Şimdi Ara

VW GOLF - SEVENLER & FANATİKLER & KULLANICILAR (2369. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47.600
Cevap
122
Favori
1.173.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23672368236923702371
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lokal boyalık. İstanbulda birisi yaptırmıştı illaki birileri iui işçilik yapan yeri önerir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Bugün aracımı servisten aldım mekatronik değiştirmişler iyi niyet garantisinden. vw erel'den aracı almasaydım vites mekanizması bozuk diye bana 4061k işçilik indirimiyle 3500k gibi bir fatura keseceklerdi:( Doğuş otoya iyi niyet garantisinden 6 bin tl tutarında kavramanın değişimi onayı için teşekkür ediyorum.. vw kasımpaşa servisi uzay otomotiv çalışanlarına da teşekkür ediyorum.. Doğuş oto garanti ve iyi niyet garantisi konusunda müşterisini memnun ediyor. Yetkili servis ustalarının bazıları aracı cihaza bağlar cihazda arızalı görünen parçaları değiştirir; Erel.

İyi ustalar cihazda arızalı görünen parçaların kontrolunu yapar gerçekten arızalıysa değiştirir; Uzay oto👍 Edit= Erel iki arıza tespit etmişti 1. Vites makanizması 2. Şanzımanın kontrolu. İlk vites mekanizmasını değiştirecekti,daha sonra şanzımana bakacaktı ki 6-7 bin gibi bir fatura çıkarırdı bana. Çekici parası( erelden otodan uzay otoya) ve erelin aldığı arıza tespit parası olarak 400tl fazladan para ödemiş oldum. Vw erelden uzak durun!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N KUL -- 17 Temmuz 2017; 20:24:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Ben de aranıza katılmak üzereyim sadece sormak istediğim bir soru var. Geçen gün bayiden arayıp gelecek araçları sorguladım. 1.6 TDI Manuel Highline araç beyaz rengiyle Sunroof, anahtarsız çalışma ve geri görüş kamerası opsiyonlarıyla geleceğini söyledi. Önce klasik bayi indirimini yaptı, aradan 5-10 dakika geçti tekrar arandım bir kampanyadan bahsetti ve araç 116.000 civarına geliyor dedi. Sizce aldığım fiyat nasıl?

Buraya sormam pek doğru değil belki ama bir araç daha var Astra 1.6 dizel otomatik dinamik donanımda ve sunroof opsiyonlu 109.000 fiyat aldım. Objektif olarak bakıldığında hangi araç daha mantıklı oluyor sizce? Çok teşekkür ederim şimdiden.

ben bu durumda comfort otomatik dizel tercih ederdim. astra'nın donanım seviyesi daha zengin olabilir ancak arada bir kalite farkı var. benim şahsen önceliğim otomatik vites olurdu. araç istediği kadar dolu dolu highline olsun debriyaj-vites yaptıktan sonra yemişim onun donanımını derim ben şahsen. param yetseydi tercihim dsg olurdu, highline değil, mecburiyetten manuel aldım ben. o paraya otomatik astra olaydı yakın donanımda, yine golf'den vazgeçer onu alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Bugün aracımı servisten aldım mekatronik değiştirmişler iyi niyet garantisinden. vw erel'den aracı almasaydım vites mekanizması bozuk diye bana 4061k işçilik indirimiyle 3500k gibi bir fatura keseceklerdi:( Doğuş otoya iyi niyet garantisinden 6 bin tl tutarında kavramanın değişimi onayı için teşekkür ediyorum.. vw kasımpaşa servisi uzay otomotiv çalışanlarına da teşekkür ediyorum.. Doğuş oto garanti ve iyi niyet garantisi konusunda müşterisini memnun ediyor. Yetkili servis ustalarının bazıları aracı cihaza bağlar cihazda arızalı görünen parçaları değiştirir; Erel.

İyi ustalar cihazda arızalı görünen parçaların kontrolunu yapar gerçekten arızalıysa değiştirir; Uzay oto👍 Edit= Erel iki arıza tespit etmişti 1. Vites makanizması 2. Şanzımanın kontrolu. İlk vites mekanizmasını değiştirecekti,daha sonra şanzımana bakacaktı ki 6-7 bin gibi bir fatura çıkarırdı bana. Çekici parası( erelden otodan uzay otoya) ve erelin aldığı arıza tespit parası olarak 400tl fazladan para ödemiş oldum. Vw erelden uzak durun!!!

