Website ve sunucu işlerinden pek anladığım söylenemez. Bu yüzden birkaç sorum olacak. Cevap verebilecek arkadaşların benim gibi temel seviyede olanların anlayacağı bir dil kullanması, sanırım yararlı olur
Olayımız şu;
bir hosting firmasında 8 adet web sitemiz var arkadaşlarla birlikte, bunlarda 3 tanesi kurumsal diğerleri de bireysel sitelerimiz. Biz bunları taşımak istiyoruz. Şuanki web hosting fiyatları biraz bizi zorladı. (Aslında seedboxlarımızda var hepsi aynı yerde olsun istiyoruz fiyatı düşürmek için) Kurumsal sitelerden biri yerel radyo ve max. 30 kişilik radyo hosting var.
3 Kurumsal (ASP) 5 Bireysel (Wordpress)
Sorum şu;
Şimdi biz Win2003 VPS alsak içinde Pleks 9.5de olsa, sitelerimizi oraya taşısak, wp sitelerimiz düzgün çalışır mı? Radyo için shoutcast veya windowsmedia kursak max 20 kişilik nasıl olur? Birde seedbox olarak kullanabilirmiyiz, hepsi biryerden olabilir mi? Mümkünmüdür?
Olma ihtimali varsa tercihimiz nasıl bir VPS donanımından yana olmalı. Günde girse 150 belki 200 kişi site başına. Olay radyoda bizim, gerisi önemli değil.
Olmama durumu söz konusuysa, bayi hosting alsak bütün sitelerimizi oraya koysak daha ucuz olur mu maliyet, hem herkes kendi sitesini kendi panelinden yönetir, şuan yönetim panelinde hepsi aynı yerde. biri bir şey yaparken diğerini bozabiliyor bazen hepimiz birbirimizden beteriz. Fikir verirseniz sevinirim.
Teşekkürler...
Merhaba ; Öncelikle şunu belirteyim web hosting konusunda hiç bir zaman ucuza kaçmamanızı size şiddetle tavsiye ederim.Bu hem sizin için hem de sizin müşterileriniz için en sağlıklısı olacaktır.Öyle ki artık piyasada yıllık 10 liraya her şey limitsiz diyerek host satan şahışlar bile var artık ben bunlara firma demiyorum malesef olsa olsa firmacık olur onlar.4 sene hosting sektöründe tamamen kurumsal bir şekilde shared hosting , vds , dedicated hizmeti verdim zamanında ama dediğim gibi piyasanın son durumları beni bu hosting sektöründen acayip derecede soğuttu artık günlük sigara parasını,okul harçlığını çıkarmak için bu işe giren liseli kardeşlerimiz bile var piyasada.Bu yüzden hosting hizmeti alırken hiç bir zaman ucuza kaçmayın ve sağlam kendini bu sektörde kanıtlamış firmalardan hizmetinizi alın.3-5 kuruştan kaçalım derken yağmurdan kaçarken doluya tutulduk hesabı olmasın yani demek istediğim şey bu umarım yanlış bir anlatım yapmamışımdır.
Diğer sorunuza gelirsek windows platform ASP dilini sorunsuz çalıştırabilirken wordpress,joomla,vbullettin vb. hazır php diliyle yazılmış sistemlerde sıkıntı yaratabiliyor.Her ne kadar düzgün ayarlanmış olsa da wordpress gibi hazır sistemleri windows platformda barındırmak bana göre tam olarak mantıklı bir çözüm değil çünkü windows platformda wordpress,joomla vb. sistemlerin seo eklentilerini tam randımanlı bir şekilde çalıştıramıyabilirsiniz.Bu yüzden ben size asp dili için Windows platform , php dili için de linux (centos) tabanlı işletim sistemi kullanmanızı tavsiye ederim.
Bayilik (reseller hosting) mi vds mi sorunuza gelecek olursak ; eğer siteleriniz çok aşırı bir şekilde hitli bir site değilse (yani bu ne olur her site günlük 250-1000 tekil hite sahip ise mesela) vds almanızı gerek olmayabilir.Reseller hosting sizin işinizi görecektir bu tür sitelere sahip iseniz.Ancak benim kafam ağrımasın başkasına gelen saldırılardan benim sitelerimin etkilenmesini istemiyorum ben derseniz o zaman vds (sanal sunucu) ve 1 adet statik ip adresi almanızı öneririm.
Size tavsiye olarak bunları söyleyebilirim.Eğer takıldığınız bir yer olursa konu altından belirtirsiniz tekrardan.Hayırlı geceler.
tavsiye VPS, fiyatta ucuza kaçmayın. megabit miktarına ve paylaşım sayısına dikkat edin.
quote:
Orijinalden alıntı: denizutku35
VPS ve Bayi Hosting Tercih Fikri
Merhaba,
Website ve sunucu işlerinden pek anladığım söylenemez. Bu yüzden birkaç sorum olacak. Cevap verebilecek arkadaşların benim gibi temel seviyede olanların anlayacağı bir dil kullanması, sanırım yararlı olur
Olayımız şu;
bir hosting firmasında 8 adet web sitemiz var arkadaşlarla birlikte, bunlarda 3 tanesi kurumsal diğerleri de bireysel sitelerimiz. Biz bunları taşımak istiyoruz. Şuanki web hosting fiyatları biraz bizi zorladı. (Aslında seedboxlarımızda var hepsi aynı yerde olsun istiyoruz fiyatı düşürmek için) Kurumsal sitelerden biri yerel radyo ve max. 30 kişilik radyo hosting var.
3 Kurumsal (ASP) 5 Bireysel (Wordpress)
Sorum şu;
Şimdi biz Win2003 VPS alsak içinde Pleks 9.5de olsa, sitelerimizi oraya taşısak, wp sitelerimiz düzgün çalışır mı? Radyo için shoutcast veya windowsmedia kursak max 20 kişilik nasıl olur? Birde seedbox olarak kullanabilirmiyiz, hepsi biryerden olabilir mi? Mümkünmüdür?
Olma ihtimali varsa tercihimiz nasıl bir VPS donanımından yana olmalı. Günde girse 150 belki 200 kişi site başına. Olay radyoda bizim, gerisi önemli değil.
Olmama durumu söz konusuysa, bayi hosting alsak bütün sitelerimizi oraya koysak daha ucuz olur mu maliyet, hem herkes kendi sitesini kendi panelinden yönetir, şuan yönetim panelinde hepsi aynı yerde. biri bir şey yaparken diğerini bozabiliyor bazen hepimiz birbirimizden beteriz. Fikir verirseniz sevinirim.