Şimdi Ara

VW Golf V Hakkında Bilgi (Alım Aşamasındayım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
24.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eşimin aracını değiştireceğim eski aracı Opel Corsa (Otomatik) 2004 Model.
    Artık iyice trafiğe alıştığı ve ihtiyaçlarını karşılaması için biraz daha büyük ve yine HB olan bir araç bakıyorum.
    Megane II düşünüyordum ancak VW Golf 5 daha iyi görünmeye başladı gözüme.
    Fiyatlar makul ve dayanıklı olacağına inanıyorum.
    Sormak istediğim bir kaç konuda bana kullanan arkadaşlar yardımcı olursa (Kulaktan doğma değilde kullanıcısı olan arkadaşlar cevaplasın lütfen) çok memnun olurum.

* Otomatik Alacağım DSG ile ilgili pek çok sorun duyuyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
    * Donanım seviyeleri çok karışık (Sport,Comfort,Mid,High vb.) Farkları nedir?
    * ESP Mevcut mu?
    * Benzinli İçin Yakıt Tüketimi Nedir?
    * LPG Uyumu Varmı?
    * Yedek Parça Fiyatları Ne Alemde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

VW Golf V: Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Volkswagen Golf V, 2003 yılında piyasaya sürülen ve 2009 yılına kadar üretilen kompakt bir otomobildir. Hâlâ popüler bir seçim olan Golf V, güvenilirliği, pratikliği ve sürüş keyfi ile bilinir.

Motor ve Şanzıman

Golf V, 1,4 litrelik benzinli motordan 2,0 litrelik dizel motora kadar çeşitli motor seçenekleriyle sunulmaktadır. En popüler seçeneklerden biri, sürüş kolaylığı ve yakıt verimliliği sunan Golf 5 otomatik versiyonudur.

Otomatik Şanzıman Yorumları

Golf 5 otomatik şanzıman yorumlarına göre, şanzıman sorunsuz bir şekilde vites değiştiriyor ve genel sürüş deneyimini geliştiriyor. Kullanıcılar, şanzımanın tepki süresini ve güvenilirliğini övüyorlar.

Golf 5 Nasıl Bir Araba?

Golf 5 kullanıcı yorumları, aracın güvenilir, pratik ve sürüş keyfi sunan bir otomobil olduğunu göstermektedir. Geniş ve konforlu bir iç mekana, pratik depolama alanlarına ve yol tutuşu mükemmel bir şasiye sahiptir.

Önemli Hususlar

Bir Golf V satın almayı düşünüyorsanız, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanız önemlidir:

• Yüksek Kilometre: Yüksek kilometreli Golf V'ler daha uygun fiyatlı olabilir, ancak bakım maliyetlerinin daha yüksek olabileceğini unutmayın.
    • Bakım Geçmişi: İyi bakılmış bir Golf V, uzun yıllar sorunsuz hizmet verecektir. Satın almadan önce servis kayıtlarını kontrol etmenizi öneririz.
    • Donanım Seviyesi: Golf V, Trendline, Comfortline ve Highline gibi farklı donanım seviyelerinde sunulur. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olanı seçin.

Bir Golf 5 satın almak, güvenilir, pratik ve keyifli bir sürüş deneyimi sunan harika bir seçim olabilir. Araştırmanızı yapın, değerlendirmeleri okuyun ve ihtiyaçlarınıza en uygun aracı bulmak için farklı modelleri karşılaştırın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: fowell-one

Arkadaşlar merhaba,
    Artık iyice trafiğe alıştığı ve ihtiyaçlarını karşılaması için biraz daha büyük ve yine HB olan bir araç bakıyorum.
    Sormak istediğim bir kaç konuda bana kullanan arkadaşlar yardımcı olursa (Kulaktan doğma değilde kullanıcısı olan arkadaşlar cevaplasın lütfen) çok memnun olurum.

* Otomatik Alacağım DSG ile ilgili pek çok sorun duyuyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
    * ESP Mevcut mu?
    * LPG Uyumu Varmı?

takipteyim bende...!

