caucass aracına uygulattığın chiptuning hangi markanın ürünü? superchips v.s. gibi bununla birlikte şanzımanın yazılımıyla da oynama gerekebiliyormu,uyumsuzluk gibi bi sorun çıktı mı ortaya? ve son olarak da yakıt tüketiminde düşüş oldu mu,yani alt devirler de kuvvetlendi mi,yoksa sadece üst devirlerde mi hissedilir bi güç artışı var? egr iptali yaptırdın mı? zannediyorsam bu iptal yazılımla da mümkün,diğer yolu ise valfin contası boyutlarında bir plaka kesilip takılması idi.. saygılar.. ababa sana da selam..
rallier_61 , Ben öğretmenim, izmirde "motor meslek lisesinde" derya deniz bir hoca var, adamın anlamadığı konu yok, kıl olduğum, arabamı kimseye elletmediğim için, arabayı ona götürdüm, kendisine güvenim sonsuz, ne yaptığını nasıl yaptığını bilmiyorum ama araba oldu bir fişek, zıplıyo valla , zaptedemiyorum , hocanın dediğine göre 15-25 HP arası artmış, ama bana çok daha güçlü gibi geliyor, hocanın dediği yakıt tüketiminin bir miktar artacağı idi; ancak tam tersi düştü, soğuk havalarda yükelmiş gibiydi ama şimdilerde çok iyi şehir içi 7 litrelerde dolaşıyor
caucass hocam mümükünse bir ara video çekebilir misiniz? çok merak ettim aracınızın hızlanmasını...
videoyu çektimde yüklemeyi beceremiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: vsoner
boyrhomboidea; egzoz ile aldığım ses çok rahatsız edici değil, henüz polislerle bir sorun yaşamadım. Eğer arabandan tam kapasite performans almak istiyorsan egzoz ara borularını 51mm çapına büyütmeli, cai dediğimiz soğuk hava filtre kitinden ve headers denilen egzoz manifoldundan takmalısın. bunların hepsi bana 1 milyara maloldu. Araç muayenesinin günü dolmadığı için henüz gitmedim. 19 nisanda gideceğim, arabamın orjinal egzoz sistemi kömürlükte duruyor. Eğer sıkıntı çıkarsa orjinal egzoz sistemini taktırıp yeniden muayeneye girerim. muayene sırasında yaşayacaklarımı burada sizlerle paylaşırım...
Fiyat bana göre uygun, açıkçası aracımın biraz daha agresif olması için katlanabileceğim bir masreaf, beni düşündüren bu polis ve muayene işi, çünkü mesleğim gereği pek fazla boş vaktim yok, sök tak muayeneye git vs. yapamam o yüzden, silencerli son susturucu alıp sesi muayene öncesi kriterler içine sokabilir miyim acaba. Muayeneden sonra konu açıp bilgi verirsen sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: caucass
o-100 süren ne durumda mesela şu an, veya son hızın mı arttı? biraz daha aydınlatsan bizi?
quote:
Valla yakıt olayı bende çok iyi , forumda aynı değerlere ulaşan sadece bir arkadaş vardı
Ben ?
quote:
Orjinalden alıntı: atoprak
quote:
Valla yakıt olayı bende çok iyi , forumda aynı değerlere ulaşan sadece bir arkadaş vardı
Ben ?
quote:
teknik değerleri versen meraktayım?
valla teknik değerler derken neyi kastettiğini bilmiyorum , araba zaten seriydi, hızlanmada değişiklik olup olmadığını pek farkedemiyorum, ilk aldığımda 205 km ye çıkabilmiştim, chipten sonra aynı yolda 227 ye kadar çok rahat hızlandı, belki daha giderdide ; ama ben tırstım daha fazla basmadım, en ilginci bu performans artışına karşın yakıt azaldı,
Valla arkadaşlar şunu söyliyeyim.1.si Palio Mk1 1.6 HL 103 HP ile '02 Civic ES7 1.6 Vtec ES 110 HP'yi drag olarak denedik.Ve Vtec farkına güvenerek ve bundan önce çoğu 1.6'yı geçmiş olmama güvenerekten kalktık ama geçemedim.Fakat Palio öyle aman aman da fark açmadı.Aşağı yukarı onun arka kapısında gittim denebilir.Son süratte ne olur bilemem ama benim aracım max.200-205 km/h yapıyor ve ötesine gitmiyor ama hızlanışı gayet iyi. Fiat'ın şu 1.6 motorunu küçümsemeyin derim.Palio-Siena'larda gerçekten güzel gidiyor o motorlar.
2.olarak Chip'ten bahsedilmiş ondan haberim yok.Eğer Civic chipliyse Palio'yu geçmesinde zaten bir anormallik yok.Ama standart 1.6 HL 103 ile standart 1.6 Vtec 110'u kaldıracak olanlar fazla da umutlanmasın derim.Tamam Vtec farkı var;iyi gidiyor hızlanıyor araç ama küçük 1.6 araç karşısında ağırlıktan kaybediyor.
3.olarak Palio 1.6'lar 105 değil 103 Hp.
