Şimdi Ara

VÜCUT GELİŞTİRME (protein tozu ve a.asit hk.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: osstation

Bu kadar bb'ci bulmuşken bende fiyatları sorayım. Salona ne kadar ödüyorsunuz ve hangi ildesiniz?

Ben 4-5 ay önce aylık 80 ytl veriyordum ama çok ağır geliyordu fiyat. İstanbul Kartal'dayım, 50 ytl civarı biryer bulsam uygunmudur. Yoksa daha ucuzu da varmıdır?

benim tavsiyem akmerkezin oralardaki vegese git veges en eski vucut geliştirme salonlarından biridir ve oradaki hoca türkiyedeki en ünlü vucut geliştirme sporcularını çalıştıran hocadır. aylıkta 90 ytl çok uygun bi fiyatta sırf vucut geliştirme aletleri vardır. Her turlu aleti bulabilirsin. Zaten vucut geliştirme hillside gibi sosyetik yerlerde yapılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: No fear

Ya beyler bu protein tozunu alma biçimi konusunda herkes farklı şeyler söylüyo ?

-kimisi bodyden sonra alınır diyo..
    kimisi bodyden önceki ve sonraki gün alınır diyo ..off ise alınmaz diyo..
    kimisi bodyden önce ve sonra alınır diyo..

bunun doğrusu nedir ??

protein tozları kana daha çabuk karışır antreman sonrasıda protein ne kadar hızlı kana karışırsa iyidir kas yapımı için.antreman öncesi alırsan pek fazdası olması.yani antreman öncesi protein alırsın ama tavuktan falan alırsın ama tozu antreman sonra almak gerek ben takip ettiğim gördüğüm bildiğim kadar bu böyle.protein tozunu antremandan yarım saat falan sonra almak için kullan.diğer protein ihtiyaçlarını başka şeylerden alırsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: ColdShadow

protein tozu ve amino asitler vücudun yeterli proteini sağlaması için gereklidir. %100 doğal olmasa da meyve yerine aldığınız vitamin hapları ne kadar doğalsa bunlar da o kadar doğal denilebilir. steroidlerle karıştırmamak gerekir. Protein tozları vs. nin doğru kullanımda hiçbir zararı olmaz. Ama fazla yükleme yaparsanız karaciğere büyük zararlar verdirebilirsiniz.

Amino asit ve protein tozu kilo almak için kullanılmaz, kas yapmak iöçin kullanılır. gerçi kaslar oluştukça ağırlığınız da doğru orantılı olarak artar. Çok zayıf, kilo sorunu olanlar zaten bunları değil karbonhidrat tozlarını kullanır.

İlk 2-3 ay kullanılması gerekmez fakat eğer yeterli miktarda protein alamıyorsanız hemen de kullanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü protein olmadan kas yapamazsınız.

Güzel yazmışsın...

*Bi de bildiğim kadarıyla kişi çok zayıfsa proteinden önce karbonhidrat kullanıp kilo almalı önce diye biliyorum.. bunlar protein tozlearına göre daha ucuz oluyo... 2.5 kilosu 120 ytl

http://www.sporservis.com/pinfo.asp?pid=1201

• quote:

quote:

protein tozu ve amino asitler vücudun yeterli proteini sağlaması için gereklidir. %100 doğal olmasa da meyve yerine aldığınız vitamin hapları ne kadar doğalsa bunlar da o kadar doğal denilebilir. steroidlerle karıştırmamak gerekir. Protein tozları vs. nin doğru kullanımda hiçbir zararı olmaz. Ama fazla yükleme yaparsanız karaciğere büyük zararlar verdirebilirsiniz.

Amino asit ve protein tozu kilo almak için kullanılmaz, kas yapmak iöçin kullanılır. gerçi kaslar oluştukça ağırlığınız da doğru orantılı olarak artar. Çok zayıf, kilo sorunu olanlar zaten bunları değil karbonhidrat tozlarını kullanır.

İlk 2-3 ay kullanılması gerekmez fakat eğer yeterli miktarda protein alamıyorsanız hemen de kullanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü protein olmadan kas yapamazsınız.

