Şimdi Ara

VUMETRE (LM386 ve LM3915 Kullanılarak Yapılan 10 Kanallı Wumetre (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
5.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam devreyi kurdum fakat 2 tane kanal çıkışındaki ledler yanmıyor onları kontrol edeceğimde bir şey sormak istiyorum. bunlar sesin şiddetine göre sırayla mı yanıyor yoksa hepsi bir andamı?
  • Hocam devreyi kurdum. Board üzerine kurdum da, board da sıkıntı varmış hallettim. son bir sorum olcak. benim devremde 9.ve 10. kanallarda uzun süreli yanma söz konusu oluyor. bu kanallar sesin ilk çıkış kanalı bildiğim kadarıyla. pot ile hassasiyet yapıyorum bu seferde son kanallara kadar iletim olmuyor. anlatabildim mi bilemiyorum. yani bir müziği açtığımda sesin büyüklüğüne göre yanmaya başlıyorlar. devre kusursuz çalışıyor fakat pot ile oynuyorum işte ilk çıkıştaki ledlerde yanıp sönsün diye fakat bu sefer de son kanalların ledlerine yetişmiyor iletim (: ne yapmam lazım?
  • Siz zaten ilk çıkıştaki ledleri sinyal ile doyurmuşsunuz ki,, diğer ledlere geçmiş. diğer ledlerde yeterli sinyali aldığında son 2 led yanıp sönmeye başlar..
    Söylediğiniz değişik bir durum.. yani su dolu bir bardak var,, 10led yanıyor,, bardağın altını görmezden gelip 2 ledin sönmesi garip bir durum.
    Şöyle bir fikir aklıma geldi,, 3 bacaklı yani ortak anotlu led kullanarak, ledlerin aktif olmasını sağlıyabilirsiniz.
    ortak anot uçları 12v diyelim,, katot ucunun birisini 11. bacağa diğerini ise 17. bacağa bağladınız misal. 11. bacakta kırmızı yanarken,, 17.bacağa sessinyali geldiğinde sarıda yanacağından ledinizin rengi değişecektir.
    http://www.yildirimelektronik.com/EN/Genel/Magaza_yeni.aspx?F6E10F8892433CFF1A9547B61DAFFE2AA7DE728C67538960
    http://mcdn01.gittigidiyor.net/3723/5-mm-Bicolor-Kirmizi-Yesil-Led-3-bacakli__37236035_0.jpg

• tyfnbr kullanıcısına yanıt
    Ben Şemada Kanalları Yanlış Yazmışım Şemada 10. Kanal 1. Kanal Olacaktı. Kusuruma Bakmayın. Senin 9 ve 10 Dediğin kanallar Aslında 1. ve 2. Kanallar Yani Ses Sinyalinin İlk Uğradığı Kanallar Bu Kanalların Uzun Süreli Yanması Normaldir Çünkü En Ufak Bi Ses Sinyalinde Dahi En Baştaki Kanallar Yanacaktır. Tabi Bu Hassasiyeti Sesin Yüksekliğinden ve Devremizdeki Potansiyometre ile Ayarlayabilirsiniz.
    Ayrıca Devreyi Çalıştırmışsınız Memnun Kaldıysanız Ne Mutlu Bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan YILMAZ -- 30 Aralık 2013; 16:35:30 >
  • merhaba arkadaşlar
    zamanında ne emekler harcadım şu vu metre içinn bır bılsenız ama sonunda emegımın karşılığını aldım

yaptığım vumetrenın son vıdeosu yapalı tam bır yıl oldu ve hala sorunsuz bır sekılde kullanyorum

