tabi ki komplocular. Şen kahkahalarla gelenler ayrı bir güzel. Her zaman böyle kafam olmasını istemişimdir*
(* Şöyle ki; aya gidilmediği konusunda benim de şüpheye düştüğüm oldu. Ama dikkatle bütün kaynakları araştırınca aklıma yatana ulaştım. Aya gidilmediği sonucuna varsaydım bile gülerek ;) neşelenmezdim, aksine moralim bozulur, daha ciddiyetle anlatırdım bulduğum gerçeği.)
-
"Bu yorum tam bir tarihsel ve bilimsel bilgi yoksunluğu örneği. Sovyetler uzay yarışında zaten Sputnik ve Gagarin gibi başarılarla öncüydü; Amerika'nın Ay'a insan göndermesi ise bu yarışın zirve noktalarından biri oldu. Böyle büyük bir yalan uydurulup, hem NASA çalışanları hem bağımsız gözlemciler hem de rakip Sovyetlerce yalanlanmaması mümkün mü?
Ayrıca, "Ortadoğu"yu uzay yarışıyla bağdaştırmak da ilginç bir çarpıtma. Bu tür sığ esprilerle kendinizi kandırmak yerine biraz tarih ve bilim kitapları karıştırın; gerçekler sandığınızdan çok daha etkileyici."
Not1: Cahilsavar™ komutuyla Chatgpt'de el değmeden hazırlanmıştır:
https://chatgpt.com/share/6743e902-3594-8006-a701-4d0959fddae0
Not2: Cahilsavar™ komutunun çıkışı: https://forum.donanimhaber.com/nasa-kemer-sikiyor-ikinci-isten-cikarma-dalgasi-basladi--160010321
-
Aya gidildi ama 50 yıl önce orda gördükleri yüzünden bir daha cesaret edemediler çünkü evrende asla yalnız değiliz
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
O zamanlar iş sadece Ay'a ayak basmak içindi. Şimdi ise üs kurmak için. O yıllarda Ay'dan toplanılacak her şey toplandı. Ayrıca 1960 lardaki harcanan para ve insan kaynağı şimdiki ile karşılaştırılamaz. 1960 larda doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 400.000 kişi görev aldı. Şu anki Ay projesinde doğrudan ve dolaylı yoldan yaklaşık 60.000 in üzerinde insan görev alıyor. Para muhabbetine hiç girmeyelim. Çünkü 1960 larda harcanan para ile yeni devletçik kurulurdu. Ayrıca Ruslar da büyük bir uzay roketi tasarlamış ancak ilk denemede başarısız olmuştur. Roketin geliştirilmesinde en önemli rol oynayan bilim adamının ölmesi üzerine, ve roketin aşırı pahalı olması sebebiyle Ruslar Ay'a insan taşıyacak roketin geliştirme projesini durdurmuştur. İş tamamen para ve insan kaynağına bakar. 20 kişiyle de AVM dikersin 2.000 kişiyle de AVM dikersin. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X