|
ABD, en güçlü nükleer olmayan patlayıcı için aradığını Türkiye’de buldu
-
-
"Nükleer olmayan en güçlü patlayıcı" demek daha doğru gibi geliyor (bana yoksa şüphen mi var)
Ekleme:
Dilbilgisi açısından söylemiştim. Türkçe'de "en büyük pozitif olmayan tam sayı" mı deriz yoksa "pozitif olmayan en büyük tam sayı" mı deriz meseleydi. Elbette ikincisi daha yaygın.
İngilizce ile Türkçe arasında bu konuda ayrım var, İngilizce'de bu sıralama kuralları daha katı kurallı. Orijinal haberde ifade şöyle: "most powerful non-nuclear explosive production" Türkçe'de bu sıralama olmuyor. Yapay çeviri ile insan çevirisi konusunda ipucu yakalamak isteyenlere büyük fırsat diyebiliriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 13 Kasım 2024; 11:43:19 >
-
Benim ülkemin kaynağından silah mühimmatı üretecek ler. Sonra gelip onunla seni beni vuracaklar...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Esasında kısaca "konvansiyonel" deniyor ama günlük Türkçede çok yaygın bir kelime değil. Daha çok askeri ve stratejik bir jargon. Bir - nükleer, kimyasal, biyolojik - kitle imha silahları var; bir de klasik fiziksel kuvvete dayanan konvansiyonel silahlar. Aslında toplar, tüfekler, tanklar vb hepsi bu konvansiyonel kategorisinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tarım konusunda da konvansiyonel lafı çokça kullanılmaya başladı. Geleneksel demek işte , geleneksel tarım battı, genşler denişik yan dallara yöneldi gibi gibi.
-
Vay be.. Demek TNT , RDX ten ve C4 ten daha güçlü bir patlayıcıymış.
hdp
Yaw amerikaya fabrika kuruyoruz, hemde silah fabrikası
Neyini beğenemedin. Mis gibi ihracat 😀
Hangi vekile ait fabrika. Köleliğe devamke bro.
-
Buradan yola çıkarak, aslında "klasik" demeye de gerek kalmadan "fiziksel kuvvete dayanan konvansiyonel silahlar..." şeklinde söylemek bile yeterli.
-
Ne alakası var
Bir kaynağımızı daha üç kuruşa hammadde ihracatı diye satacağız. Sonra üretilmiş mamülü binlerce kat pahalıya satın almak için kuyruğa girip onlarca taviz vereceğiz. Çünkü Yeni Türkiye Yüzyılı..
-
adamlar aradıklarını bizden buluyor.
-
Konvansiyonel nükleer silahlar da var.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Benim ülkemin kaynağından silah mühimmatı üretecek ler. Sonra gelip onunla seni beni vuracaklar...
|
Esasında kısaca "konvansiyonel" deniyor ama günlük Türkçede çok yaygın bir kelime değil. Daha çok askeri ve stratejik bir jargon. Bir - nükleer, kimyasal, biyolojik - kitle imha silahları var; bir de klasik fiziksel kuvvete dayanan konvansiyonel silahlar. Aslında toplar, tüfekler, tanklar vb hepsi bu konvansiyonel kategorisinde. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X