• quote:

Orijinalden alıntı: desarc

quote:

Arkadaşlar merhaba,

* ESP Mevcut mu?
    * LPG Uyumu Varmı?

takipteyim bende...!
    tsi motor düşünüyorsan lpg olayı daha tam oturmadı takip ettiğim kadarıyla, 4500 liraya lovatonun sorunsuz olduğu söylenen bir sistemi var,ancak etrafta kullanan vs olmadığı için birşey söyleyemiyorum

atmosferik 1.6 motor alırsan lpg ile tam uyumlu sıkıntı yaşamazsın

bende 1.4 tsi 140 beygir var, alttaki video 35 kmlik şehir içi + dışı karışık yol sonucunda, dikkatli kullanımla elde ettiğim değer (izmiri biliyorsan karşıyaka - güzelbahçe arası sahil yolundan)

esp benim araçta mevcut, benimki midline ancak sanırım güvenlik paketi almışlar, bu saatten sonra espsiz araca binilmez, bir kere ihtiyacın olur tam olur.

dsg için açıkçası iyi şeyler dolaşmıyor, kayınpeder golf 7 almayı düşünüyor otomatik, dsg yüzünden aklına kötü düşünceler soktum(iyi mi yapıyorum bilmiyorum:))

bakımları yetkili serviste ucuz değil, özel servise gidersen güzel fiyatlar alabilirsin

benden bu kadar

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

* ESP Mevcut mu?
    * LPG Uyumu Varmı?

DSG li düşünmeyin derim. Doğuş 4 yaş üzeri araçlarının arkasında durmayan bir firma, ileride çıkabilecek olası bir arızada canınız yanabilir. Ayrıca alacağınız aracın özellikle tavan döşemesine dikkat edin sarkma şişme ve bunun gibi belirtiler var mı. Kronik bir VW hatası olan bu durumda Doğuş 5 yaşına geldiği için ücretsiz değişilmesi gereken bu parça için yüksek meblağlar talep ediyor. Bunun dışında V kasa iyidir en azından ben başka bir sorun yaşamadım. Serviste bakım yaptıracaksanız parça fiyatları yüksektir işçilik ücreti çok daha yüksektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: proteo

quote:

Arkadaşlar merhaba,

* ESP Mevcut mu?
    * LPG Uyumu Varmı?

DSG li düşünmeyin derim. Doğuş 4 yaş üzeri araçlarının arkasında durmayan bir firma, ileride çıkabilecek olası bir arızada canınız yanabilir. Ayrıca alacağınız aracın özellikle tavan döşemesine dikkat edin sarkma şişme ve bunun gibi belirtiler var mı. Kronik bir VW hatası olan bu durumda Doğuş 5 yaşına geldiği için ücretsiz değişilmesi gereken bu parça için yüksek meblağlar talep ediyor. Bunun dışında V kasa iyidir en azından ben başka bir sorun yaşamadım. Serviste bakım yaptıracaksanız parça fiyatları yüksektir işçilik ücreti çok daha yüksektir.
    Malesef kesinlikle otomatik almak zorundayım.
    Çünkü eşim manuel süremiyor öğrenmeside biraz dertli bir durum.
    Peki donanım farkları nelerdir en üst donanım hangisi veya baz hangisidir?
    Son olarak yakıt tüketimi ve lpg konularını bilen varmı?

• quote:

Alıntıları Göster
    Aynı sebeplerden bende golf V otomatik düşünüyorum, biraz araştırma yaptım;

donanım olarak en üst comfortline ve özel seri goal oluyor , baz olanı ise midline.
    yakıt tüketimi benzer benzinlilere göre aslında düşük, şehir için 8,5 lt, şehir dışı 5,5 lt fabrika verisi var. fsi motorlara lpg takılamıyormuş...
    sanırım ikinci alternatifim olan ilk kasa auris otomatiğe yöneleceğim...

