Şimdi Ara

VPCF13M1E/H vs VPCEB3S1E/BQ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu 2 laptoptan birini 1-2 gün içerisinde alıcam. Ama biraz arada kaldım. F serisinin avantajları:
    İşlemci hızı 2.6 diğerinin 2.53
    Harddiski 7200 rpm diğerinin 5400rpm
    USB 3.0 var diğerinde USB 2.0
    Diğer avantajları full HD, büyük ekran ve blueray sürücü ki bu bu özellikler benim için çok önemli değil full HD olmasa da olur.
    Bu avantajlara baktığımda f serisi daha iyi gözüküyor. Ama E serisinin ekran kartı HD 5650, F serisinin GT 425M. Anladığım kadarıyla HD 5650 daha iyi bir ekran kartı. Acaba oyunlarda çok fark olurmu? Gerçi fazla oyun oynayan birisi değilim ama ekran kartı daha iyi olsa tabi daha güzel olur.
    F serisi makinaların çözünürlük yüksekliği sebebiyle gözleri yorduğu düşük çözünürlükte görüntü kalitesinin bozulduğu söyleniyor bu konuda fikri olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok mutlu olurum.
    Benim için ısınma durumu çok önemli. Acaba bu iki bilgisayarın ısınma problemi varmıdır?
    F serisinin kasası daha iyi gibi duruyor doğrumu düşünüyorum?
    F serilerinde fan sesinin sıkıntı olduğunu duydum bu modelde de böyle bi sıkıntı varmı kullanan arkadaşlardan yorum alsam güzel olur.
    Acil yorumlarınıza ihtiyacım var fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

• Yokmudur hiç cvp verebilicek birileri yav? Yarın almaya gidicem bu ikisnden birini ama hala karar veremedim hangisini alıcağıma. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. En azından bu iki modelde ısınma varmı onu söyleyin bari?
  • kucuk ekranda yuksek cozunurluk su anki isletim sistemlerinde tam performans vermiyor .
    siteler kuculuyor buyutuyorsun bozuluyor. simgeleri buyuttun tamam oldu saniyon.url yazma kutucuklari bile incecik kaliyor. isletim sistemlerinde cozunurluk uyum modu olsa belki olay oturur.
    cozunurlugu dusurunce ekran flulasiyor.
    ancak dusk cozunurluktede artik alternatif cok azaldi kaliteyi dusurduler.

dusuk cozunurlukte piyasanin en iyi ekrani samsung rf 510 dadir.
    ekran fiyatlari 200 dolara yakindir.
    diger bircok makine ekrani yurtdisida 50 dolardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_1608

Yokmudur hiç cvp verebilicek birileri yav? Yarın almaya gidicem bu ikisnden birini ama hala karar veremedim hangisini alıcağıma. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. En azından bu iki modelde ısınma varmı onu söyleyin bari?

Tam olarak, bu modelleri bilmiyorum ama C.tesi Sony VPCF13Z1E/B modelini aldım, ısınma sorunu yok ama fan sesi var biraz i7 işlemcili tüm notebooklarda biraz daha az biraz daha fazla fan sesi oluyor, bir gün önce Asus N53J almış iade etmiştim onda da vardı fan sesi ,sony de biracık daha bir tık daha fazla...
    Ama i5 işlemcilerin daha sessiz olduğunu düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

kucuk ekranda yuksek cozunurluk su anki isletim sistemlerinde tam performans vermiyor .
    siteler kuculuyor buyutuyorsun bozuluyor. simgeleri buyuttun tamam oldu saniyon.url yazma kutucuklari bile incecik kaliyor. isletim sistemlerinde cozunurluk uyum modu olsa belki olay oturur.
    cozunurlugu dusurunce ekran flulasiyor.
    ancak dusk cozunurluktede artik alternatif cok azaldi kaliteyi dusurduler.

dusuk cozunurlukte piyasanin en iyi ekrani samsung rf 510 dadir.
    ekran fiyatlari 200 dolara yakindir.
    diger bircok makine ekrani yurtdisida 50 dolardir.

