Şimdi Ara

VPN'ler bir bir engelleniyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
9
Favori
46.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windscribe kullanıyordum 60gb paketi ücretsiz aldım diye ama mobilde bağlanmıyor artık. PC'de zar zor bağlanıyor onda da internet yavaş.

Ücretli vpn servisi alsak onlar da sorun çıkmaz dimi?
  • VPN engellenemez, VPS engellenemez demek çok yanlış bir uygulama. Kara liste beyaz liste uygulaması vardır, ISS'lere bu listeler verilir kara listede olan IP'lerin tamamı engellenir hatta ASN bazında engel yapılabilir. Beyaz listedeki VPN'lere ise giriş yapılır.

Bir diğer mesele de bu kadar yasaktan sonra internetin kural koyucuları ITU, Ripe, ETSI gibi kurumlar vardır. Bu kadar yasak uygulandıktan sonra bu kural koyucular gözümüzün yaşına bakmak Ripe, ISS'nin IP lisansını iptal etti mi bitti. ISS diye bir şey kalmaz ortada yani istediğimiz kadar VPN, VPS olsun. Bizi o sunucuya ulaştıracak bir ISS olmayacak ki? Örneği için Kuzey Kore'ye bakabilirsiniz ne Ripe de ne de ARIN'de Kuzey Kore'ye ait bir IP bulamazsınız çünkü küresel internet trafiğinden dışlanmışlardır. Aynısı ise yavaş yavaş İran için gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günlerde kimse farkında olmadı ama İran'lı bütün kullanıcıların Apple servislerine erişimi kesildi. Bu yasağı İran hükümeti değil bizzat Apple'ın kendisi koydu. Ayrıca Ripe'de İran'lı ISS'leri bloklamaya başladı. Artık İran hükümetinin yasaklamasına gerek kalmadı çünkü sansür öyle bir boyuta ulaştı ki kural koyucular dışarı atıyor. Peki Çin'e neden yapmıyorlar derseniz Çin için göze alamazlar, Çin'de 800 milyon internet kullanıcısı, yüzlerce ABD, Avrupa menşeili şirketler var. Çin'e böyle bir şey aynı zamanda onlarında çöküşü olur. Ama Kuzey Kore, İran'da böyle bir riskleri yok. Aynısı ülkemiz için de olur mu bilinmez ama sansür Çin boyutuna ulaşırsa olması mümkün. Birkaç Avrupa, ABD temelli şirket ülkeden ayrılır -ki zaten farkediyorsunuz iflas ettiği için ayrılanlar var- böyle bir karar da onlara zararı olmaz. Ve bu şirketler 80 milyon nüfusumuz olmasına bakmaz, niteliğimize bakar.

Bunlar çok ütopya diyenlerin elinin altında Google var araştırsınlar. Şu anda Ripe tarafından ISS'leri bloklanan İran var. Şu anda ki ülkede IP ve ASN sayısına bakıp not alın. Bir kaç ay sonra tekrar bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

VPN engellenemez, VPS engellenemez demek çok yanlış bir uygulama. Kara liste beyaz liste uygulaması vardır, ISS'lere bu listeler verilir kara listede olan IP'lerin tamamı engellenir hatta ASN bazında engel yapılabilir. Beyaz listedeki VPN'lere ise giriş yapılır.

Bir diğer mesele de bu kadar yasaktan sonra internetin kural koyucuları ITU, Ripe, ETSI gibi kurumlar vardır. Bu kadar yasak uygulandıktan sonra bu kural koyucular gözümüzün yaşına bakmak Ripe, ISS'nin IP lisansını iptal etti mi bitti. ISS diye bir şey kalmaz ortada yani istediğimiz kadar VPN, VPS olsun. Bizi o sunucuya ulaştıracak bir ISS olmayacak ki? Örneği için Kuzey Kore'ye bakabilirsiniz ne Ripe de ne de ARIN'de Kuzey Kore'ye ait bir IP bulamazsınız çünkü küresel internet trafiğinden dışlanmışlardır. Aynısı ise yavaş yavaş İran için gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günlerde kimse farkında olmadı ama İran'lı bütün kullanıcıların Apple servislerine erişimi kesildi. Bu yasağı İran hükümeti değil bizzat Apple'ın kendisi koydu. Ayrıca Ripe'de İran'lı ISS'leri bloklamaya başladı. Artık İran hükümetinin yasaklamasına gerek kalmadı çünkü sansür öyle bir boyuta ulaştı ki kural koyucular dışarı atıyor. Peki Çin'e neden yapmıyorlar derseniz Çin için göze alamazlar, Çin'de 800 milyon internet kullanıcısı, yüzlerce ABD, Avrupa menşeili şirketler var. Çin'e böyle bir şey aynı zamanda onlarında çöküşü olur. Ama Kuzey Kore, İran'da böyle bir riskleri yok. Aynısı ülkemiz için de olur mu bilinmez ama sansür Çin boyutuna ulaşırsa olması mümkün. Birkaç Avrupa, ABD temelli şirket ülkeden ayrılır -ki zaten farkediyorsunuz iflas ettiği için ayrılanlar var- böyle bir karar da onlara zararı olmaz. Ve bu şirketler 80 milyon nüfusumuz olmasına bakmaz, niteliğimize bakar.