• quote:

donanım olarak en üst comfortline ve özel seri goal oluyor , baz olanı ise midline.
    yakıt tüketimi benzer benzinlilere göre aslında düşük, şehir için 8,5 lt, şehir dışı 5,5 lt fabrika verisi var. fsi motorlara lpg takılamıyormuş...

ufak bir düzeltme,

baz olan midline değil

baz paketi primelinedır, 1.6 hp benzinli 102 beygir modellerde vardır, ancak TSI alacaksan primeline yoktur, midline ve comfortline olarak donanımlandırılmıştır.

alttaki tabloda paketleri görebilirsiniz, sağ üstte yıllar ve yıllara göre donanım dağılımı bulunuyor

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 9 Mart 2013; 11:45:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW TİGUAN HAKKINDA HERŞEY
    16 yıl önce açıldı
    Citroen C5 hakkında bilgi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşlar fsı motorlara da lpg takılabilir, ancak %100 uyumlu değildir...
  • quote:

primeline başlangıç paketi, midline orta, comfortline is en üst pakettir...

goal ise özel bir seridir ve midline dan tek farklı alaşımlı jant ile koltuk döşemesinin farklı oluşudur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

quote:

primeline başlangıç paketi, midline orta, comfortline is en üst pakettir...

goal ise özel bir seridir ve midline dan tek farklı alaşımlı jant ile koltuk döşemesinin farklı oluşudur...

Alıntıları Göster
    Öncelikle ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.
    1.6 için benzin ortalaması nedir şehir içi.

• quote:

Öncelikle ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.
    1.6 için benzin ortalaması nedir şehir içi.

2007 model 1.6 FSI Tiptronik modelini kullaniyorum. İstanbulda yasayip ise arabayla gidip geliyorum. Bu haliyle yol bilgisayari her depoda ortalama 7.7-8.2 lt arasi gidip geliyor. Olcumlerimi depoyu fullemelerim arasinda yaptigim km bazinda yaparsam 40 kr altinda yaklasik 37kr civari degerler buluyorum. Cumartesi depoyu fulledim 210tl tuttu 575km yapmistim.
    Normal kullanirim nadir olarak gaza asilirim ama uc kurus az yakicam diye de benzini koklatan birisi degilim. Trafige girmeden sehir disi gibi basip gidersem 6.4 lt tuketimim oluyor 120km/h gecmemek sartiyla.

Dipgaz yapip gezsem 10lt tuketim de yaptiririm ama normal bi kullanimda 8.4 lt uzerinde bir depo olcumum olmadi.

Bu araci alirken cok iyi arastirdim. Herkes yapma etme cok yakar dedi ama ben arastirmalarima dayanarak boyle bir adim attim sonuc olarak su an icin aracimda cok memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fowell-one kullanıcısına yanıt
    hocam hala araç almayı düşünüyorsanız aracımı satılığa çıkardım, isterseniz ilan numarasını paylaşabilirim, incelerseniz.
  • quote:

hocam hala araç almayı düşünüyorsanız aracımı satılığa çıkardım, isterseniz ilan numarasını paylaşabilirim, incelerseniz.

Madem konusu açıldı
    Eşime aldık bir araç bayağı zaman oldu :)
    Fakat DSG nin zorunları ile bir türlü başa çıkamadık

* Kavramama
    * Giderken N ye geçme
    * Yokuşlarda algılamanın geçliği
    * 3. Vitesten sonra vites değişmeme

Problemleri bir türlü çözülemedi satıp kurtuldum ve opel corsa aldım :)
  • fowell-one kullanıcısına yanıt
    hocam aldığınız araç kaç bindeydi? kaça sattınız? bu arada hangi paketti , midline mi?
  • quote:

hocam aldığınız araç kaç bindeydi? kaça sattınız? bu arada hangi paketti , midline mi?
    ilerde biri bu konuyu okur diye, bilgi amaçlı tecrübelerimi aktarmak isterim;

1 ay önce 2006 Golf 1,6 otomatik lpgli primelin aldım,
    bende almadan önce herkes vay efendim 102 beygir araba gidermi o mudur bu mudur bir dünya tatava yaptı...

araç LPG'li şehir için sakinin bir tık üstünde kullanıyorum 24kuruş yakıyor, benzinde 32 - 36 kuruşlar arası gidip geliyor, çünkü boşluk bulduğum zaman makası falan affetmiyorum..
    araçta 17" jant var, hızlanması durması bana gayet yetiyor, ülkemizin şartlarında gayet oturaklı kullanımı güzel ve stabil bir araba, frene bastın mı duruyor gaza bastın mı gidiyor...

bu sebeple düz 1,6 motor bulan bir arkadaş hiç acaba demeden alabilir...
    ustası parçası gani kimsenin aklında soru işareti kalmasın, en güzel kısmıda satıyorum dedin mi bir haftaya elinden çıkartırsın...