Sana kesinlikle katılıyorum, yaklaşık 4 yıl önce aldığım Toshiba A100-847 model notebook um bozuldu Anakart sorunu çıktığı yaptırmadım masraf çok olduğu için...

Geçen cuma Akşamı, Asus N53J-208v model notebook aldım, orada inceledim ama ekranda jelatin falan vardı çok dikkat edemedim, birde mağaza kapanmak üzereydi acele ettim.
    Neyse eve geldim notebook u kurcalamaya başladım, ama bir şey rahatsız etti beni, çözünürlük... Bir şey vardı ama tam açıklayamıyordum, önceki toshiba laptop uma göre ekran tatmin etmedi beni, hemen babamın laptop u ile yanyana koydum, ikisinde de aynı donanımhaber sayfasını açtım karşılaştırıyorum evet 5.5 senelik Acer dan daha kötü görüntü, görüş açısında da sorun var. Sonra aynı şeyi kardeşimin geçen sene aldığımız laptopun da da denedim yine Acer daha iyi...
    Bunların üstüne, birde cuma günü 2200 e aldığım laptopun c.tesi 1800 küsür e düştüğü duyunca hemen koştum electroword e, sony VPCF13Z1E/B modelininde indirime girdiğini görünce gözümü kararttım Sony ile değişim yaptırdım...

Bu yazdıklarımı 2 gündür, forumda 3-4 farklı konuda da belirttim, yaşadığım tecrübeden başkaları faydalansın açısından...

1) Bir kere, butür cihazlar alacaksanız mağazanın kapanma saatine yakın almayın
    2) Orada çalışanlara danışarak hareket etmeyin ( N53j ile Sony arasında kaldım bana Sony de usb 3.0 yok dedi, Blue-ray yazıcı yok dedi ama varmış)
    3) Kesinlikle içinize sinmeyen en ufak bir nokta varsa o cihazı almayıni aldıysanız içinize sinen bir modelle değiştirin

• bende sırf ekran kalitesinden dolayı sony vaio aldım bundan önce E serisini almıştım ekranı berbattı , sonra gittim darty'nin kampanyasından F serisi aldım bu hem full hd hemde renkler ve görüş açıları cok daha iyi diğer notebooklara göre
  • Arkadaşlar bugün bende asusun n53j modelinden aldım. bnmki biraz uyduruk fiyat olarak son verebilcem rakamdı. Fazla araştırma şansım olmadı ama fiyat uygun gibi geldi sizlerinde yorumunu beklerim.

i7 740QM 1.73
    nvidia 425m (bu d11 destekliyomu?)
    4 gb ram
    sabit diski pek önemsemediğim için 320 gb yeterli hatta doldurmam nerdese imkansız ama 5400 rpm olması biraz kötü..
    fiyatı : 1800 tl Sizce nasıl ?
    Bu arada cihazı 2 saat önce kurdum. Kaba taslak değerlendiricek olursak hoparlörünün konusunu açmaya bile gerek yok 10 üzerinden 10
    tasarım olarak baktığımızda herkesin beyenisini kolayca kazanacağını düşünüyorum.

Bazı arkadaşlar fan sesinden rahatsız olmuşlar. Evet cihaz ısındığı zaman gerçekten sesli çalışıyor birincisi bnm için önemsiz, rahatsız olmuyorum ikincisi ise sanırım fanları bayağı büyük cihaz ısınmıyor ve ısınma probleminin olcağınıda sanmıyorum. inş bu konuda yanılmam. Asus kullanan bi arkadaşım yok. daha önce asusu hiç araştırmadım resmen iddaa oynadım bu akşam xD

Herkese selammm ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JiOxP -- 14 Şubat 2011; 18:30:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XH-M401 yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SONY VAIO VPCF13M1E/H bu cihaz bluray yazıyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaP

SONY VAIO VPCF13M1E/H bu cihaz bluray yazıyormu ?

Hayır o model sadece blueray okuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

yazan modeli varmı peki ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

yazan modeli varmı peki ?

VPC-F13ZZ8E modeli yazar diğer modellerde okuma özelliği vardir.
  • hocam lutfen bana yardım edin recovery ve disk bölme konusunda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.