Arkadaşlar merhabalar. Eniştemin yıllardır deposunda duran efsaneyi kullanmaya başladım fakat kumandadan güç verdiğim anda hafif sesi açılmış müzik seviyesinde NNNNNNNNNNN diye bir uğultu geliyor. Sadece Subwooferdan geliyor. Kolonlarda hafif tıslama var ama yanında oturunca hissedilen cinsten değil. Bunu cihaz içindeki eski komponentler değiştirilerek vs çözmek mümkün mü? Aylar sonra gelen edit; Arkadaşlar cihaz 15-16 senelik bir cihaz olduğu için lehim ve kapasitör sorunu olmuş. Armut üzerinden ankarada elektronik ile ilgilinen bir arkadaşın mesajı ile cihazı teslim ettim. Ve Güç soketinin lehimlerinden genel kontrole kadar her şeyi halledip verdi. Başlangıçta soğukken biraz uğultu yaptıktan sonra kesiliyor. Bunun sebebi de opamplarmış ve eski cihaz olduğu için çok pahalı olabileceğini söyledi. Cihazın içinin açıldığı videolar izledim. Her yere onlarca kapasitör koymuşlar. Amplifier da subwoofer içinde olduğu için kutunun iç sıcaklığını çok artırıyor ve lehimlere ve tabii ki kapasitör ömürlerine zarar veriyor. Audiophile olanların zaafını kullandıkları için ses kapasitörleri ile elden geçirmek güzel olabilir ama 3 değil 5 değil. Çok maliyetli olur. Japon kapasitörü ile devam. Bir ara açıp içindeki hepsini değiştireceğim ama ekipman lazım onun için de bakalım hayırlısı :D < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 4 Temmuz 2024; 22:4:3 > |
Bildirim