Hâlâ da Palio'nun dragda aldığına inanmayan varsa birşey demiyeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
Valla arkadaşlar şunu söyliyeyim.1.si Palio Mk1 1.6 HL 103 HP ile '02 Civic ES7 1.6 Vtec ES 110 HP'yi drag olarak denedik.Ve Vtec farkına güvenerek ve bundan önce çoğu 1.6'yı geçmiş olmama güvenerekten kalktık ama geçemedim.Fakat Palio öyle aman aman da fark açmadı.Aşağı yukarı onun arka kapısında gittim denebilir.Son süratte ne olur bilemem ama benim aracım max.200-205 km/h yapıyor ve ötesine gitmiyor ama hızlanışı gayet iyi. Fiat'ın şu 1.6 motorunu küçümsemeyin derim.Palio-Siena'larda gerçekten güzel gidiyor o motorlar.
2.olarak Chip'ten bahsedilmiş ondan haberim yok.Eğer Civic chipliyse Palio'yu geçmesinde zaten bir anormallik yok.Ama standart 1.6 HL 103 ile standart 1.6 Vtec 110'u kaldıracak olanlar fazla da umutlanmasın derim.Tamam Vtec farkı var;iyi gidiyor hızlanıyor araç ama küçük 1.6 araç karşısında ağırlıktan kaybediyor.
3.olarak Palio 1.6'lar 105 değil 103 Hp.
Hâlâ da Palio'nun dragda aldığına inanmayan varsa birşey demiyeceğim.
Vtec2 lerin 218 de 5inin bitmesi geleneksel birşeydir... sizin aracınız 205 i geçemiyorsa bence bir sorunuz olabilir... ben 4 kişi full bagaj ile 210 gitmiştim.. ama sonrasında korktum ve devam etmedim... tek kişi olsaydım 5 biterdi.
Palio'ya da civicle aynı ağırlığa getirecek kadar ilave ağırlık koyarak tekrar kalkın bakalım noolcek???
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Palio'ya da civicle aynı ağırlığa getirecek kadar ilave ağırlık koyarak tekrar kalkın bakalım noolcek???
Hocam o zaman 106 Gti'a da aynı ağırlığı koyalım;Vtec II'yle aynı ağırlık olsun..Ne anlamı kalacak ki bundan sonra..Sonuçta Palio hafif olmasıyla geçiyor işte Civic'i.
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Hocam o zaman 106 Gti'a da aynı ağırlığı koyalım;Vtec II'yle aynı ağırlık olsun..Ne anlamı kalacak ki bundan sonra..Sonuçta Palio hafif olmasıyla geçiyor işte Civic'i.
ozaman siz civicden fazla ağırlıkları sökğn koltukları falan belki geçersiniz
ben palio'nun şansı olabileceğini düşündüğümden zaten konuyu buraya açtım, neticede bir boy kadar fark olmadığına göre başabaş sayılabilir, konuyu açan benim ve araç standart, chipti vsydi konu dağılınca eklendi konuya.
causcass: teknik vs değer derken yani süre bastın mı aracın hızlanmasını ölçtünmü veya aracı dynoya bağlayıp tork/hp eğrisine baktın mı demek istedim, gerçi çok açıktı bence anlaşılması ama açıklaması bu. Araç seri vs bence çok kişisel kalıyor, tabi aracın sahibini tatmin etmesi en önemli şeydir ama siz bu konu içinde tam sayı vererek bir hp artışından bahsettiniz ben de bunu merak etmiştim teşekkürler.
valla o hikayelerden hiç anlamam ama araba fişek gibi fırlıyor
quote:
valla o hikayelerden hiç anlamam ama araba fişek gibi fırlıyor
Hocam benim; lafın özünü çakıyor işte Hatice değil netice hesabı
Çaktırma bende "chip" var yani artı 15 HP
şöyle bir yorumun vardı da, 15hp senin tahmini değerin o zamAN?:)
heralde o değer kafkasın kafasından salladığı veya onu kandıranın söylediği bir değerdir. bu forum araba, modifiye konuları üzerinde bilgili ve meraklı kişilerin yoğun olmadığı bir forum olduğu için kafkas kardeşim burda rahat konuşuyor. yoksa bir çiple 1600 cc stok arabada 15 beygir alınmayacağını söylemezdi. honda forumlarında kafkasın borusu ötmez, pek sevilmez sürekli ban'lanır.. en rahat yazdığı forum burası olsa gerek nasılsa anlayan yok ya üfür babam üfür
quote:
Orjinalden alıntı: vsoner
heralde o değer kafkasın kafasından salladığı veya onu kandıranın söylediği bir değerdir. bu forum araba, modifiye konuları üzerinde bilgili ve meraklı kişilerin yoğun olmadığı bir forum olduğu için kafkas kardeşim burda rahat konuşuyor. yoksa bir çiple 1600 cc stok arabada 15 beygir alınmayacağını söylemezdi. honda forumlarında kafkasın borusu ötmez, pek sevilmez sürekli ban'lanır.. en rahat yazdığı forum burası olsa gerek nasılsa anlayan yok ya üfür babam üfür
vsoner benim sayılarla konuşan gerçekleri ortaya ispatlarıyla döken yerlere de dahil olmam lazım, pm atar msın? benim ilgimi çeken arkadaşın aldığın değer vs değil zaten, madem aldın 15hp fazlalık, onu nerede gördün diye bir soru soruyorum ben bir zamanlama, bir dinamo değeri vs...