Şimdi Ara

ABD, en güçlü nükleer olmayan patlayıcı için aradığını Türkiye’de buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ABD, en güçlü nükleer olmayan patlayıcı için aradığını Türkiye’de buldu
    Metal şekillendirme sektöründeki çalışmalarıyla yenilikçi çözümler sunan Repkon, savunma, havacılık ve uzay sanayisine yönelik stratejik ürünleriyle ilgi görmeye devam ediyor. Şimdi ise firmanın ABD’deki ayağı olan Repkon USA, ABD ordusu için Kentucky'de bir TNT üretim tesisi tasarlamak, inşa etmek ve devreye almak için 435 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

ABD’nin aradığı Türk savunma sanayisinden çıktı

ABD Ordusu, yaklaşık 40 yıllık bir aradan sonra dünyanın en güçlü nükleer olmayan patlayıcısı olarak kabul edilen Trinitrotoluen (TNT) üretimine yeniden başlıyor. TNT, el bombalarından son yıllarda oldukça talep gören 155 mm topçu mermileri ve yüksek imha gücüne sahip çeşitli mühimmatlarda kullanılıyor. Kentucky’de kurulacak yeni tesisle, ABD’nin TNT ihtiyacı için dışa bağımlılığı sona erecek.

ABD, en güçlü nükleer olmayan patlayıcı için aradığını Türkiye’de buldu
    Yapılan açıklamaya göre Repkon'un ABD'de faaliyet gösteren şirketi Repkon USA, ABD ordusu için Kentucky'de bir TNT üretim tesisi tasarlamak, inşa etmek ve devreye almak için 435 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Bu yeni tesisin de katkılarıyla ABD Ordusu, 2026 mali yılına kadar ayda 100.000 mermi üretmeyi planlamakta. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte artan mühimmat talebine yanıt vermek isteyen ABD, bu adımla savunma sanayisini daha güçlü bir hale getirmeyi planlıyor. ABD'de üretilen 155 milimetrelik mermilerin yüzde 30'u Teksas'taki bu üretim hatlarından sağlanacak.

Ayrıca Bkz.Çin, okyanuslara nükleer güç çarpanı getiriyor: Nükleer uçak gemisi geliştiriliyor!

Tümgeneral John T. Reim, Kentucky'deki yeni TNT tesisinin, ABD ordusunun “temel kaynaklara zamanında erişimini” sağlamak için ordunun mühimmat üretimini artırma stratejisinin bir parçası olduğunu söylerken “Bugün, 1986'dan beri sahip olmadığımız TNT üretiminin Amerikan topraklarına geri dönüşünün başlangıcıdır” ifadelerini kullandı.

Repkon hakkında

Repkon, metal şekillendirme sektöründe akıtarak sıvama (flowforming), kesme kuvveti ile sıvama (shearforming), rotasyonel soğuk dövme, kapalı/açık kalıpta sıcak dövme, sıcak uç konikleştirme proseslerinin (hot spinning) yanı sıra patlayıcı materyallerin sıkıştırılmasına yönelik inovatif teknolojiye sahip stratejik makine ile ekipmanları ve yüksek hassasiyetli üretim çözümleriyle dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahipleri tarafından tercih ediliyor. Repkon artantalebe yanıt vermek için Avusturya ve İsviçre'de faaliyet gösteren ve sivil patlayıcılar, askeri malzemeler ve mühimmat imhası alanında uzmanlığa sahip Bowas'ı satın almıştı.

Kaynak:https://abcnews.go.com/US/wireStory/army-us-restart-domestic-tnt-production-plant-built-115661268
    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/abd-careyi-turk-savunma-sanayisinde-buldu/3391385

• Esasında kısaca "konvansiyonel" deniyor ama günlük Türkçede çok yaygın bir kelime değil. Daha çok askeri ve stratejik bir jargon. Bir - nükleer, kimyasal, biyolojik - kitle imha silahları var; bir de klasik fiziksel kuvvete dayanan konvansiyonel silahlar. Aslında toplar, tüfekler, tanklar vb hepsi bu konvansiyonel kategorisinde.

• "Nükleer olmayan en güçlü patlayıcı" demek daha doğru gibi geliyor (bana yoksa şüphen mi var)

Ekleme:
    Dilbilgisi açısından söylemiştim. Türkçe'de "en büyük pozitif olmayan tam sayı" mı deriz yoksa "pozitif olmayan en büyük tam sayı" mı deriz meseleydi. Elbette ikincisi daha yaygın.

İngilizce ile Türkçe arasında bu konuda ayrım var, İngilizce'de bu sıralama kuralları daha katı kurallı. Orijinal haberde ifade şöyle: "most powerful non-nuclear explosive production" Türkçe'de bu sıralama olmuyor. Yapay çeviri ile insan çevirisi konusunda ipucu yakalamak isteyenlere büyük fırsat diyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 13 Kasım 2024; 11:43:19 >
  • Benim ülkemin kaynağından silah mühimmatı üretecek ler. Sonra gelip onunla seni beni vuracaklar...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Esasında kısaca "konvansiyonel" deniyor ama günlük Türkçede çok yaygın bir kelime değil. Daha çok askeri ve stratejik bir jargon. Bir - nükleer, kimyasal, biyolojik - kitle imha silahları var; bir de klasik fiziksel kuvvete dayanan konvansiyonel silahlar. Aslında toplar, tüfekler, tanklar vb hepsi bu konvansiyonel kategorisinde.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Tarım konusunda da konvansiyonel lafı çokça kullanılmaya başladı. Geleneksel demek işte , geleneksel tarım battı, genşler denişik yan dallara yöneldi gibi gibi.

• Vay be.. Demek TNT , RDX ten ve C4 ten daha güçlü bir patlayıcıymış.

• kraldostuz kullanıcısına yanıt
    hdp

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kraldostuz kullanıcısına yanıt
    Yaw amerikaya fabrika kuruyoruz, hemde silah fabrikası
    Neyini beğenemedin. Mis gibi ihracat 😀

• Hangi vekile ait fabrika. Köleliğe devamke bro.

Buradan yola çıkarak, aslında "klasik" demeye de gerek kalmadan "fiziksel kuvvete dayanan konvansiyonel silahlar..." şeklinde söylemek bile yeterli.

• eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var

• Bir kaynağımızı daha üç kuruşa hammadde ihracatı diye satacağız. Sonra üretilmiş mamülü binlerce kat pahalıya satın almak için kuyruğa girip onlarca taviz vereceğiz. Çünkü Yeni Türkiye Yüzyılı..

• adamlar aradıklarını bizden buluyor.

Konvansiyonel nükleer silahlar da var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.