http://www.youtube.com/watch?v=ynCBPi8U-2A&feature=youtu.be

yapılısıda ımzamda mevcud saygılar herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 30 Aralık 2013; 17:04:46 >
  • Arkadaşlar Çok Şükür Vakit Bulup Devreyi Bitirdim Resimlerini Ekliyorum Devreyi Delikli Plakete Kurdum Ve Plakette 2 Aynı Devre Mevcut. Biraz Büyük Yere Kurdum Devreyi Ama Olsun Tablonun İçinde Zaten Görünmeyecek Proje Tam Anlamıyla Bitince Tekrar Resim ve Video Ekleyeceğim
    İyi Çalışmalar Saygılar..
     VUMETRE (LM386 ve LM3915 Kullanılarak Yapılan 10 Kanallı Wumetre VUMETRE (LM386 ve LM3915 Kullanılarak Yapılan 10 Kanallı Wumetre VUMETRE (LM386 ve LM3915 Kullanılarak Yapılan 10 Kanallı Wumetre VUMETRE (LM386 ve LM3915 Kullanılarak Yapılan 10 Kanallı Wumetre VUMETRE (LM386 ve LM3915 Kullanılarak Yapılan 10 Kanallı Wumetre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan YILMAZ -- 2 Ocak 2014; 14:17:46 >

• Transtörler en fazla 4 adet paralel led yaksa,, ortalama 3 led. 90mA. hesap sonucu 12v ile 4 paralel led 1.2w drenç istiyor, 2w desek. yani 5w taşdrençler biraz yer kaplamış durumda,, bc yerine bd241-240 türü birşey olsa,, bu transtörün 20katı güç verebileceğinden,, taş drençler öyle iş görebilir.
    Neyse; Lehim+proje tasarım+işçilik çok sağlıklı ve temiz bir çalışma olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Transtörler en fazla 4 adet paralel led yaksa,, ortalama 3 led. 90mA. hesap sonucu 12v ile 4 paralel led 1.2w drenç istiyor, 2w desek. yani 5w taşdrençler biraz yer kaplamış durumda,, bc yerine bd241-240 türü birşey olsa,, bu transtörün 20katı güç verebileceğinden,, taş drençler öyle iş görebilir.
    Neyse; Lehim+proje tasarım+işçilik çok sağlıklı ve temiz bir çalışma olmuş.

Emin Bey Lehim, Proje, İşçilik ve Tasarımı Beğenmenize Sevindim Taş Dirençlere Gelince Ben Çıkışlara 8-10 Adet Civarlarında Beyaz Kesik Baş LED Bağlayacağımdan 2Wlık Dirençler Aşırı Derecede Isınma Yapacağından Osebeple 5Wlık Taş Direnç Takmış Bulundum. Dediğim Gibi Devre Yapacağım Projede Kasanın İçerisine Gizlenmiş Olacağından Boyut Çokda Önemli Değil Aslında Yorum İçin Ayrıca Teşekkür Ederim.
    İyi Çalışmalar Diliyorum..

• 8-10 adet tek çıkışa paralel bağlarsanız 250mA eder,, kullandığınız transtörler max100mA. tek çıkışa 3erli seri, 3grup paralellerseniz toplamda (9led) 90mA yapar.
    kurtarır.
  • Evet BC556 Max 65 Volt 100mA Güce Sahip Yalnız Sizin Önerdiğiniz BD241-240 Tarzı Transistörler NPN Tip Bana Bu Devrede + Polariteli PNP Tip Transistör Gerekli Oyüzden BC556 Kullandım. Devrenin Çıkışlarına 10 Adet Beyaz Kesikbaş LED Kullanacağım. 20mA x 10 Çıkışta En Az 200mA Güce Sahip Transistör Kullanmam Gerekliyde Haklısınız Ama Böyle Denedim Yaklaşık Olarak 3 Saat Devreyi Aktif Bir Şekilde Çalıştırdım Transistörlerde Isınma Dahi Olmadı Sanırım Bağladığım 5W Taş Dirençler Transistörü Koruyor Diye Düşünüyorum
  • Cihan YILMAZ kullanıcısına yanıt
    Selam. Burada Lm386 yerine,, elimde fazlaca tda2822m var,, olurmuhttp://www.electronica.ro/audio/TDA2822M.gif
    http://www.tacallbook.org/~ta1cd/old/atolye/lm386.gif ikiside audio amplifier,, birisi 1x 350mW diğeri 2x400mW (stereo) gibi görünüyor.
  • Arkadaşlar konuyu hortlattım ama bu konu güzel bir konu :)
    BC556 ların yerine BD244 kullanılsa olmaz mı? daha fazla LED veya Şerit LED bağlamak için...
  • MOST WANTED GÖKHAN kullanıcısına yanıt
    Olur tabikide,, polaritesi uygun olması önemli, npn veya pnp olarak.. bd yeterli gelmez ise 2sc5200 veya 2sa1943 kullanılabilir...
    farklı bir konuda " vumetre çıkışına serit led baglamak " gibi bir konuydu, orada bc yerine bd, bd yerine daha güçlü transtor kullanilinca nasıl olacağını anlatan arkadaş vardı... o konuyu bulursanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_81828537/tm.htm