Vites geçişleri düzgün, DGS gibi içinde teknolojik parçalar olmadığı için sıkıntı çıkarma ihtimali çok çok düşük,
    FSI TSI gibi içinde sensör dolu olmadığı için, düz teknoloji, olduğu için sıkıntı çıkarma ihtimali yine düşük, hadi çıkardı diyelim onuda gidersin gösterirsin tattaaam iki dakkada hazır...

benim için LPG önemliydi, sonuçta yakıt parası benden çıkıyor :)

aldım çok memnunum darısı inşallah sizlerin başına...

• quote:

Orijinalden alıntı: cakau

ilerde biri bu konuyu okur diye, bilgi amaçlı tecrübelerimi aktarmak isterim;

1 ay önce 2006 Golf 1,6 otomatik lpgli primelin aldım,
    bende almadan önce herkes vay efendim 102 beygir araba gidermi o mudur bu mudur bir dünya tatava yaptı...

araç LPG'li şehir için sakinin bir tık üstünde kullanıyorum 24kuruş yakıyor, benzinde 32 - 36 kuruşlar arası gidip geliyor, çünkü boşluk bulduğum zaman makası falan affetmiyorum..
    araçta 17" jant var, hızlanması durması bana gayet yetiyor, ülkemizin şartlarında gayet oturaklı kullanımı güzel ve stabil bir araba, frene bastın mı duruyor gaza bastın mı gidiyor...

bu sebeple düz 1,6 motor bulan bir arkadaş hiç acaba demeden alabilir...
    ustası parçası gani kimsenin aklında soru işareti kalmasın, en güzel kısmıda satıyorum dedin mi bir haftaya elinden çıkartırsın...

Vites geçişleri düzgün, DGS gibi içinde teknolojik parçalar olmadığı için sıkıntı çıkarma ihtimali çok çok düşük,
    FSI TSI gibi içinde sensör dolu olmadığı için, düz teknoloji, olduğu için sıkıntı çıkarma ihtimali yine düşük, hadi çıkardı diyelim onuda gidersin gösterirsin tattaaam iki dakkada hazır...

benim için LPG önemliydi, sonuçta yakıt parası benden çıkıyor :)

aldım çok memnunum darısı inşallah sizlerin başına...

Alıntıları Göster
    Uzun yıllardır Golf kullanıyorum tam otomatik, DSG 6 İleri ve manuel şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadım zaten servise sadece bakıma gittim. Sizin istediğiniz Golf 5 e gelince şuan 2008 model 1.4 TSİ 140 Bg. DSG 6 İleri 65.500 km aracım var sürüş keyfi kullanması çok zevkli bir araç bende eşime almıştım fakat ev kredisi için aracımı satmaya karar verdim. Düşünürseniz irtibata geçelim...

• Golf 5 lerde hangisi dsg hangisi tam otomatik bunun ayrımını nasıl yapacaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Golf 5 lerde hangisi dsg hangisi tam otomatik bunun ayrımını nasıl yapacaz

Güncel.

Ben de hangisi Dsg hangisi Tiptronic merak etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutimut -- 20 Ocak 2022; 13:19:52 >
  • Mutimut M kullanıcısına yanıt

bende 1.6 düz motor var 2005 model. Tam otomatik şanzıman. Golf 5 'lerde 2008 e kadar tam otomatik şanzıman diye biliyorum.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • anyhill kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler.

Ben de bir kaç gün önce 2006 Fsi aldım, ilan sitesindeki teknik bilgilerde Tiptronic yazıyor ama emin olamadım. Görüntüde Tiptronic lie Dsg'yi ayırt etmenin bir yolu var mıdır ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.