Güzel yazmışsın...

*Bi de bildiğim kadarıyla kişi çok zayıfsa proteinden önce karbonhidrat kullanıp kilo almalı önce diye biliyorum.. bunlar protein tozlearına göre daha ucuz oluyo... 2.5 kilosu 120 ytl

karbonhidratla kilo almaya gerek yok. kiloda protein tozuyla alınır. zaten kişi hem protein tozunu kullanıp hem çalışırsa kilo alacaktır doğal olarak

• Vay arkadaş,herkes birden kimyager olmuş forumda.

Bak şimdi güzel kardeşim sen beni dinle,3 ay civarı oldu diyosun başlayalı,zaten temel programı tamamlamışsındır,vücudun hamlığını atmış ve hafiften kütle olma yolunda ilerliyosundur.

Protein tozu hakkında konuşalım önce ; Bu tarz protein yüklemeleri kişi eğer normal beslenme programında aksaklıklar yaşıyorsa kullanılır.Yani sen vücudunun günlük protein ihtiyacını çeşitli besinlerle karşılayamıyorsan bunu kullanmalısın,zira vücuda giren fazla protein idrarla dışarı atılır,hiç bir işe yaramaz anlayacağın.Paran ziyan olur.

Aminoasit olayı ise şöyledir ; Bunlar genelde tablet(hap) şeklinde olur,antremandan önce ve sonra yutulur,önemi şudur,antremanda yıpranan kasları antreman sonrası tamir etmek,yapısını kuvvetlendirmek.Aynen buda protein tozu gibi fazla alınırsa idrar ve ter yoluyla dışarı atılır.

Önemli nokta şudur,kilona ve programına göre kullanacağın miktarı belirlemek.Zira günde 12 tane hap yutanda var,8 tane yutanda var,buna da hocan karar verir artık.

Her zaman söylerim yine tekrarlayacağım,bu spor sanıldığından çok daha fazla ''Disiplin,Beslenme,Vakit,Özveri ve Çalışma '' gerektirir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bilge_Yavuz_Metin

quote:

quote:

Güzel yazmışsın...

karbonhidratla kilo almaya gerek yok. kiloda protein tozuyla alınır. zaten kişi hem protein tozunu kullanıp hem çalışırsa kilo alacaktır doğal olarak

Peki karbonhidrat tozu ne işe yarıyo tam olarak ..

• quote:

Orjinalden alıntı: Bilge_Yavuz_Metin

quote:

Orjinalden alıntı: osstation

Bu kadar bb'ci bulmuşken bende fiyatları sorayım. Salona ne kadar ödüyorsunuz ve hangi ildesiniz?

Ben 4-5 ay önce aylık 80 ytl veriyordum ama çok ağır geliyordu fiyat. İstanbul Kartal'dayım, 50 ytl civarı biryer bulsam uygunmudur. Yoksa daha ucuzu da varmıdır?

benim tavsiyem akmerkezin oralardaki vegese git veges en eski vucut geliştirme salonlarından biridir ve oradaki hoca türkiyedeki en ünlü vucut geliştirme sporcularını çalıştıran hocadır. aylıkta 90 ytl çok uygun bi fiyatta sırf vucut geliştirme aletleri vardır. Her turlu aleti bulabilirsin. Zaten vucut geliştirme hillside gibi sosyetik yerlerde yapılmaz.

Akmerkez bana çok uzak, evime yakın yerler arıyorum. Sadece fiyat hakkında biraz fikrim olsun diye sormuştum.

