Şimdi Ara

Vuruntu mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ani gaz verip bıraktığınızda rolentiye düşerken lakırtı yada bariz anlık titreme yapıp sonra düzelyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

Ani gaz verip bıraktığınızda rolentiye düşerken lakırtı yada bariz anlık titreme yapıp sonra düzelyormu

Merhaba.
    Öyle bir sorun yaşamadım.

Cumartesi arabaya bakmak için müşteri geleceğini söylediğinde ben de araba ısınsın diye çalıştırdım ve ilk o zaman sarsıntılı çalışmaya başladı.
    Biraz ısınsın geçer dedim ama 10 dakika çalıştığı halde sorun düzelmedi.

Müşteri gelip gördüğünde de sorun devam etti. Hatta sanayiye ekspertize gittiğimizde müşteri de farketti "Hep böyle sarsıntılı mı çalışır?" diye sordu.
    Sanayide özel VW servisi sadece 2 dakikalık bir ekspertiz yaptı:
    Motor kaputu açıp kapadı, boya ölçüm yaptı. Sonra bilgisayara bağladı ve müşteriye "Hayır" anlamında kafasıyla işaret yaptı. Müşteri de "Hakkını helal et seni de yorduk" deyip kaçtı.

Dün bunlar cihazda ne gördüler diye ben de başka bir serviste cihaza bağlattım. Enjektörler ve otomatik vites arıza kodu vardı. Usta kodları sildi tekrar marş yapınca vites arıza kodu yanmadığı halde enjektör tekrar arıza verince enjektörcüye gittim.

Beni asıl hayrete düşüren enjektör arızasını 200 TL maliyetle hallettiğim halde müşterinin "Bak bu arızalar var bunları fiyattan düşelim" demeden kaçması oldu.

• sorununuzun çözüldüğüne sevindim,hayırlısıyla satarsınız kafaya takmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

sorununuzun çözüldüğüne sevindim,hayırlısıyla satarsınız kafaya takmayın

Merhaba.

Haklısınız sorunun çözümü önemli.
    Aksi durumda onca saat enjektörcü uğraştığı halde yapamayabilir "Bir de şu ustaya git" deyip hem para hem de zaman israfına neden olabilirdi de...
    Passat' ı bu yüzden seviyorum; çözülemeyen kronik problemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bedava...

Suriyeli çırak arabaya bindimi?

Merhaba.
    Binmedi.

Az önce arabaya rektefe yapan usta dönüş yaptı.
    Durumu anlattım sadece termostatı değiştiremediğimi sanayide hiçbir ustanın bulaşmak istemediğini söyledim.
    Bana normal olduğunu çünkü termostat değişiminin 2 saatten az sürmeyeceğini söyledi ve müsait olduğumda yanına gitmemi istedi.
    Ben motor sıvısını da komple değştirdiğimi söylediğimde acele ettiğimi, zaten termostat değişiminde o yeni antifrizin ziyan olup gideceğini anlattı.
    Bu defa ona endişe etmemesini A101' den 3 litresi 9,95 TL' den 2 adet antifriz aldığımı diğerinin yedekte bekledini söylediğimde rahatladı ve uygun zamanda gitmemi istedi.

Hocam kitap diliyle yazmışsınız bi an bu yazının devamı gelse keşke dedim

Sorunu çözdüğünüzd sevindim, geçmiş olsun.

• Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Benim tofaştada aynı sorun var ya bu soğuklarda olmaya başladı, ısınınca geçmiyor ama azalıyor. Passattada olduysa kesin soğuktandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralnigde

Benim tofaştada aynı sorun var ya bu soğuklarda olmaya başladı, ısınınca geçmiyor ama azalıyor. Passattada olduysa kesin soğuktandır.

Merhaba.
    Ben de öyle düşünüyorum.

Bir arkadaş "Senin arabanın kilometresi yüksek olduğu için enjektör problemi olması doğal, yakıtla ilgili değil" dedi.
  • Merhaba.
    Termostat tamiri için ustaya geçen hafta bırakmıştım, bugün alabildim.

Usta motor üzerindeki termostatın sorunsuz çalıştığını, soğuk çalışma sorununu termostata ayar çekip radyatörün arkasını örterek hallettiğini söyledi.
    Arabanın sesi değişti; gaz verince motor sesinden ziyade fan sesi duyuyorum.

Bu arada 50 km yol yaptığını, arabayı teslim ettiğimde LPG bitik olduğundan benzini kullandığını anlattı. Ama 50 km yolda 10 litre benzini nasıl bitirdi anlayamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Sabah test sürüşü yaptım:
    Motor çabuk ısındı, hava da sıcak ondandır dedim.
    Ama hararet 90 dereceyi gördükten sonra yolda tekrar sıcaklık düşmedi.
    Ustanın yöntemi işe yaradı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.