Bunlar çok ütopya diyenlerin elinin altında Google var araştırsınlar. Şu anda Ripe tarafından ISS'leri bloklanan İran var. Şu anda ki ülkede IP ve ASN sayısına bakıp not alın. Bir kaç ay sonra tekrar bakın.
    Güzel bir yazı olmuş hocam yani ispden kastınız türk telekom'u küresel internet ağından yasaklanması sanırım. Bu sayede sadece Türkiye'de bulunan sunuculara mı girebiliriz yani? Yoksa direkt domainlere de erişim kesilir mi?

• Dolar 4

Euro 5

Benzin 6

Ülke ayvayı 7

Biz ne ile uğraşıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullandığım VPN'ye daha engel gelmemiş, chrome eklentisi ile takır takır giriyorum, nazar değmesin. Aman ismini vermiyeyim de, sabaha falan engellenir, belli olmaz bunların işleri..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyEfendi7

kullandığım VPN'ye daha engel gelmemiş, chrome eklentisi ile takır takır giriyorum, nazar değmesin. Aman ismini vermiyeyim de, sabaha falan engellenir, belli olmaz bunların işleri..
    En basitleri en sona bırakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 11 Nisan 2018; 20:30:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

En basitleri en sona bırakıyorlar.

Alıntıları Göster
    bekleyip görecez ama, basit olduğunu sanmıyorum
  • Ülkede yavaş yavaş Ripe'de kaydı bulunan bütün firmaların lisansları iptal edilir. Örneğin Radore'un lisansı iptal edildiğinde elinde IP olmadığı için bu forum dahil kapanır. Tabii en azından ülke içinde erişimi sağlamak isteyeceklerdir bu durumda Kuzey Kore gibi 10.X.X.X şeklinde domainlere IP verilir. Ülke içinde erişim devam eder ama yurtdışına çıkamayız, şu anda ülkede kullanılan public IP'lerin tamamına el koyulur.
  • Kullandığım browser'da hala sorunsuz çalışanlar var heryere serbestçe girip çıkıyoruz
  • Windscripe ve avira patlak. Ttnet fiber. Çalışanlar için pm alabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Dolar 4

Euro 5

Benzin 6

Ülke ayvayı 7

Biz ne ile uğraşıyoruz.
    Kardeşim güzel özetlemiş.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    teşekkürler aynen dediğiniz gibi open dns çalıştıda cloudflare çalışmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: antired

teşekkürler aynen dediğiniz gibi open dns çalıştıda cloudflare çalışmadı
    Ben 2 serverimda da cloudflare dns kullaniyorum ve gozle gorulur hiz farki oldugunu soyleyebilirim. cloudflare icin ikincil dns adresini de girdiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UranosOrc

Pm gönderdim

hocam pm atamadığımdan buradan yazayım. digitalocean 50 dolarlık hediye verdi ve 2 ay sonra bitiyor o sebeple kıyaslama için danışmak istedim.
    digitalocean 5 dolar ram 512MB işlemci özellikleri şöyle:
    quote:

rchitecture: x86_64
    CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit
    Byte Order: Little Endian
    CPU(s): 1
    On-line CPU(s) list: 0
    Thread(s) per core: 1
    Core(s) per socket: 1
    Socket(s): 1
    NUMA node(s): 1
    Vendor ID: GenuineIntel
    CPU family: 6
    Model: 62
    Model name: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2630L v2 @ 2.40GHz
    Stepping: 4
    CPU MHz: 2399.998
    BogoMIPS: 4799.99
    Virtualization: VT-x
    Hypervisor vendor: KVM
    Virtualization type: full
    L1d cache: 32K
    L1i cache: 32K
    L2 cache: 256K
    L3 cache: 15360K
    NUMA node0 CPU(s): 0

SSD de 20GB ve yazma hızı yeterli benim için 150MB/s rahatlıkla alabiliyorum.

pek bir detay bulamadım da, bu 1 euro'luk pakette işlemci ve RAM özelliklerini verme şansınız var mı?

bir de SSD performansları nasıl? yüksek ram gerektiren uygulamalarda direk swap alanı kullanabiliyor muyuz?

hiç sanal makina açmayı denediniz mi? çünkü okulda windows yüklü bilgisayar bulmak sıkıntı biraz, vm içine windows yüklemem gerekiyor çoğu programın linux karşılığı olmadığından.

bir de pratikteki veri aktarım hızları hakkında bilgi verebilir misiniz? örneğin okul ağında 50MB/s hızlara ulaşabilir miyim?

teşekkür ettim şimdiden...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    RIPE Avrupa

ARIN Amerika

APNIC Asya Pasifik

RIPE ve ARIN Kore IP adreslerini tahsis etmez.

APNIC bakar bu hizmete Kuzey Kore de ait pek çok IP adresi de Çin üzerinden kayıtlıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    1.1.1.1
    1.0.0.1
    bu şekilde değilmiydi
  • antired kullanıcısına yanıt
    Evet o sekilde.
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Biliyorum ben sadece örnek verdim. Kuzey Kore çünkü IP satın alamaz yasaklı, o yüzden Çin üzerine alıyordur. Bir de Kuzey Kore'de bazı web siteleri 10'lu lokal bloklardadır. Ülkemiz için bu ihtimal "şimdilik" uzak olarak görülse de perde arkasında yapılması istenenler ve yapılanlar bu şekilde devam ederse 10-15 yıl içerisinde bu ihtimal gerçeğe dönebilir.
    hocam bunu girdim bağlanmadı
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.