• çok şey bildiğini sanıp hiç bir şey bilmeyen arkadaşlar var malesef aramızda... işin acı tarafı 1-2 yıldır bu sporu yapıyorum demeleri...
  • çok şey bildiğini sanıp hiç bir şey bilmeyen arkadaşlar var malesef aramızda diyen arkadaşlar doğruları yazsa da biz de bilgilensek !!
  • quote:

çok şey bildiğini sanıp hiç bir şey bilmeyen arkadaşlar var malesef aramızda diyen arkadaşlar doğruları yazsa da biz de bilgilensek !!

daha ne yazalım bütün bb sporunun inceliklerini anlattık daha ne istiyon ogrenmek
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

quote:

Orjinalden alıntı: hamiltonyen

beyler ben bu işi 1.5 senedir yapıorm ve inanın hemen herşeyi biliyorum yani hem okumaktan hemde gittiğim salondaki türkiye şampiyonları-balkan şampiyonları sayesnde...eğer biri çok kalınlaşmak istemiosa sadece fit bi vücut istiosa bi kere protein e hç bulaşmasın hele ki zayıfta deile hç gerek yok.doğal ve bilinçli olarak beslensn yeter işte idmandan 3 saat önce karbonhidrat bol bol 1 saat önce protein bazlı içicekler idman çkışnda hemen sıfır yağ max protein ile hç ilaca gerek kalmadan istediği vücudu yaparlar..istersnz pm den ulaşablrsnz bu konuda daha yrıntı verirm.
    amino ya gelnce amino yağ yakar elbet içinde carnitine var ama asıl amacı o deidlri..ben liquid amino mega forte kullandm ama kilo falan vermedm ne gibi faydası olur aminonun dersenz size bildiinz gaz verir enerji verir dayanıklılığınızı arttır 3 set 8 tekrarı 3 set 10 tekrar yaparsnz kasa daha çk yüklenrsn kas güçlenr..veya daha ağır kilo basarsn amino sayesnde kası büyütrsn..amacına göre deişr ve en önemlisi insandan insana deişir metabolizma farkından dolayı..ben şöşe şöle çalışırm snde böle yap ayı gibi olrs die bşi yok..tabki bazı temel şeyler vardır ama kendne en uygun şeyi kendin deneyip bulcaksn..mesela amino idman sonrası iç diyen var gece yaterken iç diyen var protein de öle sen kendn deneyip bulucan bunu..ama bunun için tabi belli bi süre bu işle uraşman lazm..hangi hareketn nere yaradığını kendi vücudunu yeme düzeniini tanıdkça max yarar sağlarn bu spordan..ama dedim gibi eğer çk bşi istemiorm işte birz şeklleniyim 8 tam barfix basablym bana yeter diosn hç ilaca bulaşma derm çnkü hem karacierne yazık hmde bıraknca kötü olu gerçi hçbşi alma bıraknca gene kötü oluo ama öbür türlü daha beter olur

Bildiğini sanıyorsun ama hiç bir şey bilmiyorsun , kullanıcıları yanıltma.

Hocam yanlışsa lütfen doğruları yazın da biz de öğrenelim..