Nazım hocam geçmiş olsun. Aracınız kaç kmde mekatronik arızası verdi acaba birde kavrama yenidenmi değişti?

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Ben de aranıza katılmak üzereyim sadece sormak istediğim bir soru var. Geçen gün bayiden arayıp gelecek araçları sorguladım. 1.6 TDI Manuel Highline araç beyaz rengiyle Sunroof, anahtarsız çalışma ve geri görüş kamerası opsiyonlarıyla geleceğini söyledi. Önce klasik bayi indirimini yaptı, aradan 5-10 dakika geçti tekrar arandım bir kampanyadan bahsetti ve araç 116.000 civarına geliyor dedi. Sizce aldığım fiyat nasıl?

Buraya sormam pek doğru değil belki ama bir araç daha var Astra 1.6 dizel otomatik dinamik donanımda ve sunroof opsiyonlu 109.000 fiyat aldım. Objektif olarak bakıldığında hangi araç daha mantıklı oluyor sizce? Çok teşekkür ederim şimdiden.

ben bu durumda comfort otomatik dizel tercih ederdim. astra'nın donanım seviyesi daha zengin olabilir ancak arada bir kalite farkı var. benim şahsen önceliğim otomatik vites olurdu. araç istediği kadar dolu dolu highline olsun debriyaj-vites yaptıktan sonra yemişim onun donanımını derim ben şahsen. param yetseydi tercihim dsg olurdu, highline değil, mecburiyetten manuel aldım ben. o paraya otomatik astra olaydı yakın donanımda, yine golf'den vazgeçer onu alırdım.

Düşüncene saygım var ama kalite konusunda yanlış düşünüyorsun, hersey kalite degil, hersey donanım degil, hersey saglamlık degil.

Volkswagen kaliteli araba degil kalite algısı yüksek araba,

Atıyorum skoda cok cok kalitede olsa opel volkswagen, renault, ford vs vs varken dönüp yüzüne bakmam kendi adıma konusmak gerekirse.

Ne zaman bakar alırım bütceme göre alınabilir durumda olursa.

Aynı şekilde peugeot 308 1.2 turbo baz donanım 82 binlira

Astta 1.4 atmosferik motor baz donanım 72 binlira

Motor turbolu iyi hoş diyede peugeot almam.

Aynı şekilde 3008 ve diger markalar fiyatı ne olursa olsun

Tasarımından ötürü 3008 alırım.

Otomobil dünyası öyle birseyki, bir arabada motor var diye aldırmıyor, kalite var diyede aldırmıyor, tasarım var diyede aldırmıyor.

Kişi kendine özgün karakterine göre tercih yapıyor.

Ali veli mehmet sonucta iki araba arasında kararsız kalmış.

Donanım kücültüp kalite için araba aldırılmaz.

Aynı şekilde donanımlı diyede araba aldırılmaz.

İşin içine şanzıman girerse boyut degişir.

İki alman kıyaslanıyor kalite yüzünden manuel secilecekse

Kalite yönünden alt donanım secilip otomatik secilirse

Benim orda birilerine dur demem lazım çünkü global düşünce degil.

Konu sag sola sapmadan ufak örnek vereyim.

Asgari ücretlinin derdi bir ev sahibi olmak, nerden olursa olsun evim olsun düşüncesi var.

Sizdeki düşünce nişantaşı olsun bodrum katı olsun.

Benim anlatmak istediğim kadıköy olsun 10. Kat olsun lüx konforlu olsun derdindeyim.

• N KUL kullanıcısına yanıt
    Nazım Hocam ; fatura olarak ne çıktı size ?

• populous kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. 93900km'de mekatronik arızası verd. Kavrama değiştirilmedi,zaten kavramayla ilgili bir

Problem,şikayetim yoktu,daha önce kavrama değişmişti (43 bin km'de) belki hatırlarsın.

