Şimdi Ara

Windows XP Boot (Lütfen Acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harddiskim 2 ye bölük, C: sürücüsünde WinXP 32 bit Proff. yüklü ve D: Sürücüdünde de WinXP 64 bit Proff. yüklü. Normal zamanda PC boot ederken dos ekranında hangi sistemin boot edileceğini soruyor ve istediğimi seçerek kullanabiliyorum fakat; C: sürücüsüne format attığım zaman makina D: sürücüsündeki WinXP 64 bit sistemini boot etmiyor. Dahası açılış ekranında bile göstermiyor.
    C: sürücüsüne tekrar WinXP 32 bit yüklediğim zaman yine açılış ekranında boot seçeneklerinde WinXP 64 bit uygulamasını göremiyorum (Boot seçenekleri hiç çıkmadan WinXP 32 bit boot ediyor).
    Benim istediğim: C: sürücüsüne format bile atsam D: sürücüsündeki WinXP 64 bit uygulamasını direkt çalıştırabilmek, C: sürücüsüne WinXP 32 bit i tekrar yüklediğimde (D: sürücüsündeki WinXP 64 bit sistemi silmeden) Boot seçeneklerinde her iki işletim sistemini tekrar görebilmek.

Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

• o şekilde bi özellik yok normal olarak ilk 32 bitlik xp kurup sonra 64 biti kurdugun için c sürücüsüne format aatınca boot secenekelr c sürücüsünde olduğundan boot dosysı silinir sen yeniden c sürücüsüne yeniden xp kursanda d sürücüsündeki xp yi algılamayacağı için boot seceneği sunmaz boot dosyasını sen kendin elle düzeltirsen ancak olur
  • bilgisayarım/çalıştır a mscongig yaz.
    orda boot bbölümüne gel... tum ön yuklemeleri denetler de. orda birde zaman bölümü var onuda 3 yap olsun bitsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gereqsiz

bilgisayarım/çalıştır a mscongig yaz.
    orda boot bbölümüne gel... tum ön yuklemeleri denetler de. orda birde zaman bölümü var onuda 3 yap olsun bitsin...

dostum yanlış anladın arkadaş zaen ikinci işletim sistemini açılışta göremiyor onu görmek istiyor yanlış bilgiler vermeyelim
  • kusura bakmayın..
  • PhaseR hocam, bir yol göstersen diyorum.
    Boot dosyalarını nereden nasıl yükleyeceğim.
  • autoexec.bat dosyasının içine yazsan olurmu acaba sadece bir fikir...?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Masaüstünde Bilgisayarım'a sağ klikle;
    Özellikler/Gelişmiş/Başlangıç ve Kurtarma/Ayarlar/Sistem Başlangıcı

Bu kısımda diğer işletim sistemi görünmüyorsa düzenle kısmına tıklayarak boot.ini dosyasını aç.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT

Bu satır zaten görünüyordur.Diğer işletim sisteminin görünmesi için şöyle bir yöntem deneyebilirsin.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="İşletim sisteminin ismi" /FASTDETECT

satırını ekle.Tabi "işletim sisteminin ismi" kısmına diğer sistemin tam adını yaz.
    Örneğin "WINXP 64 BIT" gibi...Yazdıktan sonra kaydedeceksin.Ayrıca 30 saniye görünme seçeneğini de kontrol et bu da seçili olmalı.

D'ye kurulu olduğu için sadece partition kısmını 2 yaptım.Bir dene istersen.

boot.ini dosyasına direk C:'nin içinden de ulaşabilirsin.

Ama tabi önce yukarda tarif ettiğim gibi bir kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 26 Ekim 2005, 22:16:39 >

• Sonuç nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Masaüstünde Bilgisayarım'a sağ klikle;

Bu kısımda diğer işletim sistemi görünmüyorsa düzenle kısmına tıklayarak boot.ini dosyasını aç.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT

Bu satır zaten görünüyordur.Diğer işletim sisteminin görünmesi için şöyle bir yöntem deneyebilirsin.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="İşletim sisteminin ismi" /FASTDETECT

satırını ekle.Tabi "işletim sisteminin ismi" kısmına diğer sistemin tam adını yaz.
    Örneğin "WINXP 64 BIT" gibi...Yazdıktan sonra kaydedeceksin.Ayrıca 30 saniye görünme seçeneğini de kontrol et bu da seçili olmalı.

Bunun çözmesi gerekir.

• AYNEN bilgisayarım/çalıştır a mscongig yaz.
  • Sonuç : En çok Win XP 32 biti kullandığım ve ençok bozulan sistem bu olduğundan. Önce 64 biti yükledim onun üstüne 32 biti yükledim. Artık 32 bite format atsamda 64 bit windowsum ve boot seçenekleri sapasağlam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Masaüstünde Bilgisayarım'a sağ klikle;

2. hardiskte ise partion 2 yerine başka bir yere ne yazacağız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.