İlk paragragtakilerle başlayayım o zaman.
    Sıfır yağ almak diye bir şey yoktur özellike sağlık için kalbinin , eklem yerlerinin omega yağlarına ihtiyacı vardır , zayıflamak isteyenlerinde zaten yağ yakımı için bu yağlara ihtiyacı vardır. Amino hakkında bilgi vermesi için amionunun ne olduğunu bilmesi gerektirir. Amino asit anlayabileceğiniz ifadeyle proteinin yapı taşıdır 1 protein yanlış hatırlamyorsam 27 çeşit amino asitten meydana gelir ve bunların 9 tanesi bizim için hayati önem taşır bu her amino asitin kendine has özellikleri vardır sadece bunlardan biri olan l-carnitine yağ yakıcı enzimleri salgılamamızı sağlar. Mesela yılan zehri de bir amino asit çeşididir ama bize uygun olmadığı için zehirlenmemize neden olur. Amino asitler yapı blokları olup,vücutta protein üretirler. Bütün yaşayan canlıların yapılarını oluşturan proteinlerdir. Proteinler,insan vücudunda adale, bağlar, tendonlar, organlar, bezler, tırnaklar, saç, safra ve idrar hariç tüm vücut sıvılarının üretiminden direkt sorumludur. Proteinler kemiklerin büyüme ve gelişmesinde esas rol oynarlar.Enzimler,hormonlar ve genler işlevleri için proteinlere ihtiyaç duyarlar. boğazından geçen yumurta sindirimden sonra proteinler peptit bağlarınan ayrılır ve karaciğer , böbreke geçerek amino asitlerine ayrılarak kana karışır. Megaforte en iyi kas yapıcı amino asit ürünlerinden biridir işe yaraması için beslenmenin çok iyi antrenmanın şiddetli olmalı saat 22,30 gibi yatağa girerken içilmeli en az 7 ye kadar uyunmalı 6 saatlik rem uykusuda çekilmeli ki Gh üzerinde nasıl bir etki bıraktığını anlayasın. Amino asitin Güç ve enerji verici bir özelliği yok genel kullanım amacı yukarıda saydığım saatker süren amino asit ayrımı ile vücudun uğraşmayacağında kana çok hızlı karışır ve antrenman sonrasında ki protein ihtiyacını hemen karşılar. Günlük alış saatleri kişiye göre değişmez amacı bellidir vücudun proteini acil duyduğu dönemlerde alımı yapılır. Kafana göre alırsan işe yaramaz. Güç ve enerjisi az olan sporcu yeterli karbonhidrat ve yağ almıyor demektir amino asit ve protein tozu ona şifaa olmaz. Kas inşaa etmek isteyen adam günlük olararak kilosunun 4 katı karbonhidrat ve 2 katı protein almak zorundadır. İyi bir antrenör ve sıkı disiplinli çalışma ile senede 5-8 kg arası kas inşaa edebilir. Beslenemeyen birinin yapmaya çalışacağı şey beslenmeye çalışmaktır çünkü bu ürünler adı üzerinde beslenme destek ürünleridir gün içindeki beslenmenize destek olması amacıyla üretilmiştir. Örnek vermek gerekirse antrenman biter bitmez 30-35 gr protein almalısınız protein tozum yoksa 10 yumurta beyazı ve 200 gram patates ile 400ml %100 üzüm suyu yerim ki salonda terli terli pek çekilmiyor o yüzden protein tozundan destek almam gerekir. Yanında da kas onarımını hızlandırmak için glutamin ve Atp Adp dönüşümü creatine ile beslenmemi desteklerim.
    Karbonhidrat tozu denen şey Gainer dır. Bir öğünde yiyeceğiniz her şeyi muhteva eder. Çok yağlandırdığı ve şeker oranı fazla olduğu için ben tercih etmiyorum onun yerine beslenmenizi düzeltin daha iyi kilo alırsınız.

quote:

çok şey bildiğini sanıp hiç bir şey bilmeyen arkadaşlar var malesef aramızda diyen arkadaşlar doğruları yazsa da biz de bilgilensek !!

Terbiyesizlik etme arkadaşım. Aylardır zaten sağlıklı yaşam bölümünde yazıyorum. İşim gücüm var aynı şeyleri tekrar yazmak zorunda mıyım ?. Yukarıya da yazdım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 3 Eylül 2008; 16:50:12 >

• bende bir yıldır gidiyorum salona butür ilaçlara kesinlikle bulaşma onun yerine proteinli gdalara yönel et.yumurta gibi abartı derecesinde ye tabi eritecek kadarda çalış.kesinlikle kasa dönüşüyor bu yediklerin
  • protein diyetlerinden ve protein ilaçlarından en iyi dalgıçlar anlar. ben de uzun zaman kullandım diyafram kası için, özellikle nefes tutucular için hayati önem taşır.

protein ilaçlarının kullanımı için profesyonel bir dalgıçla görüşebilirsin. uzun zamandır ben de dalıyorum ama bu konuda hocalarım daha iyi.
  • Tşkler ersin.. orda şaka olsun diye arkadaşa kzımıştım

http://www.metu.edu.tr/~guney/bb/protein.html

http://www.vucutgelistirme.net/yardimcibesin.asp

• ersin hocam 1-2 şey dışda ne farkı var göremedm ama bilgi için saol bayadır uraşıyosn galba bu işle teşşekr ederm.