Fatura 314tl. Mekatronik fiyatı 4,881tl yazıyor. Şanzıman yağı da değiştirilmiş. Nissan x-trail 2015 model yeşil renk bir araç buldum, içerisi ferah geniş. Şimdi aracım sıfırlandı zaten:)

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Düşüncene saygım var ama kalite konusunda yanlış düşünüyorsun, hersey kalite degil, hersey donanım degil, hersey saglamlık degil.

Volkswagen kaliteli araba degil kalite algısı yüksek araba,

Atıyorum skoda cok cok kalitede olsa opel volkswagen, renault, ford vs vs varken dönüp yüzüne bakmam kendi adıma konusmak gerekirse.

Ne zaman bakar alırım bütceme göre alınabilir durumda olursa.

Aynı şekilde peugeot 308 1.2 turbo baz donanım 82 binlira

Astta 1.4 atmosferik motor baz donanım 72 binlira

Motor turbolu iyi hoş diyede peugeot almam.

Aynı şekilde 3008 ve diger markalar fiyatı ne olursa olsun

Tasarımından ötürü 3008 alırım.

Otomobil dünyası öyle birseyki, bir arabada motor var diye aldırmıyor, kalite var diyede aldırmıyor, tasarım var diyede aldırmıyor.

Kişi kendine özgün karakterine göre tercih yapıyor.

Ali veli mehmet sonucta iki araba arasında kararsız kalmış.

Donanım kücültüp kalite için araba aldırılmaz.

Aynı şekilde donanımlı diyede araba aldırılmaz.

İşin içine şanzıman girerse boyut degişir.

İki alman kıyaslanıyor kalite yüzünden manuel secilecekse

Kalite yönünden alt donanım secilip otomatik secilirse

Benim orda birilerine dur demem lazım çünkü global düşünce degil.

Konu sag sola sapmadan ufak örnek vereyim.

Asgari ücretlinin derdi bir ev sahibi olmak, nerden olursa olsun evim olsun düşüncesi var.

Sizdeki düşünce nişantaşı olsun bodrum katı olsun.

Benim anlatmak istediğim kadıköy olsun 10. Kat olsun lüx konforlu olsun derdindeyim.

Ben kalite yüzünden golf alıyorum. Algı filan bilmem. Bizzat inceledim. 1,5 sene öncesine kadar hiç incelememiştim ve etmez diyordum. İnceledim ve artık eder diyorum. Pahalı fiyatına rağmen sınıfının satış birincisi olması da bunu gösterir

• Hatırlıyorum hocam, benim kavramada değiştide sıra mekatronikdemi diye düşünmeden edemiyorum. Mekatronik degişiminde fazla işçilik olmaması lazım doguş iyi niyet garantisine ne kadar dahil etti acaba, fatura ne çıkardılar?

• quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Fatura 314tl. Mekatronik fiyatı 4,881tl yazıyor. Şanzıman yağı da değiştirilmiş. Nissan x-trail 2015 model yeşil renk bir araç buldum, içerisi ferah geniş. Şimdi aracım sıfırlandı zaten:)

Çok iyi Nazım Hocam. Çok sevindim. Bundan sonra zorda kalmadıkça Erel'e uğramayı ben de düşünmüyorum. Sizin başınızdan geçen olay Erel'in müşteri yanında durmadigina dair bir örnek oldu.

• populous kullanıcısına yanıt
    314tl ödedim hocam. İyi niyet olmasaymış 6bin:) Siz bakımları serviste yaptırın şanzımanla ilgili sorunlar bana ait,doğuş oto müşterisini üzmez:)

Kapısından geçmem Tarık hocam. Mide ameliyatı yerine beyin ameliyatı yaparlar:)

• Arkadaşlar merhaba,

2.El bir GOLF almayı düşünüyorum. İlk tercihim GOLF 5'di yalnız üzerine biraz daha ekleyebileceğimi düşündüm ve şuan için tercihim 1.4 TSI 122HP DSG GOLF 6 2009-2011 model aralığın da Highline araçlara bakıyorum.

Yalnız konuda okuduğum kadarıyla bu DSG çok fazla sorun çıkartıyor sanırım hele bir de 2.el alıcaksak çok büyük şansa kalıyor işimiz. Neler yapmamız gerekiyor nelere dikkat edelim ?

