Şimdi Ara

VPU Recover Hatası Lüften Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum şudur.. Ekran kartını yeni almama raman (powercolor hd 4850) ilk gündern yani dinden beri bazı oyunlarda VPU Recover Hatası vermektedir çözümü nedir..?? oyanadığım oyunlar ise: Call Of Duty 2 bu oyunda sorun yok gayet güzel oynuyor ama colin mcrae dirt 2 oyununda VPU Recover Hatası vermektedir .. ama dedim kaldırmama gibi bi durumsa eğer NFS Shift'i kurdum çatır çatır oynadı ondada bir sorun olmadı neden neden neden ne olur bi çözümü olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirac06 -- 21 Şubat 2010; 11:11:02 >

• Gpu nun yani grafik islemcisinin zorlanmadigi oyunu oynarsan almazsin ama zorlandigi oyun oynarsan aninda bu duruma düşer. güç kaynağın yeterli mi önce onu öğren.www.cizgi.com.tr de güç hesaplayıcı var.
    Sonra varsa driverlari dene. vpu recover hatası sıcaklıktan olur genellikle... sicakliklarini everestten kontrol edebilirsin kart cok sicak degilse (70 derece gibi yada 100 derece gibi) vpu recovery i iptal edebilirsin ama 4800 serisinde vpu recover olayını hani hiç görmedim. Eğer sorunların devam ederse gonder garantisine
  • Ne yetersiz nede ısınıyor nerdeyse buz gibi kart ve powercolor hd 4850 iyi bir kart normalde dirt 2 yi rahatlıkla kaldırması gerekiyor ve kaldırıyor oyuna giriyorum araba gidiyor 3-4 saniye sonra bu lanet olsı hata çıkıyor. yazılımdan kaynaklanan bir şey olabilirmi?
  • VPU Recovery hatasını almanın sebepleri daha önce birçok forumda açıklanmıştı gene bir tekrar edeyim...
    •Birincisi ekran kartları artık yüksek güç tüketimi ile ön plana çıktı, kartlar hızlandıkça bir o kadar fazla güç tüketimi arttı. Bu yüzden ister Ati ister nVidia yongalı olsun PSU ekran kartı+sistemin genel bileşen ve donanımlarına yetebilecek düzeyde olması gerekir. Ati ekran kartları düzgün yeterli güç sağlanamadığı anda gelen sürücü komutlarını düzgün algılamıyor ve yapılan grafik proses'i hesapları bozuk işleniyor. VPU Recovery hatasını veriyor, çünkü Catalyst Control Center (CCC) var olan ekran kartını ve sürücüyü resetliyor, bir nevi sistemi yeniden başlatmadan ekran kartı ayarlarını sıfırlıyor. Bu hatayı almamak için sisteme fazlası ile yetebilen PSU satın almalısın. Ekran kartlarının Performans Kriterleri oynadığınız oyuna göre değişir.
    •İkinci dikkat edilmesi gereken durum ise Catalyst sürücü. Versiyonun ekran kartı ile ne kadar uyumlu olduğunu Ati/AMD sitesinde yer alan driver bölümündeki sürüm notları bölümünden (pdf) okuyabilirsin. Bazı Sürücüler sadece hot fix içerebiliyor bunları da zaten sürüm notlarında üretici belirtmiştir...
    •Bazende bu durumun; Güç kaynağı (Power supply) ile ilgisi olmayabilir, ekran kartının fan ayarında veya fanda bir sorun olabilir (fanlı bir model ise) fan motoru sabit donuyor olabilir. Genellikle ısı artıkca fan hızınında doğru orantıda hızlanması, artması gerekir, ayrıca Rivatuner veya benzeri kontrol yazılımları kurup, bu programlardan ekran kartı fan ayarlarının ve ısıların kontrol edilmesi gerekir. Bu programların birçoğu ayarlamalar yapmanda yardımcı da olacaktır. Kullandığınız model değilde, HD4870'in bazı modellerinde donanımsal problem nedeniylede bu sorunlar olabiyordu, kendi kartınız için bu konuyuda araştırmanız gerekebilir.
    •Yeni aldığınız ekran kartının driver, kurulumundan önce eski kartın ilgili driverini kadırmış olsanız bile (yani kuralına uygun bir şekilde) bazen eski program kalıntıları, REG. kayıtları problem olabiliyor. Yeni bir işletim sistemi kurulumu denemenizi de önereceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.