valla yeni civic gelsin hangisi olsa farketmez... rahat geçerim benim araba şu an 125 beygir civarında...
peki golf tsi'lerin 122hp olanları hakkında ne düşünüyorsunuz? Hiç yollarda veya ışıklarda denk geleniniz var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: vsoner
valla yeni civic gelsin hangisi olsa farketmez... rahat geçerim benim araba şu an 125 beygir civarında...
140hp verelim yada top speed diyelim...
140 lığı unutmuşum, o 1.8 hacminde kategori dışı.. 1.6 lardan bahsediyorum.. top speed de ise farkı açacağım için yeni civic yetişene kadar yol biter hem kafkasın arabası otomatik viteski hiç şansı yok
1,8 civiclerle de top speed değil ama rolling yaparım...
quote:
Orjinalden alıntı: vsoner
1,8 civiclerle de top speed değil ama rolling yaparım...
vsoner sana bir şey danışcam, aracındaki son susturucu ile aldığın ses nasıl ve polislerle problem yaşıyor musun? aynı şekilde muayenede? bir soru daha:) yaptıkların kaça mal oldu ?
caucass aracına uygulattığın chiptuning hangi markanın ürünü? superchips v.s. gibi bununla birlikte şanzımanın yazılımıyla da oynama gerekebiliyormu,uyumsuzluk gibi bi sorun çıktı mı ortaya? ve son olarak da yakıt tüketiminde düşüş oldu mu,yani alt devirler de kuvvetlendi mi,yoksa sadece üst devirlerde mi hissedilir bi güç artışı var? egr iptali yaptırdın mı? zannediyorsam bu iptal yazılımla da mümkün,diğer yolu ise valfin contası boyutlarında bir plaka kesilip takılması idi.. saygılar.. ababa sana da selam..
forumdaki bi topicde chiptuninguzmanı isimli arkadaş bir şahsın sorusuna aracın otomatik vites ve de atmosferik motorluysa mod. işine girme demişti.. ve bildiğim kadarıyla vtec2lerde beyin değişmeden chip uygulanamıyor.. eğer mümkünse Türkiye'ye dönüşte araca chip tuning uygulatıp,K&N kutu içi hava filtresi taktırmayı,EGR valfi iptali ve de katalitik konvertör iptali(kat.ın yerine susturucu ve de lambda sensörü yerine de yanıltıcı) yaptırmayı ciddi anlamda düşünüyorum.. geriye de bi tane palio sporting bulmak kalıyor
Aleykümselam rallier_61. Nerelerdesin yaw? Bak şimdi selam verdin, hemen seni borçlu çıkarayım: Anlaşılan yurdumuzun dışındasın... O zaman benim bagaj kapağının iç kısmı için halılı döşeme bakabilir misin? Tabi zahmet olmazsa ve vaktin varsa? Şimdiden teşekkürler....
yurdun dışında,arabistanın içinde bi çöldeyim..burası bizim araçların 100 çıktığı sürede 200 üzeri hızlara çıkan V8 motorlu canavarların revacta olduğu bi memleket,kaldı ki şehre pek çıkmam,çıksam da yapacak bişe yok oto aksesuarcı namına bişe de göremedim..ama bagaj kapağının o hali benim de canımı sıkıyor,ben o kapağın stop lambaları tarafındaki iki boşluğa kapı fitili bişe takmayı düşünüyorum,en azından kullanışlı olsun tek parça halıflez uygulamak pressleme olmadan pek mümkün görünmüyor,ancak 2 parca olarak,acaba çamaşır kolası işe yarar mı ben o parçaya ne burda ne de orda denk gelmedim,aksi bi durumda kaçırmazdım ya da diğer bir çare oraya namazlık takmak
Forumda hondaski rumuzlu bir arkadaş var. Kendi arabasında orada döşeme olduğunu yazmıştı. İnanamadım. Resim falan koy dedim. Belki yanlış anlamış olabilir iye de düşünmüyor değilim. Hatta Ankarada bi aksesuarcı ismi de vermişti ama, resmini görmeden teşebbüse geçmeyeyim diyorum.
gerek izolasyona gerek de görünüme faydası olur o parçanın..ama bulması dert,hele bi Tr'ye dönelim de gerisi Allah kerim..
boyrhomboidea; egzoz ile aldığım ses çok rahatsız edici değil, henüz polislerle bir sorun yaşamadım. Eğer arabandan tam kapasite performans almak istiyorsan egzoz ara borularını 51mm çapına büyütmeli, cai dediğimiz soğuk hava filtre kitinden ve headers denilen egzoz manifoldundan takmalısın. bunların hepsi bana 1 milyara maloldu. Araç muayenesinin günü dolmadığı için henüz gitmedim. 19 nisanda gideceğim, arabamın orjinal egzoz sistemi kömürlükte duruyor. Eğer sıkıntı çıkarsa orjinal egzoz sistemini taktırıp yeniden muayeneye girerim. muayene sırasında yaşayacaklarımı burada sizlerle paylaşırım...
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Aleykümselam rallier_61. Nerelerdesin yaw? Bak şimdi selam verdin, hemen seni borçlu çıkarayım: Anlaşılan yurdumuzun dışındasın... O zaman benim bagaj kapağının iç kısmı için halılı döşeme bakabilir misin? Tabi zahmet olmazsa ve vaktin varsa? Şimdiden teşekkürler....
abi ben senin bu halıyı çindeki arkadaşa bile sordum, orijinalinde orada halı olmuyormuş galba, çocuk o kadar araştırmış rastlayamamış, o modeller galiba halısız üretilmiş
quote:
Orjinalden alıntı: rallier_61
caucass aracına uygulattığın chiptuning hangi markanın ürünü? superchips v.s. gibi bununla birlikte şanzımanın yazılımıyla da oynama gerekebiliyormu,uyumsuzluk gibi bi sorun çıktı mı ortaya? ve son olarak da yakıt tüketiminde düşüş oldu mu,yani alt devirler de kuvvetlendi mi,yoksa sadece üst devirlerde mi hissedilir bi güç artışı var? egr iptali yaptırdın mı? zannediyorsam bu iptal yazılımla da mümkün,diğer yolu ise valfin contası boyutlarında bir plaka kesilip takılması idi.. saygılar.. ababa sana da selam..
rallier_61 , Ben öğretmenim, izmirde "motor meslek lisesinde" derya deniz bir hoca var, adamın anlamadığı konu yok, kıl olduğum, arabamı kimseye elletmediğim için, arabayı ona götürdüm, kendisine güvenim sonsuz, ne yaptığını nasıl yaptığını bilmiyorum ama araba oldu bir fişek, zıplıyo valla , zaptedemiyorum , hocanın dediğine göre 15-25 HP arası artmış, ama bana çok daha güçlü gibi geliyor, hocanın dediği yakıt tüketiminin bir miktar artacağı idi; ancak tam tersi düştü, soğuk havalarda yükelmiş gibiydi ama şimdilerde çok iyi şehir içi 7 litrelerde dolaşıyor
anladım,biraz dost işi olmuş yani bu yakıt olayı da eskiye göre gaza daha az basma gereksiniminden olsa gerek.. donanımsal hiçbirşey yapılmadı yani aracına..teşekkürler..
Valla yakıt olayı bende çok iyi , forumda aynı değerlere ulaşan sadece bir arkadaş vardı