Aracı test etmek için önerdiğiniz bir usta var mı ? Kesinlikle İstanbul da bu ustaya almadan önce göster dediğiniz birisi var mı ?
  • ScRyedd kullanıcısına yanıt
    DSG 2014 öncesi en büyük sorun olarak Mekatronik açabiliyor. Kavramayı yenilemiş olabilir eski sahibi ama mekatronik şans işi. Sistem ısınınca mekatronik ısınıyor ve arıza yapıyor. Bu nedenle 2014 modellerden itibaren yağ değişti. Buharlaşma azaltılarak mekatronik korunması amaçlandı. Sizin km olarak az km yapmış bir aracı seçmekten baska guvenceniz yok. Araç ekspere de girse aşırı zorluyorlar. Onlar iyi derler ama o zorlama neticesi 2 aya arıza verebilir örneğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

DSG 2014 öncesi en büyük sorun olarak Mekatronik açabiliyor. Kavramayı yenilemiş olabilir eski sahibi ama mekatronik şans işi. Sistem ısınınca mekatronik ısınıyor ve arıza yapıyor. Bu nedenle 2014 modellerden itibaren yağ değişti. Buharlaşma azaltılarak mekatronik korunması amaçlandı. Sizin km olarak az km yapmış bir aracı seçmekten baska guvenceniz yok. Araç ekspere de girse aşırı zorluyorlar. Onlar iyi derler ama o zorlama neticesi 2 aya arıza verebilir örneğin.

Ya da 2015 model alıcaksınız diyorsunuz.
  • 2014 öncesi modellerde manuel tercihi de daha garanti bir yaklaşım olabilir. 2014 ve sonrası DSG'ye yönelin demek olayın bütçe boyutu nedeniyle beni aşar hocam.

• N KUL kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı hocam tekrar geçmiş olsun.
  • merhaba arkadaşlar . 2014 golf sahibiyim. aracı aldıktan 6 ay sonra çukurlardan geçerken ses yapmaya başladı. Servise götürüyordum ses kesiliyordu. oraya gidince ses çıkmıyordu. 2 kere götürdüm sesi duyamadılar tabi götürdüğümüzde bende duymadım. bu aralar sürekli ses yapmaya başladı randevu aldım gittim dinlediler bu sefer ses yaptı usta teşhisi koydu. teşhis salıncak burçlarının yağlanması. bunun için almanyadan yağ gelmiş.ayrıca servis bültenide yayınlamışlar. aracın iyi niyeti olduğunu söyledim. işte hesap kitap bana 270 lira hesap çıkardılar. Ben bunun şuanki bir olay olmadığını araç daha 6 aylıkken yaptığını ve ben bu yüzden aracı size getirdiim dedim servis danışmanı arkadaş sesi duymamışız duysak bir şekilde çözülecekti diyor.servis danışmanın iyi niyetli bir arkadaşa benziyor ama yinede beni tatmin etmedi. aracın 45 bin bakımı var siz bu şekilde yaparsanız bende bakımı dışarıda yaptıracağım size verdiğim fazla paranın hiç bir anlamının olmadığını söyledim. tabi ellerinden bir şey gelmediğini iyi niyetin sadece parçada geçerli olacağını söylediler. yarın sanayide samimi olduğum usta var bundan önceki aracımın ustası oydu memnundum. onunla görüşeceğim. sorunu çözebilir miyiz ne kadar mal olur. eğer halledemezsem servise gideceğiz mecbur. böyle bir durum başına gelen var mı ?
    Ayrıca şunu söyleyeyim bu araçtan 2 arkadaşımda daha var 2 side bu sesi duymaya başlamıştı araçlarını sattılar böyle giderse bende satacağım...

• jesus2828 J kullanıcısına yanıt
    Vw'lerde kronik bu sorun. Önceki aracım polo 3-4 yaşındayken yaptı bu sesi.
    İzmir'de özel serviste salıncak fişeği sökülüp, tornaya mı ne gitti yeni lastik çakıldı.
    Bir daha satana kadar yaklaşık 10 yıl ses yapmadı. Golf de yaparsa tamir ettirir bineriz.
    Bu sorun için araç satılmaz.
  • 
Sayfa: önceki 23672368236923702371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.