Şimdi Ara

Denon Avr-X2600 Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yıldır sorunsuz çalışan Denon Avr cihazım sürekli kendini korumaya alıyor. Kapanıyor açılıyor. Hiç bir şey bağlamadan çıplak çalıştırdım sorun devam ediyor. Servise gönderdim sorun yok elektrikte sorun vardır dediler geri gönderdiler. Elektrikçi çağırdım akımı ölçme, dalgalanmayı kontrol etme vs onlar da evdeki elektrikte sorun yok dedi.

Karşılaşan ya da önerisi olan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Onur-Ekiz O kullanıcısına yanıt
    Avr kendini hemen kapatıyor mu?
    Yoksa bir miktar açık kaldıktan sonra mı kapanıyor?

Eğer biraz çalıştıktan sonra kapanıyorsa belki bir ısınma problemi olabilir.

Denon AVR’lerde trafo kısmı genelde sol önde olur. Eğer o kısım çok ısınıyorsa ama baya ciddi sıcak olması lazım ki cihaz kendini korumaya alsın.

Bunun dışında diğer olasılık da voltajın dalgalanması olabilir. Gerçi elektrikçi sorun yok demiş ama gerçekten elektriğin dalgalandığı bir zamana denk gelmemiş olabilir elektrikçi.

Bizim evde de bazen gündüz saatlerinde benzer bir voltaj dalgalanması oluyor. Ve benim avr ve tv de kapanıyordu. Sonrasında Schneider elektric’in 1500 va’lık bir voltaj regülatörünü aldım. Hem tv hem de AVR’yi bağladım. Benim sorunum bu şekilde çözüldü.

Bu arada benim Sony tv bu tarz şeylere karşı daha hassas. Avr de arc ile tv bağlı olduğu için tv kendini kapatınca avr de kendini kapatıyordu. Ben iki cihazı da regülatöre bağlayınca çözüldü.

Ama sizin durumunuzda AVR hiç bir şey bağlı değilken de kapanıyormuş. Bu durumda AVR’nin güç kablosunu değiştirip denemek iyi olur diye düşünüyorum.

Bir sonraki adım da eğer bir uzatma kablosuna bağlıysa AVR’yi direkt duvardaki prize tek başına takmak hatta farklı bir odadaki prize takarak da denemenizi tavsiye ederim

Eğer evdeki başka prizlerde yeni bir güç kablosu ile de kapanma sorunu olursa AVR’de bir sorun var denilebilir.

Bundan tamamen emin olmak için de AVR’yi alıp bir eşin dostun evinde fişe takıp deneyebilirsiniz. Ama bu farklı ev aynı apartmanda ve sokakta olmasın. Çünkü bir sokaktaki tüm evlere genelde 3 ayrı faz gelir. Eğer bu fazlardan birinde sorun varsa aynı apartmanda yâda sokakta aynı sorunlu faza denk gelebilirsiniz ve sizi yanlış yönlendirebilir.

Eğer başka bir evde sorun çıkartmayıp sadece sizin evde sorun çıkarıyorsa o zaman sorun eve gelen elektrikte denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 9 Ocak 2025; 0:13:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bir süre çalışıp sonra kapanıyor ama sürenin bir standardı yok. Isınma sorunu da yok. Power kablosunu değiştirdim sorun düzelmedi. Başka odada başka prizde çıplak çalıştırdım sorun devam etti.
    Cihazı başka semtte başka evde denedim orda sorun çıkmadı. Regülatör almayı düşündüm gerek yok dendi. Elektrikçi 3-4 saat denemeler yaptı elektrikte sorun yok dedi. Dalgalanma var ama büyük değişimler degil. Her şeyi denedim herhalde :)))
    Düzelmedi, düzelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onur-Ekiz O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sabırlar diliyorum :))
    Bazen böyle saçma durumlar olabiliyor.

Bu arada AVR’yi başka semtte başka bir evde denediğinizde bir sorun yoksa Avr günahsız görünüyor. Ve sorun elektrikte gibi.

Bu arada emin olmak için soruyorum, avr kendi evinizde başka odada tek başına prize bağlı olduğunda AVR’ye herhangi bir hdmi yâda hoparlör kablosu bağlı mıydı?

Eğer hiç bir kablo bağlı değilken yine kapanıyorsa sorun kesin elektrik ile alakalı diyebiliriz.

Ben voltaj regülatörü olarak linkteki APC 1500va yani 750wattlık olanı kullanıyorum. Hem tv hem de avr bağlı.

https://www.se.com/tr/tr/product/LS1500-RS/apc-liner-1500va-otomatik-voltaj-reg%C3%BClat%C3%B6r%C3%BC-3-schuko-%C3%A7%C4%B1k%C4%B1%C5%9Fl%C4%B1-230v/

Gördüğüm kadarıyla sadece 1000va’lık olan model stoklarda var. Bence bu 1000va olanı alıp sadece AVR’yi bağlayarak deneyebilirsiniz.

Eğer tv büyük ise elektrik tüketimi de yüksek olacağından 1000 va, hem AVR’ye hem de tv’ye yetmeyebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon ses sisteminde ses sorunu.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.