Sanırım konu bu.
    Cihan YILMAZ arkadaşımıza ne oldu acaba? Bu konuyu tamamlayıp video ekleseydi güzel olurdu.
  • Arkadaşlar bence Led VU Meter ile hiç zaman Kaybetmeyin Bakın Bu işlerde ileri seviyede Profesyonel Çalışmaları olan Onursal Hocam Benim için 2 Proje yaptı.
    Bakın Aşağıdaki Şemayı inceleyin Led vu Meter ler ile doğru seviye ölçümü Asla YAPAMAZSINIZ. Zıp zıp zıplarlar. Giriş Sinyal Seviyelerini Tam ve Doğru olarak görebilmek ve Müziğin Gerçek Dansını izlemek isterseniz DIN PPM veya EBU DIGITAL PPM yapın. Aşağıda iki Farklı Anfide Technics ve AKAI anfide Modifiye (Bant Genişliği Arttırılmış) ve Technics de DIN PPM - 40.. +3db AKAI de EBU DIGITAL PPM -57..0 db arası ölçeklendirilmiştir.Siz DIN PPM in Dansını izleyin Led vu Metere bir daha bakmassınız.Tabiki Dünyada TEK Evet evet yanlış okumuyorsunuz Hiç bir Ev Anfisinde EBU DIGITAL PPM yoktur, Bendeki Hariç, Ayrıca EBU DIGITAL Oldukça Maliyetli Profesyonel Seviye ölçüm Devresidir.

VUMETRE (LM386 ve LM3915 Kullanılarak Yapılan 10 Kanallı Wumetre

[YOUTUBE]https://youtu.be/5Z4O3L6Pm6A[/YOUTUBE]
    [YOUTUBE]https://youtu.be/ntU_W9gzv9I[/YOUTUBE]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 11 Şubat 2016; 19:30:05 >

• Beni yanlış anlamanızı istemem ama bu forumda veya internet aleminde vumetre yapanların bir çoğu ( buna ben de dahilim :) ) profesyonel anlamda vumetre devresi istemiyor zaten. Sizin dediğiniz gibi bu devrelerin bir çoğu LED leri zıp zıp zıplatırlar. Bizimde amacımız sesin dB seviyesini ölçmek değil, ışığı sesin şiddetine göre zıplatmak :D Sizin de devreniz birçok devreden farklı bunu kabul ediyorum.
  • Benim önceliğim Kalite dir, Tabiki Oyuncak ,hiçbir kriterleri olmayan basit devrelerle oynayanlara da saygı duyarım Bu forumda paylaşım yapan birçok arkadaşımız DIN PPM ve EBU DIGITAL den bihaberdir. Umarım arkadaşlarımız araştırıp öğrenir uygulama yaparlar.
    Bana göre ise ister zıplasın isterse otursun iki kriter bulunur.
    1 Sesin line seviyesini realtime ölçebilmelidir.
    2 İsteğe bağlı olarak ampli çıkış gücünü ölçebilmelidir.
    DIN PPM çift response seçeneği ile (fast slow)
    Kullanıcı istediği hızda ölçüm yapabilir.
    Hatta son EBU projesinde very fast seçeneği ile dinamik aralığı çok sıkıştırılmış eserlerde bile ölçüm yapabilmek mümkün olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 14 Şubat 2016; 13:41:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.