Şimdi Ara

VW Golf V Hakkında Bilgi (Alım Aşamasındayım) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
24.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

şimdi işin uzmanı arkadaşa sordum da sizinki de tam otomatik vitesmiş. bir sonraki kasada DSG ye geçilmiş sanırım.

• Mutimut M kullanıcısına yanıt

bu arada hayırlı olsun.

• anyhill kullanıcısına yanıt

Sevindim tam otomatik olduğuna.

3 gündür kullanıyorum maşallah vites geçişleri çok güze, sessiz. Daha önce şanzıman yağı değişti mi bilmiyorum. Acaba şanzıman yağı ve filtresini değiştirsem bir sıkıntı olur mu ? Durduk yere düzgün çalışan sistemi bozar mıyım ?  

• anyhill kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

• Mutimut M kullanıcısına yanıt

aynı ikilem bende de var. aracım 160 binde. 10 yıl önce ve 100 bin km de şanzıman yağı değişmiş. aracın servis kitapçığında yağın değişim km si yazılı değil. bu yüzden de yetkili servisler yağın değişmesine gerek olmadığı yönünde beyanlar verince şanzıman yağının ömürlük olduğuna dair ilginç bir söylenti var yıllardır. Ancak bir süre sonra yağ muhakkak özelliğini yitirecektir. tavsiyem; normal bir motor ustasına gidip yağ değişimi yaptırmayın. ben tekirdağda oturuyorum, burada işin uzmanı olan şanzıman ustası maalesef yok, o yüzden istanbula gidip orada yaptıracağım yağ değişimini. işin uzmanı olmayan birine değişim yaptırırsanız geçişlerin daha kötü olma ihtimali mevcut ne yazık ki. işin uzmanına yaptırsanız da kötüye gidebilir. yine de değişmekte fayda var.

not: şimdi kitapçığa iyice baktım, 90 bin km sonra VW'nin onayladığı kriterde bir yağ ile şanzıman yağını değiştirebilirsiniz ifadesi yazılı.

not 2 : bir de bizimkilerde şanzıman filtresi yok diye biliyorum ben. 2.0 motorlarda filan var sanırım.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Benim araç da tam 160 binde  

Adana'da şehir merkezinde yaşıyorum. Aracı almadan önce kontrol ettirdiğim bir volkswagen ustası var, periyodik bakım yaptıracam, şanzıman yağını da değiştirirsem ona yaptıracam ama dediğim gibi kararsızım.

Bunun yağı ömürlük lafını ben de duydum ama mantıklı gelmiyor, dediğiniz gibi sonuçta bu yağın da bir ömrü var ve bir gün özelliğini yitirecek.

• Merhabalar muhuttin bey size özelden mesaj attım ama geri dönebilir misiniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.