ama bşi merk ettim metabolizma fark yaratmaz mı hiç yani oke aminoyu gece yatmadan önce almak falan tamm düzenli uyku tamm ama 1.90 100 kg adamla 1.70 60 kg adam aynı şeyi mi çalşır yada 50 yaşndaki adamla 20 yaşndaki adam aynı şeyi mi çalışr ben onu demek istemştm.kimsei yanıltmaya çalıştıım yok bildklermi yazdım düzenli beslenme falan filan diye...benm bildiim herkesn metabolizması farklı olduu için herkezn max fayda sağlama sistemi farkı olablr bunu da anca kendi keşfedeblr yanlışsam düzelt lütfen ben böyle biliorm..benm gittiim yerde her gün yani bildiin 7 gün gelp tek bölge yapan adam var 2 günlük 3 günlük program yapan var...omuz-bacak...omuz-biceps falan yapan adam var yani demek istediiim şeyi umarm anlatablmşmdir..
  • Hafif kas yapmak için protein yahut steroid gibi şeylere ihtiyacın yok. Belki hafif kas kavramın farklıdır bilemiycem.
  • Hafifd kas kavramı bile kişiden kişiye değişir... eğitimli normal bi insan azı yeterli bulurken... kroların abartı vucutlara hasta old.nu bilerek... hafif vucud yapmış biri onlara yeterli gelmez... ben bile hafif derken ne kaar kaslı vucud dan bahsediyorum onu bile bilmiyorum
  • arkadaslar bende aslında bu karbonhidrat tozu kullanmayı düsünüyorum ama cım sadece kilo almak vücudum sekil olarak cok iyi ama sıkıntı stresten vb. sebeplerden dolayı su iki ayda cok kilo verdim. salona gitmiyorum zten vaktim yok ama evde kendimce calısıyorum mekik şınav ve ağırlıklarla. sormak istedigim spora gitmeden bu tozları kullansam zararlı olurmu ve kilo almak için bi faydası olurmu bilgilendirirseniz cok sevinirim.
  • kardesim benım bende olaya soyle yaklasmak ıstıyorum belkı bıraz alakasız olcak ama sen sımıdı atıyorum fit bir vucudun oldu maraz ali pzsiyonundasın diyelim agzı süt kokan bırınden dayak yersen tum emeklerın o proteın tozların nolcak?

dıceksınkı ben sadece goruntu ıstıyorum kavga dovus benden uzak dursun belkı burda bana cok karsı cıkanlar olcak ama eger normal ve ıdare eder bır vucudun varsa emın ol bela gelıp senı buluyor sen hıcbırsey yapmasan bıle sana catan oluyor..

bak ben bellı bir suredır JEET KUNE DO sporuyla ugrasıyorum hıc dısardan destek almadım her anteramnamımdan once sut ıcıtım sonrasındada ıctım gunde yaklasık 2 lıtre sut tuketıyorum + dıger besınler emın ol iyi dovuscek duzeyde bır vucudum ve bır kızı heyecanlandıracak sekılde durusum var kendınle ovunuyor falan dıyenler olcak ama zaten forum falan kullanmıyorum baktım kafan karısık yazayım dedım zaten ısmımı falanda vermıyorum yanı kesınlıkle kendımle ovunmuyorum

yasım 20 boyum 1.81 kilom 75

sana tavsiyem kendıne bır spor secıp bu kesınlıkle bence fıtness bb falan olmamalı JEET KUNE DO basta olmak uzere kıck box yada box onerebılecegım sporlardır boyle bır spora basla hem cok guzel tatlı sert bır vucudun olsun hemde ayakta kalmayı ogren (amac yanında kız arkadasın varken vucudunu sergılemek degıl yanında kız varken 3 kısının arasında ayakta kalıp ıbretı alem ıcın show yapmaktır bızzat tescıllıdr)

unutma Avrupa dahıl dunya capında en cok ılgı gosterılen do sporlarından bırı kurucu brucee le olan ve 26 sporun en can alıcı yanlarından alınarak wıng-tzun unun ustune kurulan bu spor sana hem vucut hem dovusmeyı ve bunlarının yanı sıra saglam bır karakter ve ıyı hayat felsefesını asılıyor..

umarım dusuncelerıme aksı yorumlar yazılmadan once yazdıklarım ıyı ıdrak edılır

saygılar..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.