arkadaşlar bu receiver kullanıyordum..(uydu pc ve tv bağlıydı) fakat şu an ses alamıyorum..diğer fonksiyonlar menü gösterimi uzaktan kumanda hepsi çalışıyor..hoparlör bağlantılarını kontrol ettim..acaba çıkışımı yaktım yada sigorta falan mı attırdım..bu işlerden anlayan bunu nasıl kontrol ederim.fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
öncelikle aynı sorun değişik bir marka recevier ile benim başımageldi ilk önce ses çıkışını kontrol eden röleler varmı varsa onların ayaklarında soğuk lehim olabilir ben sorunu oradan bulmuştum,paletler çekiyormu diye dinle,olmadı stk entegre yanmıştır
arkadaşa katılıyorum rölelerde soğuk lehimin yanında tetikleme sorunu da olabilir, tetiklese de rölelerin kontakları zamanla oksitlenip temassızlık yapabiliyor, tamamen dijital bir sorun da olabilir çünkü pioneer receiverler genelde çift entegre kullanıyor yani hepsini yakmış olman çok zor, sigorta olmuş olsa anfin komple susardı ama anfi katının beslemesinde ayrı bir sigorta var mıdır bilemem, çıkış yanmışsa sakın orijinal parçasını arama (pac serisi) tanesine 60 70 lira isterler sanyo üretir bunları da ama pioneer kendi adını basıp pac diye bir seri olarak çıkarır, stk olarak karşılıkları var hepsinin tanesi 20-30 lira civarı birebir aynı işi görür bulamazsan yardımcı olurum.